-
Ovo što prakticira ona dobrodržeća gospođa su postupci iz indijske tradicionalne medicine koja cijeni povremeno čišćenje organizma. Post tradicionalno postoji i u zapadnjačkim religijama i kulturama kao nešto što je dobro za organizam, pogotovo u proljeće.
Tradicionalni post i čišćenje organizma je u svojoj biti vrlo jednostavan i uključuje smanjivanje unosa krute hrane na minimum i pijenje puno tekućine.
Pri čišćenju organizma treba voditi računa o tjelesnom tipu i građi pojedinca.
Ja sam u životu prije djece, kada sam vodila jogu i puno više radila na svom zdravlju probala i neke metode čišćenja organizma, međutim meni malo toga odgovara.
Nemam kila viška i primjerice jučer sam (normalno) dva puta išla na WC. Mene bi klasičan post iscrpio.
Za tjelesne tipove poput mog je najčešće dovoljno tjedan dana suzdržavanja od kave i "loše hrane", jedan dan dijete i kroz cijelo razdoblje, pijenje veće količine prokuhane i što toplije vode (upravo pijenje puno tople vode je osnova redovitog čišćenja organizma u indijskoj medicini, a pogodna je za svakog i bilo kada).
Ja mislim da s bilo čim ne treba pretjerivati, pa mislim da pijenje 3 litre čaja svakodnevno kroz duže razdoblje može stvoriti više štete nego koristi.
Netko je napisao da pije čaj od koprive, Maria Treben, najpoznatija europska travarica je napisala da se za intenzivnu kuru čišćenja krvi pije mislim 1 l koprivinog čaja (morala bih provjeriti, a sada ne stignem) jedan mjesec. Savjetujem vam da zamijenite sve preko litre čaja vrućom vodom.
Nemojte se zavaravati i tražiti brza rješenja. Ako imate višak kilograma, vaš organizam treba trajnu promjenu prehrane, klistir vas spasiti neće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma