Rijeku obožavam!
Rođena sam Riječanka, dapače, Sušačanka, dakle istok grada. Do 24te sam živjela na Sušaku (Piramida), i onda se udajom preselila na Zamet. Zamet je diiiiiivan, ne Gornji, već onaj dio oko dvorane, crkve, ima i nebodera i zgrada i kuća, puuuno zelenila. I škola osnovna je tamo fenomanenalna, znam ravnateljicu osobno, i pola kadara nastavnoga. U blizini (na 2-3 min) su knjižnica, škola, vrtić, dm, tržnica s ribarnicom, kafići, crkva, a mirnoooo.....blizu je Kantrida (par minuta vožnje autom), a TAMO su bazeni, atletska dvorana, stadion....
Blizu je i novoizgrađeni ZTC, H&Mom. Obožavam istok grada jer je tako fin, raskošan, ali Zamet , to je životno, praktično i lijepo, i ljudi su divni. Ponavljam, to vrijedi za taj dio Zameta, jel ranije sam živjela u Braće Bačića...puno parkova ali that's it.
Sada, kupili smo kuću na Kozali - Kapitanovo. Pred 2 mjeseca. Još se privikavam, isto su nam za 10 ak minuta svi sadržaji...
Moj glas za Zamet, ipak.
Ako te zanima istok grada, moji su starci prodali stan pred par mjeseci, 60 kvadrata, 6.kat u zgradi s liftom, odličan raspored, dva balkona, adaaptiran, ali okrenut na sjever (pogled prema sušačkom brdu i rekotoratu) za 69 000 E. Cijene su jaaaaaako pale. Inače, u istoj zgradi ima još stanova na pradaju, ali svi su veliki, oko 120-130 kvadrata, neadaptirano, cijana kvadrata oko 800-900 m. Isto tako, na Sušaku, a pod time ne mislilm na Krimeju, G. i D. Vežicu, stanovništvo odumire, sve je starije...tamošnja OŠ je užasna, ja ju pohađala. Grozna bila.
Srednja riječka (PRHG) (nisam htjela u Sušaku iako mi je bila pod nosom jer sam htjela svaki dan prošetati po Korzu)
Faks filozofski, odličan. E sad, meni je osobno Sveučilište u Rijeci KOMA, prvenstvano zbog fakulteta koji se otvaraju, sve neke Kulturologije, Akademije glumačke, slikarske, Bibilotekarstva, Povijest Umjetnosti......UŽAS, i sama sam završila nešto slično, što ne stavlja kruha na stol, takvi se stručnjaci NE traže. Nema, naprimjer, kemije, logopedije, defektologije, faramaceutike, prehrambene biotehnike, talijanskog....nečega što se traži, što je životno i aktualno.
Uopće, potraga za poslom u Rijeci, ne znam, mislim da se jako malo poslova nudi.
E da. I ako nisi rođena u Rijeci, a nonići ili pranonići ti nisu iz Kastva, il Bakra il Baške i sličnih mjesta, uvijek ćeš biti došljak. Od toga mi se lagano s***, a, da rođena sam Riječanka.
Ma život u Rijeci je divan, odmah si na Krku il u Kotaru ili u Istri....Samo si prvo nađi posao.![]()

)
Odgovori s citatom