E draga,ž i ja jaki
mislim da ti je izbor potpuno promašen, na žalost.
U životu sam se selila mali milijun puta, živjela sam u Karlovcu, pa u Austriji, pa u Poreču, a zaglavila u Rijeci jer sam tu studirala i na kraju se i udala. Moj muž i ja jako volimo putovati, pa vidiš nama je grč u želucu kada se vraćamo u Rijeku. Valjda nam se svaki, ali baš svaki grad u kojem smo bili - sa izuzećem Zagreba

- čini kao bar duplo ugodnijim mjestom za život nego ova u****a Rijeka. Baš tako je zovemo.
A zbog čega?
- prljava je
- prenatrpana je zgradama/neboderima, a u prigradu i obližnjim općinama kućama, sve djeluje nekako stihijski i neplanski građeno - i stanovanje i infrastruktura.
- gotovo uopće nema šetnica, i nijednog (NIJEDNOG!!!

) gradskog parka. Za poštenu šetnju treba autom do Kostrene ili Voloskog/Opatije i dalje.
- ljudi - poglavito mislim na vozače- su nevjerojatno nekulturni i bezobrazni
- politička garnitura koja je 20g toliko ukorijenjena da nema naznake da će se išta mijenjati. MM i ja izlazimo na izbore samo da bismo glasali protiv njih. Zapravo i nemamo
za koga glasati.
Naravno, ima štogod pozitivnog

- Rijeka je još uvijek dijelom malo alternativniji grad, i kao studentici (općenito kad još nisam imala obitelj), mi se uglavnom prilično sviđalo što sam u Rijeci, a ne u Poreču npr. A sad, kako sam mama, naravno puno rijeđe izlazim da bih konzumirala te blagodati. I pozitivno je što je, za razliku od npr. Splita, odlično geografski smješten, tako da je nekako mnogo toga nadohvat ruke, na sat-dva vožnje autom (Trst, Ljubljana, Zagreb, Krk, Istra, Venecija...).
Napominjem da je ovo moje mišljenje, nakon 13 godina što sam provela ovdje. Sigurno je da će biti puno, puno neistomišljenika.
Također mislim da je Kralovac idealan grad, što po veličini i inim razlikama od Rijeke/Zagreba, prilično ugodan dom obitelji s djecom. Jedino što ima snijega po zimi....