Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: preseljenje u Rijeku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rijeku obožavam!
    Rođena sam Riječanka, dapače, Sušačanka, dakle istok grada. Do 24te sam živjela na Sušaku (Piramida), i onda se udajom preselila na Zamet. Zamet je diiiiiivan, ne Gornji, već onaj dio oko dvorane, crkve, ima i nebodera i zgrada i kuća, puuuno zelenila. I škola osnovna je tamo fenomanenalna, znam ravnateljicu osobno, i pola kadara nastavnoga. U blizini (na 2-3 min) su knjižnica, škola, vrtić, dm, tržnica s ribarnicom, kafići, crkva, a mirnoooo.....blizu je Kantrida (par minuta vožnje autom), a TAMO su bazeni, atletska dvorana, stadion....
    Blizu je i novoizgrađeni ZTC, H&Mom. Obožavam istok grada jer je tako fin, raskošan, ali Zamet , to je životno, praktično i lijepo, i ljudi su divni. Ponavljam, to vrijedi za taj dio Zameta, jel ranije sam živjela u Braće Bačića...puno parkova ali that's it.

Sada, kupili smo kuću na Kozali - Kapitanovo. Pred 2 mjeseca. Još se privikavam, isto su nam za 10 ak minuta svi sadržaji...
    Moj glas za Zamet, ipak.

Ako te zanima istok grada, moji su starci prodali stan pred par mjeseci, 60 kvadrata, 6.kat u zgradi s liftom, odličan raspored, dva balkona, adaaptiran, ali okrenut na sjever (pogled prema sušačkom brdu i rekotoratu) za 69 000 E. Cijene su jaaaaaako pale. Inače, u istoj zgradi ima još stanova na pradaju, ali svi su veliki, oko 120-130 kvadrata, neadaptirano, cijana kvadrata oko 800-900 m. Isto tako, na Sušaku, a pod time ne mislilm na Krimeju, G. i D. Vežicu, stanovništvo odumire, sve je starije...tamošnja OŠ je užasna, ja ju pohađala. Grozna bila.

Srednja riječka (PRHG) (nisam htjela u Sušaku iako mi je bila pod nosom jer sam htjela svaki dan prošetati po Korzu )
    Faks filozofski, odličan. E sad, meni je osobno Sveučilište u Rijeci KOMA, prvenstvano zbog fakulteta koji se otvaraju, sve neke Kulturologije, Akademije glumačke, slikarske, Bibilotekarstva, Povijest Umjetnosti......UŽAS, i sama sam završila nešto slično, što ne stavlja kruha na stol, takvi se stručnjaci NE traže. Nema, naprimjer, kemije, logopedije, defektologije, faramaceutike, prehrambene biotehnike, talijanskog....nečega što se traži, što je životno i aktualno.

Uopće, potraga za poslom u Rijeci, ne znam, mislim da se jako malo poslova nudi.

E da. I ako nisi rođena u Rijeci, a nonići ili pranonići ti nisu iz Kastva, il Bakra il Baške i sličnih mjesta, uvijek ćeš biti došljak. Od toga mi se lagano s***, a, da rođena sam Riječanka.
    Ma život u Rijeci je divan, odmah si na Krku il u Kotaru ili u Istri....Samo si prvo nađi posao.

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E da, netko je napisao da je Rijeka prljava - ma di? I da ne postoje gradski parkovi - imaju dva veeelika na Mlaci i na Trsatu, ono, igrala sam se u njima kao mala, tako da sam prilično sigurna da postoje....

Rijeka, kao i svaki grad, ima prednosti i nedostatke.
    Ali U Ri jeci nije ugodno, ili ok, ili praktično. Ili ju voliš ili ju ne podnosiš.
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 04.02.2013. at 11:49

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku

E da. I ako nisi rođena u Rijeci, a nonići ili pranonići ti nisu iz Kastva, il Bakra il Baške i sličnih mjesta, uvijek ćeš biti došljak. Od toga mi se lagano s***, a, da rođena sam Riječanka.
    .
    Ja sam doselila u Ri pa mi je ovo strano...Nikakvih probema oko toga, ni ja ni klinci... a kad si vec spomenula Bakar, da sada kupujem stan ili kucu bi to bio moj prvi izbor...

Ja vise volim istok te istocni prigrad (tu gdje i jesmo).. dobra prometna povezanost, nenapucenost, ima zelenila, u centru sam za 10 min, na bazenu, Krku ili Platku za 20min, ma milina...

Da kupujem stan bas u gradu Rijeci bi birala izmedju Trsata, Gornje VEzice, bulevard, pecine..

muz mi je sa skurinja - koma mi je tamo, svi njegovi fredovi su pobjegli kada su dobili klince, a zivjela sam i na Donjem zametu - buka, buka i jos jednom buka. NAjvise mi svidjelo na Vezici, imas skolu, blizu je kampus, mozes cak i do grada pjesice - natrag malo teze, he,he...

Jedino sto meni smeta su prlavi gradski prakici za klince, brdo govana, smeca po podu..bljek..mozda se onima koji su tu rodjeni to ne cini ali tamo gdje sam ja odrasla nije tako pa mi je to koma...

a inace je ri bas ugodan grad za zivjeti, urbana, imas taman koliko ti treba kulture, sporta, koncerata,....

i buri se priviknes! ako sam se ja onda mogu svi...

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku

Jedino sto meni smeta su prlavi gradski prakici za klince, brdo govana, smeca po podu..bljek..mozda se onima koji su tu rodjeni to ne cini ali tamo gdje sam ja odrasla nije tako pa mi je to koma...

Da vjerujem da u Sloveniji nema ama baš ni jednog drekeca na podu, ali, znaš, parkovi su čisti na zapadu grada, bar iz mog vrlo skromnog iskustva. Baš mi je žao da vas na istočnom dijelu grada to muči.....

pokretačici teme: sad je u tijeku karneval, dođi za vikend i vidi malo kako ti se čini

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da vjerujem da u Sloveniji nema ama baš ni jednog drekeca na podu, ali, znaš, parkovi su čisti na zapadu grada, bar iz mog vrlo skromnog iskustva. Baš mi je žao da vas na istočnom dijelu grada to muči.....

Pa ne muči to samo In Love - to muči i mene i to ne u Rijeci nego u Zagrebu! Ufff... Nemojte banalizirati probleme koji su dio (ne)kulture. Možemo pričati što god želimo, ali pesji brabonjci na ulicama ne daju baš lijepu sliku o ovoj kakti turističkoj zemlji, bez obzira o kojem kutku je riječ...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:
    bome, u mom kvartu, na zapadnom diejlu grada, dječja igrališta su užas. imamo dva, i ne znaš koji je gori. stakla, smeća, a o psima da ne govorimo.

neki dan sam baš bila bijesna, lungo mare od voloskog do opatije, užas. sramota. kao minsko polje. moraš dobro gledati da ne zagaziš. pisala sam i gradu da moraju to nekako riješiti. postavili su kao nekakve košare, ali stalno su bez vrećica.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    bome, u mom kvartu, na zapadnom diejlu grada, dječja igrališta su užas. imamo dva, i ne znaš koji je gori. stakla, smeća, a o psima da ne govorimo.

neki dan sam baš bila bijesna, lungo mare od voloskog do opatije, užas. sramota. kao minsko polje. moraš dobro gledati da ne zagaziš. pisala sam i gradu da moraju to nekako riješiti. postavili su kao nekakve košare, ali stalno su bez vrećica.
    Ma, mi smo prošli sva igrališta u Rijeci, svugdje je isto... Nema veze zapad ili istok, bljek...
    Stvarno bi na tome trebalo poraditi, nemam pojma, neku peticiju poslati dragom Obersnelu

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, mi smo prošli sva igrališta u Rijeci, svugdje je isto... Nema veze zapad ili istok, bljek...
    Stvarno bi na tome trebalo poraditi, nemam pojma, neku peticiju poslati dragom Obersnelu
    XX
    Mislim da bi komunalci (ili cijeli niz trenutno nezaposlenih) imali dodatnu zaradu da rade na postotak uhvaćeih koji ne čiste iza svojih ljubimaca!

Ja sam živjela u centru grada (kod Mc Donaldsa) 3 godine i mogu reći da je postalo grozno kada smo dobili dijete! Prije toga nam je bilo genijalno, sve blizu, nadohvat, u toku zbivanja... Nedostaci: žohari kao dio inventara (šuplji zidovi i nemoguće istrebljenje), buka zbog stalnonekog događanja (mislim da bi bolja prozorska stolarija i to riješila), parking (mm ima firmu u centru pa se tamo možemo parkirati, ali da nema- puno puta nam je pauk vukao auto...), vrućina preko ljeta, turisti (tko ne voli...), buka kafića...

Ali zato smo se odselili i uživamo u pogledu na Kvarner iz Krnjeva (novo naselje)...nismo mogli puno birati, ali smo jako zadovoljni!

I zaista, dođi ovaj vikend, steći ćeš uvid u (ne)funkcioniranje Rijeke u "izvanrednim" situacijama!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma život u Rijeci je divan, odmah si na Krku il u Kotaru ili u Istri....Samo si prvo nađi posao.
    Nikad ovo nisam osjetila, primjetila, baš me iznenadilo, to mi je skroz ono što Rijeka nije.

Ja sam došla dati glas za istočni dio grada. Na Zametu sam živjela 20 godina, zadnjih 8 (i još kratko) sam na Krimeji i uvijek bih ovo sad izabrala. Mirnije je, manje je prometa, sve je blizu - Pećine, Tower, Trsat, centar. Imam 4 različite autobusne linije do grada, mesnicu, ribarnicu, tržnicu, ma sve je blizu. Čini mi se i da je ovaj dio grada čišći, a često sam na Zametu kod roditelja. Ne znam kako je istočnije, čini mi se da je Vežica preprometna.

Netko je gore napisao da se grad raspadne kad pada kiša, ne bih se složila s tim. Raspadne se kad padne ekstremna kiša, nije da se to dešava svakih mjesec dana, no u normalnim okolnostima stigneš s kraja na kraj grada relativno brzo, neusporedivo sa zagrebačkim prometom.

Meni u Rijeci najviše fali zelenih površina, za istrčati se s djecom. Ovi parkovi koji se spominju su više za pse nego za ljude, kao i veliki dio dječjih igrališta, ali kažeš da te to ionako ne zanima. I Rijeka je ipak mala. Nema 14 različitih vrsta aerobica u susjedstvu, nema 15 kazališta, nema puno izbora za zabavu, naročito za zabavu za malo novaca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •