Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: tko treba odgajati djecu, skola ili obitelj?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I mene je slučaj jako uzrujao.
    Upozoravam da o svemu ne znamo dovoljno jer je to ipak članak iz Jutarnjeg.

Majka dječaka s posebnim potrebama jedna je naša forumašica.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    taj slučaj me grozno uzrujao.
    di se pozivaju na ta prava? kakve su to gluposti? mogu se oni pozivati na sve i svašta, ko im brani. koja prava su djeci ugrožena? ko ih uopće pita za raspored učionica? prosvjeduju tako da ne šalju djecu u školu? pa super. nek ih ne šalju. svima bih poslala centar za socijalnu skrb na vrata da su ONI ti koji ugrožavaju ustavno pravo vlastite djece na obrazovanje. čega se ravnateljica škole uplašila?
    Naravno sa su gluposti pa je teško povjerovati da se ravnateljica ičega imala uplašiti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se, gluposti su, ali pokazuje stanje stvari, odnosno pokazuje kako si (neki) roditelji utvaraju da imaju pravo odlučivati o svemu, ali SVEMU što ima veze s njihovom djecom.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj njokica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam učiteljica.

Ne smatram se vrhunskom, ali trudim se, pogotovo mi je važan odnos povjerenja s djecom. Ali kada vidim što neki ljudi misle da mi 'samo' radimo, stvarno se - rastužim. Predavanje svog predmeta i upisivanje ocjena je kap u moru zaduženja koje imamo u opisu posla koje, po zakonu, moramo odrađivati. Ako si razrednik, ako se učeniku treba dati samo odgojna mjera opomene razrednika, to je upravni postupak (!!!) za koji se otvara spis s oznakom UP-1, i moraju se bilježiti točni datumi, crno na bijelo, kada su se desili propusti učenika koji vode k toj opomeni (svi datumi kada dijete nije imalo pribor, zadaću, bilo nepristojno prema učitelju...).

Međutim, moram napomenuti da ipak puno toga ovisi o ravnatelju škole. Naš ravnatelj se panično boji pravobaniteljice i inspekcije i traži od nas i puno više nego što je potrebno.
    njokica, žao mi je ako si iz mog posta isčitala da mislim kako je predavanje predmeta i upis ocjena sveukupno zaduženje jednog učitelja. Zaista ne mislim tako. Nisam se htjela niti praviti da znam koje su sve pojedine stavke u opisu posla jednog učitelja. Sigurna sam da bi ih mogla nabrojati još. To uopće nije bio point mog posta. Ni na koji način ne omalovažavam tu profesiju, štoviše jako je cijenim. U tom tonu sam i pisala pa mi je žao da si ti čula neki drugi ton.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •