Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 86 od 86

Tema: detoksizacija organizma

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mene je ovo tek sad zainteresiralo, ja mislila da je ovdje dosadno i da se priča o zdravoj hrani.
    Prvi put čujem da se klistira po kozmetičkim salonima i da neki ljudi piju svoj urin zbog zdravlja. Ima li neka teorija o tome, može li netko to pojasniti, čemu, zašto...?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Osim što ta moja vitalna frendica sve to radi i vjeruje u dobrobiti toga, ne znam ništa... navodno neka tradicionalna medicina od nekud. Zbilja ne znam.

Ali, ovo za klistiranje mi definitivno ima smisla, jednom sam išla na neku detaljnu pretragu bubrega i morala sam imati skroz čista crijeva. Popila sam dvije bočice sirupa Portalak (mislim da se tako zvao) i pokakala sam valjda tjednu zalihu, što govori u prilog tome da ne eliminiramo sve. Ugl, nakon toga osjećala sam se fantastično, laka i puna energije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, ovo za klistiranje mi definitivno ima smisla, jednom sam išla na neku detaljnu pretragu bubrega i morala sam imati skroz čista crijeva. Popila sam dvije bočice sirupa Portalak (mislim da se tako zvao) i pokakala sam valjda tjednu zalihu, što govori u prilog tome da ne eliminiramo sve. Ugl, nakon toga osjećala sam se fantastično, laka i puna energije.
    Moram se na ovo nadovezati. Nedavno se klistirala za potrebe jedne pretrage.
    Meni logika govori to što si pokakala tjednu zalihu je normalno, jer si radila kompletno čišćenje crijeva. Uz takvo klistiranje ide i zabrana hrane i pijenje samo puno čaja, bistre juhe, vode,...
    Znači ne unosi se hrana u zadnjem stadiju i doslovno se ispiru crijeva.

A kod redovne probave ne čistiš cijela crijeva. Dio hrane si tek unjela, a dio izlazi, ostatak crijeva ima hranu različitih stadija.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema boga koji bi mene natjerao na klistiranje
    to mi je bio najgori dio boravka u rodilištu
    Posljednje uređivanje od laumi : 02.02.2013. at 08:38

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    nema boga koji bi mene natjerao na klistiranje
    to mi je bio najgori dio boravka u rodilištu
    Vjerujem.
    Mislim da je klistiranje dospijelo na loš glas baš zbog tog prisilnog klistiranja u rodilištu. Znam par ljudi koji to redovito rade i kažu da nije strašno.
    Nisam probala, ni u rodilištu ni van njega, pa ne znam.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se jedno tri mjeseca detoksizirala, tj. moju jetru. Jer sam dobila hepatitis toxica od antibiotika
    koliko se sjecam dijete treba jesti slatko a izbjegavati zacinjeno, masno, kavu i caj
    Klistir srcom nije bio dio terapije

jetra mi je od tada zadnjih 20-ak godina sasvim dobro, pa detoksizaciju nisam vise provodila...

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

neznam vise bi li se na vaj topic smijala, zgrazala ili plakala....

cula sam za svasta...al neznam nikoga tko to radi... i bila sam uvjerena da su to samo teorije, kao i ispiranje rana urinom...vjerujem da je ucinkovito ali ne razumijem zasto to netko radi....ma whatever....ko voli nek izvoli

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da je topic krenuo u krivom smjeru.
    Pokretačica je tražila savjete u vezi s detoksikacijom organizma, jer očito da je procijenila da joj to treba, a ne zgražanje onih koji to nikad u životu ne bi napravili.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Pokretačica je tražila savjete u vezi s detoksikacijom organizma, jer očito da je procijenila da joj to treba, a ne zgražanje onih koji to nikad u životu ne bi napravili.
    Pa ne zgažaju se nad detoksikacijom nego nad nekim načinima provođenja iste.
    Mene isto zanimaju čajevi i preparati, a ove neke stvari su mi preekstremne.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je fora da je od svih ljudi koje poznam najzdravija, najvitalnija i uvijek najsvježija izgleda upravo osoba koja zadnjih 20 godina vježba svaki dan, meditira, radi vježbe disanja, klistira se, povremeno posti, jede isključivo sirovu hranu, čisti jetru redovito (neka fora s limunom i maslinovim uljem, ne znam detalje), pije urin... i što ti ga ja znam što sve ne čini.
    Teta ima 52 godine, izgleda bolje i mlađe nego kad sam ju upoznala 1993.
    Teta očito dobar dio dana radi na sebi.
    I to je tajna njenog izgleda.

Moj je savjet da to ne postoji.
    Pogotovo ne čišćenje od parazita i pražnjenje crijeva od ostataka koji se tu talože godinama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Teta očito dobar dio dana radi na sebi.
    I to je tajna njenog izgleda.
    x. I očito ne radi izvan kuće - ko bi imao vremena za sve to što ona po danu utroši za sebe... pa normalno da ne izgleda utrošeno. Isto tako bi izgledala da ima više onog drugog x-a u računici vrijeme je novac (da ima novaca pa da se onda malo izoperirava ili ide na te neke tretmane). I neki moji iz familije koji su redovito vježbali (nauštrb drugih stvari, od brige za zaradu, do brige za obitelj) izgledaju onako... doriangrayovski. Mislim.. vidi se da nisu izraubani. Ko auto koji je vozio optimalno, mijenjalo mu se ulje kad je trebalo, nije išao po makadamu, itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.02.2013. at 10:14

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    x. I očito ne radi izvan kuće - ko bi imao vremena za sve to što ona po danu utroši za sebe... pa normalno da ne izgleda utrošeno. Isto tako bi izgledala da ima više onog drugog x-a u računici vrijeme je novac (da ima novaca pa da se onda malo izoperirava ili ide na te neke tretmane). I neki moji iz familije koji su redovito vježbali (nauštrb drugih stvari, od brige za zaradu, do brige za obitelj) izgledaju onako... doriangrayovski. Mislim.. vidi se da nisu izraubani. Ko auto koji je vozio optimalno, mijenjalo mu se ulje kad je trebalo, nije išao po makadamu, itd.
    Upravo suprotno. novaca nema u izobilju, zaradi dovoljno, ali ne pretjerano. Radi kao maserka, dosta toga radi doma, ali ide i van kod klijenta.
    Ali u njenom slučaju sve je to nebitno, to je njen način života, ona to živi, radi, diše, govori, misli 24 sata na dan.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali u njenom slučaju sve je to nebitno, to je njen način života, ona to živi, radi, diše, govori, misli 24 sata na dan.
    To i govorim. To je to, način života.
    Jedino što sam uvjerena da detoksikacija postoji jedino kao način za potrošiti novac na "biljne" i "zdrave" preparate ili postupke.
    I da alternativna industrija fino galopira za farmaceutskom. Jer tržište je tu.
    Način priprave je isti. Konzumacija je ista.
    Samo se "furamo" da nije.
    Razumijem sirovu hranu, zdravo, neprerađeno.
    Vježbanje, meditiranje, stil života.
    Al ovo drugo ne.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma da, li ovim postovima kreće sve u pravcu zgražanja i kvarenja prve intencije teme. Mislim da to nije u redu.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Okej, rekla si svoje, ajmo dalje. Ali ne na čišćenje urinom ili svetom vodicom. Svi znamo da su to bili postovi koji su trebali dodati "začin" temi i odvući je u kupus.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Okej, rekla si svoje, ajmo dalje. Ali ne na čišćenje urinom ili svetom vodicom. Svi znamo da su to bili postovi koji su trebali dodati "začin" temi i odvući je u kupus.
    Mene i dalje zanima, i to bez zgražanja, koji su dokazi da nam je tijelo puno parazita i da biljne kure izvlače otrove.
    I koje otrove? Kako?

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim da se po mom prvom postu na ovoj temi vidi da se nisam dosla zgrazati....nego sam trazila savjet...nisam ga dobila jer je ko sto kazes topic oso u kupus....a i ja...go with the flow....pa se prilagodim

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

anchi pp, nema teme na ovom forumu koja spontano nije otišla u neke druge vode.
    klistiranje je možda, ili ti znaš da nije? - također jedan oblik detoksikacije. možda. ja se s time nisam bavila.
    pokretačica topica nije dobila odgovor kakav je željela, možda, a možda i je. možda će se još netko javiti na tu temu.
    a ja ne vidim razloga da se ne priča o klistiru ako se nekome priča. ili?
    a to što spominješ začine ima mi okus da misliš kako netko namjerno potencira neke teme koje bi dovele do... nekakvog kupusa? zgražavanja?
    moram te razuvjeriti.
    evo, mene baš zanima urinoterapija. nisam razmišljala o prakticiranju iste, ali rado bih poslušala iskustva.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene pitaš?
    Nemam pojma o parazitima kao redovnim stanovnicima tijela. Netko ih možda ipak ima.
    A što se tiče biljnih kura - pa što su čajevi nego biljne kure? Njih pijemo na redovnoj bazi.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene pitaš?
    Nemam pojma o parazitima kao redovnim stanovnicima tijela. Netko ih možda ipak ima.
    A što se tiče biljnih kura - pa što su čajevi nego biljne kure? Njih pijemo na redovnoj bazi.

Ovo je trebalo biti iza cubaninog posta

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto i mene.

ja ne osjecm nikakvu promjenu.osim sto ne spavam bas najbolje i predvecer me bolio zeludac.
    moja mama to radi svakoga proljeca i kaze da se nakon toga osjeca fenomenalno.ali opet-ona je isto tip koji puno vjezba jede zitarice i svasta nesta.ja nisam takav tip.a i nije proljece

nisam toliko istrazivala ove metode koje cure spominju, a bome niti necu jer mi nisu privlacne.
    zavrsiti cu ovo do kraja pa cu vidjeti .

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da ovo nije za mene.
    sad sam otrpila takve bolove u zeludcu da sam vec mislila hitnu zvati.
    proslo je nakon kvalitetnog povracanja.i proljeva.

mislim da je u vezi jer me i neki dan bolio zeludac.

nisam preporodena, nemam vise energije vec totalna kontra.
    ima li tko ovakvih iskustava?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da ovo nije za mene.
    sad sam otrpila takve bolove u zeludcu da sam v

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A što si zapravo radila?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

anatom, tijelo ti kaže da mu ne trebaju nikakvi preparati za "detoksikaciju".

Zdravo jesti, ne piti preko mjere, ne pušiti, redovno vježbati, paziti da je redovna stolica, idealno bi bilo svaki dan u isto vrijeme, ne se nervirati za sitnice, uživati u svakom danu...a ne misliti da će ikakav preparat napraviti čudo. Jer neće, najvjerojatnije neće.

Za izgledati i osjećati se dobro, treba više vremena, i truda.
    Ja sam sebi sva svježa i vitalna, a klistir sam dobila samo na porodu ( ne na svima). I nikad se nisam detoksicirala (a ni koristila urin, ni za što). Ali, mi imamo buru, možda nam ona raspuše toksine...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam ništa o detoksikaciji, ali anatom pola moje familije i prijatelja ovih dana prolazi kroz stomačni virus sa prolivom, povraćanjem i bolovima u želucu. Možda ti se samo potrefilo?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mozda se potrefilo.
    nisam radila nis od navedenih kombinacija sa urinom i ostalim divotama, nego sam kupila onaj neki detox 7 days od encijana.

ma da.moguoce je da meni nis ne treba.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    mozda se potrefilo.
    nisam radila nis od navedenih kombinacija sa urinom i ostalim divotama, nego sam kupila onaj neki detox 7 days od encijana.

ma da.moguoce je da meni nis ne treba.
    anatom, zašto si ti uopće radila detoksikaciju?

Kakav razlog imaš?

Imaš li atopijski dermatitis, alergiju ili neku reakciju zbog koje ti je trebala detoksikacija (još možeš tu dodati celulit i slično).

Ja sam sklona candidi i to mi je razlog zbog kojeg povremeno uzmem neki od tih preparata, da mi očisti naslage kazeina i glutena u crijevima, jer nisam dovoljno disciplinirana da stalno budem na makrobiotičkoj prehrani.

Pa jedna od regula detoksikacije je da se započne preko vikenda jer ti zbog izbacivanja vode (i toksina) iz organizma često padne tlak i možeš se osjećati loše. To je razlog zašto ja baš ne volim ove drastične metode pa koristim kapsule juke (nema ovako drastičnih posljedica, djeluje mehanički tj. veže smeće iz crijeva) ali ništa od toga ne djeluje ako ne prilagodiš prehranu i ostaneš pri tome. Isto ti je i s čajevima za mršavljenje i sličnim stvarima - kolega s posla se onesvijestio od naglog pada tlaka. Treba sve s mjerom.

MM je atopičar, djeca alergičari, pa se trudimo jesti zdravo, ali previše volimo štajaznam sarmu i domaću štrudlu ili fritule pa se ne pridržavamo tih regula 100%.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma nemam neki razlog poseban.jednostavno sam mislila da bi bilo dobro malo se procistiti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se s mojcom, odnosno, takva je situacija i s "ovom mojom"
    to bih ja trebala izdvajati veći dio dana na sebe da se dovedem u red jer sam se sa 40 sjetila da bih nešto trebala
    ali ona tako živi oduvijek, pa nema potrebe za nečim drastičnim
    osim toga, ima odraslog sina i da, ima vremena
    i sama imam jedno odraslo i jedno poluodraslo dijete i imam više vremena nego prije 5,6 godina,
    ili vi koje imate sasvim malu djecu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne treba pretjerivati. Meni je dovoljno (kad sam disciplinirana) iz prehrane izbaciti rafinirane šećere i druge prerađene proizvode, smanjiti mlijeko i crveno meso i nakon 2-3 tjedna budem ko nova.

Od tzv. alternativnih metoda dulje vrijeme povremeno (recimo, svaki drugi ili treći dan) radim jutarnje ispiranje usta uljem (suncokretovo ili maslinovo) i to mi je dio terapije protiv paradentoze. U potpunosti mi je riješilo upale zubnog mesa.

Voljela bih probati zelenu glinu, ali i to kao i sve druge metode čišćenja djeluje uz prilagodbu prehrane. That's all folks! Prilagođena prehrana će sama po sebi očistiti organizam ali npr. u godini dana, a uz dodatna sredstva za čišćenje to će ići brže i agresivnije, ali treba paziti jer tijelo na nagle promjene i "sredstva za čišćenje" reagira upravo ovako kako je anatom opisala.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ovo što prakticira ona dobrodržeća gospođa su postupci iz indijske tradicionalne medicine koja cijeni povremeno čišćenje organizma. Post tradicionalno postoji i u zapadnjačkim religijama i kulturama kao nešto što je dobro za organizam, pogotovo u proljeće.
    Tradicionalni post i čišćenje organizma je u svojoj biti vrlo jednostavan i uključuje smanjivanje unosa krute hrane na minimum i pijenje puno tekućine.
    Pri čišćenju organizma treba voditi računa o tjelesnom tipu i građi pojedinca.
    Ja sam u životu prije djece, kada sam vodila jogu i puno više radila na svom zdravlju probala i neke metode čišćenja organizma, međutim meni malo toga odgovara.
    Nemam kila viška i primjerice jučer sam (normalno) dva puta išla na WC. Mene bi klasičan post iscrpio.
    Za tjelesne tipove poput mog je najčešće dovoljno tjedan dana suzdržavanja od kave i "loše hrane", jedan dan dijete i kroz cijelo razdoblje, pijenje veće količine prokuhane i što toplije vode (upravo pijenje puno tople vode je osnova redovitog čišćenja organizma u indijskoj medicini, a pogodna je za svakog i bilo kada).
    Ja mislim da s bilo čim ne treba pretjerivati, pa mislim da pijenje 3 litre čaja svakodnevno kroz duže razdoblje može stvoriti više štete nego koristi.
    Netko je napisao da pije čaj od koprive, Maria Treben, najpoznatija europska travarica je napisala da se za intenzivnu kuru čišćenja krvi pije mislim 1 l koprivinog čaja (morala bih provjeriti, a sada ne stignem) jedan mjesec. Savjetujem vam da zamijenite sve preko litre čaja vrućom vodom.
    Nemojte se zavaravati i tražiti brza rješenja. Ako imate višak kilograma, vaš organizam treba trajnu promjenu prehrane, klistir vas spasiti neće.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •