Draga Tanči,
živim u Rijeci od rođenja i volim svoj grad. Ima svojih nedostataka, ali svejedno se ne bih selila.
Stan. Preporučila bih ti istočni dio grada. Malo prosurfaj agencije tipa: dogma ili lider plus za vidjeti cijene. Trsat, Vojak i Pećine su malo skuplje. Na Gornjoj Vežici ima dosta nebodera, cijene su prihvatljivije. Ja sam na Donjoj Vežici i tu mi se jako sviđa. Ulica je ravna, mirna, sa puno dječjih parkova i općenito zelenila. Ima dućana, benzinska, tržnica... Imamo i veliki trgovački centar sa kinom...Volim što mogu ako želim i pješke do mora (plaža na Pećinama). Neki Riječani će možda frknuti nosom, jer nije baš nešto, ali po meni je more čisto, ima sadržaja i ne moram se voziti autom. Pješke mogu i do grada za jedno pola sata, ili na lijepu šetnju na Trsat gdje je poznato svetište Majke Božje.
Škole: U Rijeci imaš sve ili gotovo sve fakultete http://www.uniri.hr/ . U izgradnji je ili pri kraju veliki kampus na Trsatu. Od srednjih su cijenjene Sušačka i Riječka gimnazija. Ja sam sušački đak, pa ću ti reći da je ta bolja
Aktivnosti: imamo novi bazen, novu atletsku dvoranu, Ivonu Brnelić ...Mislim da što poželiš možeš naći.
Rijeka je uvijek bila industrijski, a ne turistički grad. Dosta su je izgradili Mađari u drugoj polovici 19 stoljeća i više izgleda kao kontinentalni nego kao primorski grad. Sada ta industrija umire ili je već pokopana. Rijeka traži novi put ka moru kao luka i kao turističko odredište, npr imamo novi putnički mol. Ali to ide puževim korakom.

Ako se odlučiš doći, dobrodošla.