-
Evo jedne rođene Rječanke. Vooolim Rijeku. To što sam se odselila 20 km dalje, radi naslijeđene kuće, nije me pokolebalo u mojim osjećajima prema Rijeci. Mama mi živi na Krimeji. Tako da sam svaki dan u gradu.
Istočni dio Rijeka je ljepši za življenje, stariji i mirniji. Osim Gornje Vežice. Ali nije ni ona loša, jedino ima dosta nebodera.
Što se tiče cijena stanova, oni su najskuplji na Pećinama. To je elitni dio. I na Bulevardu. Gdje je pogled na Kvarner nešto iz snova.
Gradski prijevoz je dobro uređen, u gradu je gužva, naravno, ali u kojem nije. Ne znam na kojem dijelu živi Njokica, ali ja Rijeku iz njenog posta ne poznam. Nije prljavo. Malo je jače zagađena prometom Brajda, ali tu sigurno nećeš kupiti stan, jer je sami centar.
Ima škola svih vrsta. One na istočnom dijelu grada imaju manje učenika, i u jednoj smjeni rade. Ima jako dobrih gimnazija. I fakulteta svih vrsta.
Ja preferiram Donju Vežicu, naročito ulicu Drage Gervaisa. Zgrade su građene šezdesetih. Oko svake je park i dječja igrališta, plaže su blizu, na 10 min dolje, a malo više uzbrdo. Jedino što je blizu pruga, ako ti je to minus. Tu su stanovi prihvatljivije cijene. OŠ Donja Vežica je jako dobra, u njoj je i Osnovna baletna škola.
Da li tražiš kuću ili stan? Ako kuću, onda ti u obzir dolazi Kostrena, tik do grada, a ipak puno mirnija.
Slobodno me pitaj sve što želiš.
Zapadni dio grada, naročito Srdoči i Turnić su jako napučeni. Isto imaju dobre škole i javni prijevoz, pogled je fantastičan, ali ne bih odabrala tamo živjeti. Škurinje su naselje sagrađeno osamdesetih, lijepe zgrade, ali ih je puuuno. No, na Škurinjama je puno trgovačkih centara i vrlo je živo.
Kozala i malo dalja Drenova su OK. Isto stari dijelovi. Ima i kuća i stanova za kupiti. S Kozale si za čas i pješke u gradu.
I još Trsat. E, tu je krasno. Na Trsatu je i Kampus. Na Trsatu je sve. I cijene odgovarajuće, ali ako imaš dovoljno, Trsat ti može biti prvi izbor.
Blizu je i Sušačka Draga (isto spada pod Rijeku), puno jeftinije kuće, ali nema pogled na more, osim na nekim pozicijama.
Pisala bih ja cijeli esej, ali moram ići. Kad postaneš Rječanka, nađemo se na Korzu na kavi.
A može i prije, da te upoznam za dijelovima grada. Dođi 10.2 na Karneval, da vidiš što je Rijeka kad poooludi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma