Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Jako plače u autosjedalici

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Jako plače u autosjedalici

Ne znam kako pomoći svom zlatu. Putovali smo za vikend na relaciji Zg-St u odlasku je spavao prvih 1,5 h a ostalo vrijeme nije plakao nego je urlao. Stajali smo više puta, dojila ga presvlačila nosala ga da se smiri, ali ništa nije pomoglo. Nažalost na kraju sam ga izvadila iz sjedalice i zadnjih 1 h se vozio tako.
    Kada smo se vraćali natrag ista priča, samo sada nije uopće spavao nego je plakao cijeli put.
    Što napraviti?
    Kretali smo u vrijeme kada obično spava, u nadi da će spavati.
    Ponila sam mu sve igračke koje voli.
    Puštali smo mu ozbiljnu glazbu koju voli.
    Pjevala sma mu, zabavljala ali ništa baš ništa nije pomoglo.
    Kako vi to proživljavate?
    Imamo be safe izi go sjedalicu.
    Razmišljam da mu kupim višu kategoriju jer je ova do 13 kg, on ima 11 kg i 9 mjeseci , ali još ne sjedi samostalno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam savjetnica, ali ne bih kupovala veću ako se još ne ustaje (vidim da ni ne sjedi), a u nikojem slučaju ga ne bih vadila van iz sjedalice i tako se vozila.
    Ma koliko urlao.
    Tj, stala bih, podojila, ponunala, poigrala se, ali mu nikako ne bih pokazala da plačem u sjedalici dobije ono što želi: vožnju bez sjedalice.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam istu situaciju, znas sta sam napravila? prestala sam se voziti u autu. ne idem vise nigdje, tamo gdje mogu idem busom, a ako nema javnog prijevoza ne idem. jer ovoj mojoj nis ne pomaze (btw rodena je 29.7. znaci tu su negdje). toliko urla da se pocne daviti, a ja ju cak i da hocu ne mogu izvaditi jer--vozim. kad je k. bila mala mislila sam da nema gore od nje, oh kako sam se grdo prevarila, ona je bila mila majka za ovu. ova kad krene plakat to je to, place dok ju ne izvadis.

uopce nemam ideju kako cemo ako cemo ici na more ili negdje na put, vjerojatno cu ja ici prijevozom a mm sa ostalo dvoje u autu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislim da je sigurnije da se vozi u većoj stolici, nego u krilu. Ako je to jedini izbor.

Od ZG do St je dugo i vjerujem da nije bilo lako ni tebi ni djetetu. Ali, ako jednom izvadiš iz stolice, to je to. Oni zapamte i drugi put će urlati dok ne dobije isto.

Lako je meni pametovati kad se mala vozi s guštom u stolici...Znam. I suosjećam.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve si napravila dobro - osim što si ga vadila iz sjedalice.
    Možete još probati putovati noću ili uspavati ga prije kretanja na put.

I Ana je imala takvu fazu. Srećom, kratko je trajalo. Držim fige da se i kod vas radi o prozanom nezadovoljstvu.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na odgovorima, al stvarno je teško, jer on ne plače, nego urla do kašlja i gušenja. Ni po Zg ne voli vožnju, rijetko kada zaspe u sjedalici. Na potezu Dugave Lanište se dere ko lud.
    Izgleda je to takvo dijete i gotovo.Ako nisam jučer izludila neću nikad, došlo je meni da plačem.
    Jako me je bilo strah kad sam ga držala u krilu, ali nisam mogla drukčije, ja sam osoba koja se veže na zadnjem sjedalu.
    Ajd možda se javi netko ko je uspio pridobiti djete da ne plače više.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bio je topic o tome, mislim da ga je koksy otvorila.

Ako se dobro sjećam, zaključili smo da ima djece kojoj smeta ljuljanje i tandrkanje, jer im izaziva mučninu (osjetljiv centar za ravnotežu). I mi smo to imali s mlađim sinom (taj se nije volio voziti ni u kolicima), ali je prošlo s vremenom.

Nekome pomognu one narukvice s magnetićima za zapešća, a nekome samo strpljenje. To najčešće pomaže roditeljima, jer ne možeš izbjeći baš svaku vožnju.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj F se isto tako derao i plakao cijelo vrijeme u jaju, nisi mogao ni 5 minuta se voziti samo dreka. na more/s mora/neki dulji put smo išli samo po noći sa što manje stajanja (jer bi se onda probudio), i s tim da jednostavno nigdje nisam išla s autom, prestala sam se voziti. kad je narasao do određene kilaže, sjedio, hodao (imao je preko godine dana) i kad smo ga prebacili u novu sjedalicu okrenutu prema naprijed preporodio se i on i mi. a do tada treba izdržati i trpiti ili se ne voziti, nažalost.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Joj znam kako ti je..ista stvar i kod nas..urlanje bez prestanka..ja ga nikad nisam vadila iz sjedalice..nemoj to raditi..znam da ti je tesko..ali da se, nedaj boze, nekaj desi neces si to nikada oprostiti.. Mi smo imali sudar...neki tip se zaletio u nas, dosta zestoko..Žir se nije ni probudio

Sva nasa muka sa voznjom je prosla kad smo presli u vecu sjedalicu..brzo ce to, izdrzite jos malo.. I sad on zna nekad zakenjkati, ali ne obazirem se i brzo se smiri. Ja sad sjedim naprijed, tako je najbolje, ne dajem mu nikaj za jesti dok se vozimo, samo vodu dobije..

U krilu ga nisam vozila nikada, nisam htjela da on uopce zna da ta opcija postoji.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam poput mikke pretezno osudjena da vozim dok on place - pa sam na zalost naucila ignorirati. Ako mi se nigdje ne zurim stanem x puta, inace napenalim djecije pjesmice (ponekad ga smire a ponekad ne) i jos obicno slusam stariju kako cendra da joj smeta da braco place . Kako vrijeme prolazi place sve manje (jer nisam odustala od voznje autom) osim na dugim putovanjima.

Jucer smo i mi imali to urlanje na povratku, ne cijelim putem nego taman kad smo uletili u neku kolonu na autoputu. Mi milimo ili stojimo, beba urla, kraj se ne nazire (ne mozes izac van a do iduceg odmorista tko zna koliko km i minuta). Kako nisam vozila na kraju sam ga ipak izvadila, usprkos svim mojim principima da to ne radim da ne nauci da cu ga izvaditi. Tjesim se jedino da vjerojatno nije ni primijetio da se vozimo, koliko smo sporo gmizali... ali ionako iduci put cu biti sama u autu s njima pa nista od vadjenja.

Ja ne bih u visu kategoriju, ionako nema garancije da nece plakati i tamo, moj sve vidi iz stolice jer je visoka pa svejedno place kad mu je dosta i onda ga nista ne moze "oraspoloziti" nego vadjenje van kad stanemo ili dok jadan ne zaspi od placa a sto traje jako dugo...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

m. se prestrašno derala u jaju. jedini spas je bio na put po noći. te godine smo krenuli na more u 9 navečer.
    i imala sam neku pjesmicu na mobitelu koju je slušala kad bi se trznula iz sna, mislim da je bila tema iz benny hilla.
    ja sam imala tu sreću da je ona spavala po noći pa je taj trik upalio.
    inače, ove kraće relacije-deranje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nasa je urlala samo kad nam je broj okretaja motora bio oko 3000. ispod ok, preko ok. na 3000 je ocito bila neka vibracija koja ju je opako smetala. problem smo rijesili tako da smo saltali ranije, a pomoglo je i kad smo sa bocnog sica prebacili na srednji sic (srecom je pojas bio adekvatan i na tom srednjem sicu). takvo arlaukanje je trajalo do 2,5 godine i ponavljalo se i na dugim i na kratkim relacijama

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj bebač (4mj) urliče i guši se od deranja samo kad mu je vruće (skontala nakon nekoliko tjedana njegovog urlikanja). sad kad sjedamo u auto, raskomotim ga skroz, skinem čarapice, i stavim bijelu gazu na prozor da ga ne grije sunce. i milina za vozit.... kad se opet razderači, stanem,presvučem i njega i velikog,malo se ohladimo, popijemo vode (on cicu) i pičnemo dalje.... (govorim o 1,2 i 3 satnim putovanjima).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja recimo tesko ignoriram to plakanje. ona bas grozno place, jedva dolazi do zraka, bas se pocne gusiti i to naravno utjece na moje zivce i voznju. kod nje nije ni vrucina ni tandrkanje, ona ne zeli biti vezana i lezati, u tom je stvar. to dijete vec sad samostalno stoji, ona nije u zivotu legla na leda, to je smrtna uvreda. problem je--cak i da razmisljam o vecoj AS i voznji u sjedecem polozaju okrenutoj prema naprijed (sto iskreno sumnjam, i dalje moras biti vezan a mislim da je njoj upravo to najveci problem) 1. nemam gdje staviti AS, imam iza 2 boostera s naslonom, ona se zasad (ne)vozi na suvozackom, nema mrkle sanse da mi stanu 3 AS a love za veci auto nemamo, i 2. ona stoji i sve ali mislim da jos nema 9 kila.

eto, tako sam ja zasad osudena na pjeske, tramvaje, buseve.. jedino bicikl voli, vozi se u onoj maloj sjedalici na volanu i to je ok, uziva, tamo joj ni pojas ne smeta

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A mi vozimo put od 800km. Ne naravno svaki tjedan ali cesto. I onda bogme stajem samo za hranjenje/wc i sibamo dalje, inace budem preumorna pred kraj puta ako se otegne voznja. I tako trpim plakanje, iako se trudim da ne place prije ili kasnije se poklope uvijeti da imaju epizodu plakanja, i bebac i starija.

Ako bas urla tako jako da se gusi onda stanem na prvom odmoristu, ali nemrem tu nes puno pomoci, malo utjesim i moramo dalje.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 02.05.2012. at 22:37

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a jesi li sigurna da mu nije prevruće, da ga nešto ne smeta kod te as?

moj je isto bio derač kad je bio manji, ali sam uglavnom pronalazila razlog tome.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moja je urala sve dok nije presla u sedeci polozaj...toliko bi plakala da bi se najstariji sin rasplakao,a on je 9g stariji...
    Otkad je u vecoj As,milina
    Doduse,zali se na pojas,al sta ces...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Z. je urlala u jajetu, ni sad ne ljubi vožnju. Ali nema izbora - u AS mora biti, stanemo kad je baš frka, ali kad idemo daleko ne mogu stajati svaki čas. Proći će.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    nasa je urlala samo kad nam je broj okretaja motora bio oko 3000. ispod ok, preko ok. na 3000 je ocito bila neka vibracija koja ju je opako smetala. problem smo rijesili tako da smo saltali ranije, a pomoglo je i kad smo sa bocnog sica prebacili na srednji sic (srecom je pojas bio adekvatan i na tom srednjem sicu). takvo arlaukanje je trajalo do 2,5 godine i ponavljalo se i na dugim i na kratkim relacijama
    najprije da se osvrnem na ovo - genijalnno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako pomoći svom zlatu. Putovali smo za vikend na relaciji Zg-St u odlasku je spavao prvih 1,5 h a ostalo vrijeme nije plakao nego je urlao. Stajali smo više puta, dojila ga presvlačila nosala ga da se smiri, ali ništa nije pomoglo. Nažalost na kraju sam ga izvadila iz sjedalice i zadnjih 1 h se vozio tako.
    Kada smo se vraćali natrag ista priča, samo sada nije uopće spavao nego je plakao cijeli put.
    Što napraviti?
    Kretali smo u vrijeme kada obično spava, u nadi da će spavati.
    Ponila sam mu sve igračke koje voli.
    Puštali smo mu ozbiljnu glazbu koju voli.
    Pjevala sma mu, zabavljala ali ništa baš ništa nije pomoglo.
    Kako vi to proživljavate?
    Imamo be safe izi go sjedalicu.
    Razmišljam da mu kupim višu kategoriju jer je ova do 13 kg, on ima 11 kg i 9 mjeseci , ali još ne sjedi samostalno.
    Andras, buduci da malac ne sjedi samostalno, niti hoda samostalno - on jos nije spreman za sljedecu kategoriju AS, unatoc tome sto je ostvario uvjet s kilazom. Voznja u suprotnom smjeru voznje je zasada za njega jedini siguran nacin voznje. Pokusaj mu pricati o voznji u AS i tokom dana, dok niste u autu,ali kroz pozitivan ton. Npr: ''posllijepodne cemo ici u park, vozit cemo se u autu, vezati u sjedalicu pa cemo doci do tobogana, jeli moze?'' Znam da je mali i da mozda i nece razumjeti, ali ponavljanjem ovog u pozitivnom svjetlu kroz nekoliko mjeseci priblizit ce mu se slika da je voznja u autu u sjedalici sredstvo za doci do cilja (tobogana, parka, prijatelja). Nama je to pomoglo. Najprije bi odgovarao na takve recenice sa DA, a sada sav sretan vice MOZEEE i nemamo vise problema s vristanjem u AS.

Vadenje djeteta iz AS tijekom voznje, uz to sto je iznimno opasno, je ujedno i pet koraka nazad od cilja da bude miran u sjedalici.

Mi nasem djetetu ne damo da skakuce po autu ni kad stojimo na parkingu. Znamo da bi mu se svidjelo i onda bi opet amo jovo na novo...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpisujem S2000 i dodajem da moji ni jedno ni drugo nisu prestali s cendranjem, cviljenjem, plakanjem i povremenim urlanjem niti kad su prešli iz jajeta u višu kategoriju
    tako da, što se toga tiče, nemojte žuriti, jer ni to nije garancija da će prestati plakati

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bio je topic o tome, mislim da ga je koksy otvorila.

Ako se dobro sjećam, zaključili smo da ima djece kojoj smeta ljuljanje i tandrkanje, jer im izaziva mučninu (osjetljiv centar za ravnotežu). I mi smo to imali s mlađim sinom (taj se nije volio voziti ni u kolicima), ali je prošlo s vremenom.

Nekome pomognu one narukvice s magnetićima za zapešća, a nekome samo strpljenje. To najčešće pomaže roditeljima, jer ne možeš izbjeći baš svaku vožnju.
    Moje dijete je urlalo pri svakoj vožnji u budnom stanju,
    a nije bila osjetljiva na tandrkanje ni ljuljanje - nikad joj nije bilo mučno u vožnji, ni od ljuljanja - jednostavno je ona uvijek tražila moju blizinu kad je bila budna i bilo joj je nepodnošljivo što mi nije na rukama.

O narukvicama s magnetima nisam nikad ništa čula, ali da pravo kažem ne djeluje mi uvjerljivo.

Kako ne živimo u gradu jednostavno se nije mogla baš uvijek izbjeći vožnja autom.

Pokušavali bismo i stati, prošetati, nunati da se smiri - ne bi pomoglo, čim bi se vratili opet bi se derala, i tako nam se vožnja koja bi trebala trajati sat vremena mogla protegnuti unedogled.

Pokušavali smo tempirati vožnju u doba kad bi ona trebala zaspati, to je ponekad pomagalo, ali se često potrefilo i da smo nekamo morali ići kad joj se nije spavalo.

Sve zvečke, igračke, pjevanje, pričanje - nula bodova. Ako bi je ostavili da se dere, ne bi prestala. Jednom joj je (bila je već nešto veća, oko 1,5 g), čak izbila pjena na usta i počela povraćati koliko se derala i otimala da izađe iz as.

U očaju sam je par puta izvadila iz as, podojila dok ne bi zaspala i onda vratila. To je funkcioniralo, ali je naravno velik rizik da u slučaju da se dogodi čak i nešto jače kočenje.

Na kraju sam naučila dojiti dok je dijete u as. To je također rizik, jer ako dođe do sudara ja je mogu prignječiti. Ipak rekla bih da je puno manji rizik od vađenja iz as. Pa smo neko vrijeme tako radili, čim bi počelo plakanje, nagnula bih se kraj nje i podojila da je uspavam.

Jednom ili dva puta sam je vozila sama u autu na dužu relaciju (10-tak minuta bi bilo moguće preživjeti, ali sat vremena... ne baš). Tada je već imala oko 1,5 godinu. Odmah sam joj počela pričati priču, pjevati i sve što mi je palo na pamet, dok sam vozila. Pomoglo je prvih 15-20 min, na kraju se počela derati i nije prestajala, čak sam i ja pred kraj vožnje, već poluluda počela na nju vikati - ništa. Tako da jednostavno nije bilo moguće da je vozim sama.

I na kraju, s nekih 2 godine počele su pomagati dječje pjesmice. Kad smo snimili tog Houdeka i još nešto, preporodili smo se. Od onda slušamo stalno isponova ta dva cd-a i super nam je

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kupi djetetu veću sjedalicu. ona ionako može ić u onaj poluležeći položaj, tako ne mora skroz sjedit. ja bih rekla da je največi problem u tome što se vozi naopako, mislim da će mu bit puno zanimljivije kad ga okreneš.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nasa curka je bila nemoguca u voznji autom bas u toj dobi, kad valjda okuse slobodu kretanja i stajanja pa im je sputavanje posebno mrsko. Pomoglo bi ako bi krenuli na put ne u vrijeme spavanja, kad je vec umorna pa se znalo desiti da zapadne u histeriju i vise si ne zna pomoci i zaspati, nego recimo pol sata prije uobicajenog vremena spavanja, po mogucnosti nakon obroka.
    Pomagalo je i da dobije nesto za grickati, keksic od rize, komadic kiflice, makar nije dobro ni odgojno (jer inace to nije dobivala) ali hej, spasavalo nas je. Isto tako, CD s omiljenim pjesmicama, i puno puno moje animacije. Ponekad neka nova igrackica. Znala sam nakon puta bit umorna kao da smo isli do Australije a ne do nase obale.
    Kod nas se stvari nisu popravile prelaskom u vecu sjedalicu, nego s vremenom. Oko 18 mj. je odjednom postala mirnija, a nabavili smo i dvd player za auto za duze relacije.
    Jedino ju iz sjedalice nikad nismo vadili, jer kakva je, vise ne bi bilo nazad.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    kupi djetetu veću sjedalicu. ona ionako može ić u onaj poluležeći položaj, tako ne mora skroz sjedit. ja bih rekla da je največi problem u tome što se vozi naopako, mislim da će mu bit puno zanimljivije kad ga okreneš.
    nisam sigurna.
    Vožnja prema prema naprijed je opasnija ako dijete nije dovoljno razvijeno. U nekim se državama čak i zakonski propisuje vožnju prema nazad do dvije godine.
    Ja sam također jedva čekala da počne sjediti prema naprijed u nadi da će tada biti bolje, ali - pogodite - nije uopće pomoglo.

(ne znači da nekom drugom ne bi, djeca su različita, ali ipak bi trebalo misliti prije svega na sigurnost - zato i imamo te nesretne sjedalice)

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    Krivo. Nije poanta sto dijete sjedi ili polulezi u AS - vec u slucaju sudara kraljeznica djeteta nije dovoljno razvijena i trzaj glave prema naprijed moze biti koban. Tek kad dijete moze napraviti nekoliko koraka samostalno onda je kraljeznica nesto zrelija.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 03.05.2012. at 11:27

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja recimo tesko ignoriram to plakanje. ona bas grozno place, jedva dolazi do zraka, bas se pocne gusiti i to naravno utjece na moje zivce i voznju.
    ...ja srecom nemam ovih problema i iskreno suosjecam,moja N zaspe isti seknud cim ju stavis u AS,sad smo bili na putu i cijeli je prespavala...i sto se vise treskamo to bolje!

ali,bas ovo sto pises,o ometanju voznje i kidanju zivaca...pokusavam zamisliti situaciju da vozim na dulju relaciju i da mi tako jako place...stvarno postaje opasno i radi koncentriranosti na cestu i voznju! jedino sto mi pada na pamet je stavljanje cepica u usi,oni ne blokiraju skroz zvukove,i dalje ces ju cut ali manje....
    opcija pojacavanja muzike mi se cini jos gorom,to mi je dupli stres...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jedino rješenje je izbjegavati vožnju i čekati da prođe.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala svima na odgovorima, vidim da nema baš puno pomoći.
    Putovati moramo, mislim ne moramo al onda ne bi nikada vidjeli bake i dida.
    Pokušat ću mu se prilagoditi koliko mogu.
    Da li ste primjetile da li sjedenje od traga pomaže ili odmaže?
    MM je skoro poludio kada je urlao, a inače je miran tip, to je u vožnji dosta opasno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li ste primjetile da li sjedenje od traga pomaže ili odmaže?
    Ne kužim čije sjedenje?
    Ako misliš na majku, ja sam uvijek sjedila s njim iza. Sjedim i danas, jer mu je zlo u vožnji, pa da priskočim u pomoč, ako treba.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiče autosjedalice, više kategorije, ja sam pitala fizioterapeuta kod kojeg vježbamo na Goljaku i rekao je kako on dovoljno čvrsto drži glavicu da bi mogao u višu kategoriju, on zna da on ne sjedi sma a kamoli se postavlaj na noge, pa je opet rekao da može.
    Možda bi za nas bila idealna ona sjedalica od 0-18 kg?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da neće biti mirniji naprijed ni natrag, ali je otraga puno sigurnije

mm je isto osjetljiv na plač svoje mezimice ali se morao naviknuti - reci tm-u neka se za opće dobro isključi i samo vozi, a tebi neka prepusti brigu za dijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod dobrog dijela djece urlanje nema veze s smjerom sjedalice, tako da ja uopće ne bih riskirala sigurnost djeteta.
    Kad će zadovoljiti sve uvjete, onda mijenjaj AS.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja cu se ponovoti jos jednom : nije poanta da li dijete zna drzati glavicu u sjedecem polozaju, bitne su sile sudara i njihov utjecaj na bratnu kraljeznicu

Molim te procitaj ovaj link, sve bi ti trebalo biti jasno autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemi d=61

Ako kupis sjedslicu 0-18kg onase svejedno postavlja u suprotnom smjeru voznje dok dijete ne bude spremno za voznju u smjeru voznje. A tvoje nije, jer niti ne sjedi samostalno, a kamoli hoda.
    Odluka, i odgovornost je na tebi.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa naravno, ne želim ja ugroziti svoje dijete, samo mu želim pomoći kao i sebi.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nekako mi zvuci da vjerujes terapeutu u vezi prelaska u smjer voznje.
    Nazalost mislim da nije dovoljno educiran. Vjerujem da ima dobre namjere, no mislim da nije u pravu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Smjehuljica je pred par dana plakala od Postojne od Ljubljane, bila je noć, očekivali smo da će spavati ali nije.... urlala je dok nismo upalili svijeto... a onda se nekako smirila nakon stajanja na pumpi, razgledavanja ponude u dućanu, pa smo krenuli dalje, bilo je sve ok, ali uz moje kreveljenje, igrokaze s lutkicama, puhanje balončića od sapunice i još svašta nešto. CD od Simply Red-a, koji ju uvijek smiri se pokazao bezuspješnim. Na kraju je zaspala na 5 min od doma.

Desetak dana ranije, same smo išle do Celja i nazad, po danu... bila je super.
    Ima još koja beba problem s noćnom vožnjom? U čemu je stvar?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ima još koja beba problem s noćnom vožnjom? U čemu je stvar?
    Moj mlađi kao bebač nije uopće volio biti van po mraku. Uvijek bi se unervozio s padanjem noći, a i još jedan mali dečkić kojeg poznajemo.
    Nastojali smo šetati dok se još vidi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ardnas, a jel sjednes ti s njim iza dok TM vozi? Nama je to pomoglo, nekako se naucio opustit i sad vise ne sjedim s njim. A i do navike je, mi smo barem 2 puta dnevno u autu. A u pocetku je bilo...uh...ne da je urlao nego se gusio od placa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas ponovo isprobana voznja nakon vise od mjesec dana nevozenja. situacija--nepromijenjena. urlanje otkad ju stavim u as dok ju ne izvadim, plus jos 20ak minuta soptanja i smirivanja od placa

katastrofa. za mene vozacicu ovo je uzas. samo se nadam da ce biti bolje u grupi 1, ako cu morati cekati jos godinu dve da se negdje normalno odvezem ubit cu se

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma mora postojati neki razlog zašto njima ne paše ta vožnja. Moj se ne voli ni u kolicima voziti, nije volio ni kao beba.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako mi zvuci da vjerujes terapeutu u vezi prelaska u smjer voznje.
    Nazalost mislim da nije dovoljno educiran. Vjerujem da ima dobre namjere, no mislim da nije u pravu.
    Iskreno ne vjerujem ja više nikome, nego gledam svoje dijete.
    U subotu ću se sresti sa jednom rodom koja je educirana za pregled sjedalica pa će mi ona stručno reći što ćemo i kako.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ardnas, a jel sjednes ti s njim iza dok TM vozi? Nama je to pomoglo, nekako se naucio opustit i sad vise ne sjedim s njim. A i do navike je, mi smo barem 2 puta dnevno u autu. A u pocetku je bilo...uh...ne da je urlao nego se gusio od placa.
    Da sjedim ja sa njime i postavim se na trepavice, al ne pomaže, i pjevam i zviždim i čitam knjige i sve al ma kakvi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ardnas, jeste pokušali da ti voziš (naravno ako imaš dozvolu), a da je muž uz dijete?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    danas ponovo isprobana voznja nakon vise od mjesec dana nevozenja. situacija--nepromijenjena. urlanje otkad ju stavim u as dok ju ne izvadim, plus jos 20ak minuta soptanja i smirivanja od placa

katastrofa. za mene vozacicu ovo je uzas. samo se nadam da ce biti bolje u grupi 1, ako cu morati cekati jos godinu dve da se negdje normalno odvezem ubit cu se
    Ja sam možda skroz u krivu, nije moje dijete nit mi je ijedno takvo u vožnji, pa možda pametujem bez veze, ali nije li tu prisutan i faktor "inzistiranjem do savršenstva" iliti jednostavno voziti normalno dok i njima to ne postane normalno.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ardnas, jeste pokušali da ti voziš (naravno ako imaš dozvolu), a da je muž uz dijete?
    e vidiš ovo mi nije palo na pamet... imama dozvolu i ja ga vozam po Zgb svaki dan, pa probat ćemo i to ne može biti gor enego što je bilo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam možda skroz u krivu, nije moje dijete nit mi je ijedno takvo u vožnji, pa možda pametujem bez veze, ali nije li tu prisutan i faktor "inzistiranjem do savršenstva" iliti jednostavno voziti normalno dok i njima to ne postane normalno.
    čuj, mi smo i to pokušali, silom prilika pročitaj moj post, posebno onaj dio gdje je počela povraćati
    ne kažem da ne treba probati, možda nekom uspije

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Iskreno ne vjerujem ja više nikome, nego gledam svoje dijete.
    U subotu ću se sresti sa jednom rodom koja je educirana za pregled sjedalica pa će mi ona stručno reći što ćemo i kako.
    S2000 je isto roda educirana za pregled sjedalica tako da to što ti govori je točno
    jasno mi je da u ovakvoj situaciji pokušavaš sve samo da si olakšaš ali nemoj to činiti na uštrb sigurnosti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ne kažem da ne treba probati, možda nekom uspije
    edit: ali ne bih baš preporučila da se predugo ustraje na tom "probavanju" ako ne ide

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probala sam sve

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •