Puse ozdravilice Editi i Samiju![]()
I moje cure su lani u ovo vrijeme imale nekakvu virozu, povraćanje i proljev (gastroenterokolitis) i morale su isto 4 dana primati infuziju. Uspjeli smo srediti da ne ostanu u bolnici već smo ih vodili svaki dan.
Puse ozdravilice Editi i Samiju![]()
I moje cure su lani u ovo vrijeme imale nekakvu virozu, povraćanje i proljev (gastroenterokolitis) i morale su isto 4 dana primati infuziju. Uspjeli smo srediti da ne ostanu u bolnici već smo ih vodili svaki dan.
evo i Sami ima proljev, a maloprije je povratio kasicu.![]()
Medjutim, ovo kod njega izgleda malo u laksem obliku.
Luciana, ovdje u Austriji govore da ce najvjerovatnije uvesti vakcinaciju protiv ovog virusa koji je zadnjih godina veoma cest.
E jesam ga zacoprala...Držte se!
Pusa snorki, Ahmed je bio u bolnici od 18-21. feb. zbog RSV. Mos' zamislit' pa nije mu bilo ni dva mjeseca...izgubio skoro kilu...
Fuj, nadam se da su pilici bolje!
vibre za ozdravljenje ~~~~~~~~~~~~~¨![]()
![]()
Sta je RSV? Jel to isto sto i RS bronhitis virus?Mejra's mommy prvotno napisa
Ako jest, mogu mislit kako je Ahmedu bilo, jer je najgore za bebe do sest mjeseci.![]()
Kao sto rekoh Samiju je sad presao ovaj Editin virus.
Jutros je imao nevidjen proljev. Cula sam da kaki ( puca ko top), i cim je prestao presvucem ga. Bio je zasran da prostite skoro dozavrata. Ma nesto prestrasno.
U bolnici su mi rekli da u ovom slucaju mu dajem pola flase mlijeka, pola caja. Sad ce glumit Engleza![]()
Edita je dobro, samo sto je jos uvijek na dijeti. Uzasno je gladna i samo nesto trazi.
Pilici mali, bas su se namucili. Valjda ce brzo i ozdravljenje.za bolesnikovice.
Mišići mali bubani! Iš, iš boleštine,
svima i ~~~~~~~~~~ da čim prije ozdrave...
Ajoj, baš mi je žao.
Nadam se da su sada dobro i da ćete ovo uskoro zaboraviti.
drž'te se
Edita je super. Vec dva dana ne povraca, ali joj se zato otvorio apetit pa samo jede. Svako malo stavi siper oko vrata i sjeda za stol![]()
Sami ima uzasan proljev i to je sve. Sinoc sam ga dva puta kompletno presvlacila.![]()
A mišeki mali...šaljemo im puse
![]()
Želim brz oporavak svima.
Mi također prošli cijeli niz viroza u tandemu, doduše bez bolničkih intervencija, ali znam koliko majčino tijelo ima energije prije kolabiranjaTo je pravo čudo.
Držite se tamo u zemlji germanskoj..![]()
RSV, raspiratory syncial virus...Ahmed nije povracao. Samo nije jeo NIKAKO i dosta je kasljao. De mi reci, jeli ti doktor spominajao ASTMU za Samija? Meni je doktor vise puta naglasavao da ce 50% djece/beba koje su dijegnozirane sa RSV imati poslije u zivotu astmusnorki prvotno napisa
Nadam se da nasi nisu jedni od tih 50%.
Ahmed je isto bio dijagnoziran sa broncolitis (?). To nije isto kao i bronhitis. Ne kaslje vise nikako. Malo cu pedijatra vise izgnajvit' o ovoj astmi. Neznam kada se obicno javlja poslije RSV-a.
~~~~~~~~ saljem za Samija i Editu!![]()
Snorkići, drago mi je da vam je bolje![]()
Čula sam jučer da se u Splitu pojavio ovaj isti virus, samo da nas ovaj put zaobiđe![]()
Ovo kod Samija je virusni bronhitis. Nijedan doktor nam nije pomenuo astmu.Mejra's mommy prvotno napisa
Uh, sad me prepade. Sutra popodne ima kontolu pa cemo vidjet.
jest to je ista dijagnoza. Sad sam malo svrljala po netu
Samo nigdje ne nadjoh to za astmu. Nedaj Boze![]()
http://www.netdoktor.de/krankheiten/...rus_kinder.htm
Da, bas ne spominju astmu. I Ahmed je bio na infuziji...snorki prvotno napisa
http://pediatrics.about.com/od/child...s/a/05_rsv.htm
Ovdje spominju ASTMU na kraju teksta ispod WHAT YOU NEED TO KNOW
RS je virusni bronhitis
Astma nije virus, nego hornicno oboljenje. Obicno se javlja ako vec neko u familiji ima astmu, ili ako je dijete mnogo alergicno.
Mislim da je nejbitnije da se RS potpuno zalijeci i izbaci. :/
Jeste li Ahmeda inhalirali i nakon bolnice? Mi Samija inhaliramo svakih sest sati Sultanolom i jos jednim lijekom sa S![]()
U 13 h imamo kontrolu, pa cemo vidjet kako stvari stoje.
Ustvari, Sultanol i Kortizon :/
Bili smo na kontroli. Sami je sada dobro :D
Terapija inhaliranja je smanjena na dva puta dnevno.
Protiv proljeva doktor mu je propisao crni caj sa fruktozom. I da vise nista ne uzima osim mlijeka. Nikakva dohrana dok mu se zeludac ne smiri.
Editi ne treba kontrola. Ona je super, samo sto je ne mozemo nahranit koliko ona moze pojest :D Po cijeli dan jede, jede i jede![]()
crni čaj za tako malo dijete??
jesi pitala za probiotike?
bravo za edi-izjelicu!![]()
kaze da moze. :/ms. ivy prvotno napisa
fruktoza- ekstroza![]()
Super za Edi :D , nadam se da će i Sami uskoro tako![]()
super da ide nabolje! ja se uvijek skamenim kada vidim da je neko dijete zavrsilo u bolnici... a tebi dvoje ostalo. nije ti lako snorki. puse ozdravilice malim andjelima!a tebi pusa, da izdrsis sve to.
![]()
Snorki Ahmed nije nikad ni bio inhaliran. Ni u bolnici ni kod kuce. Super je disao, sam. Bila je jedna malena u sobi sa Ahmedom od 6 sedmica i stalno su joj morali pomagati pri disanju...snorki prvotno napisa
![]()
Ahmed je 'samo' bio na infuziji i to je to. Bili smo tako dugo u bolnici jer nije htjeo jesti.
Jeli Sami kaslje?
Sami trenutno veoma malo kaselje, a ni u jeku bolesti nije mnogo kasljao. Kaslje sada jer mu smeta slajm. :/
To je kod Ahmeda, hvala Bogu, bilo u nesto blazoj formi![]()
Bice bolje, vrijeme leti ko ludo. 'Sutra' ce sve samo biti sjecanje!snorki prvotno napisa