-
Napisala sam skoro cijeli roman o Rijeci, ali mi je pojelo post 
Sada ću u biti rezimirati, jer vidim da je MalaRiba napisala gotovo identične stvari...
Ako se mislite preseliti u Rijeku ja bi birala između Zameta ili Drenove.
Kada govorim o Zametu mislim na donji dio Donjeg Zameta
, dakle mislim na dio ispod ceste koja vodi za Srdoče.
Taj dio grada je doslovce procvetao u zadnjih nekoliko godina, naročito od kada je izgrađena sportska dvorana. Tu je sada mali trg sa nekoliko kafića, ima DM, knjižnica, fitness i teretana. U blizini je upravo otvorena BIPA, uskoro i LIDL, a od ranije postoji i placa. Vrtić i osnovna škola su jedni od najvećih u gradu, a ima i veliki dom zdravlja.
Na 5 minuta vožnje su bazeni, stadion, atletska dvorana i jedina riječka (pristojna) gradska plaža.
Uz svaku zgradu je nešto zelenila i obavezno dječji parkić.
Inače, od zgrada dominiraju neboderi, a moj glas je za one u ulici Braće Cetina - imaju 12 katova, još uvijek humana gradnja, oni južni imaju lijepi raspored i pogled na more. Parking za sada još uvijek nije problem kao u nekim drugim kvartovima.
Ako niste baš od nebodera, onda iznad glavne ceste su nizovi zgrada s 5 katova, ali one nemaju liftove. (standard je u Ri da liftove imaju samo zgrade sa 6 i više katova)
Od novogradnji je dosta zanimljiva ova http://www.dogma-nekretnine.com/projekt-zudika.html
Prometna povezanost je super - može se doći s dvije strane - južne preko Kantride ili centralne preko Krnjeva.
Drenova je s druge strane mirnija i zelenija, najsjeverniji gradski kvart. Prijatelji koji tamo žive kažu da je baš po mjeri čovjeka. Imaju vrtić, školu, mislim čak i dom zdravlja, na 5 minuta vožnje ili nekoliko stanica busom su svi shopping centri (Mercator, Lidl, Konzum, Kika, ali i Getro i Bila)
Taj dio grada ima dosta novogradnji izgrađenih u zadnjih nekoliko godina. Ova mi je upala u oko, gradila se prošlo ljeto https://www.dogma-nekretnine.com/lis...2Bdb-5665.html
Starogradnja datira iz 80-ih, većinom su zgrade u nizu (mislim da je to bila tipska gradnja jer nekoliko riječkih kvartova ima istu vizuru). Mamac su stanovi koji imaju otvoreni fe-no-me-na-lan pogled na cijeli Kvarner.
Jedino zna biti gužva u prometu ujutro prema gradu, ali ako nećete raditi onda vas to ne bi trebalo smetati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma