Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku

E da. I ako nisi rođena u Rijeci, a nonići ili pranonići ti nisu iz Kastva, il Bakra il Baške i sličnih mjesta, uvijek ćeš biti došljak. Od toga mi se lagano s***, a, da rođena sam Riječanka.
Ma život u Rijeci je divan, odmah si na Krku il u Kotaru ili u Istri....Samo si prvo nađi posao.
Nikad ovo nisam osjetila, primjetila, baš me iznenadilo, to mi je skroz ono što Rijeka nije.

Ja sam došla dati glas za istočni dio grada. Na Zametu sam živjela 20 godina, zadnjih 8 (i još kratko) sam na Krimeji i uvijek bih ovo sad izabrala. Mirnije je, manje je prometa, sve je blizu - Pećine, Tower, Trsat, centar. Imam 4 različite autobusne linije do grada, mesnicu, ribarnicu, tržnicu, ma sve je blizu. Čini mi se i da je ovaj dio grada čišći, a često sam na Zametu kod roditelja. Ne znam kako je istočnije, čini mi se da je Vežica preprometna.

Netko je gore napisao da se grad raspadne kad pada kiša, ne bih se složila s tim. Raspadne se kad padne ekstremna kiša, nije da se to dešava svakih mjesec dana, no u normalnim okolnostima stigneš s kraja na kraj grada relativno brzo, neusporedivo sa zagrebačkim prometom.

Meni u Rijeci najviše fali zelenih površina, za istrčati se s djecom. Ovi parkovi koji se spominju su više za pse nego za ljude, kao i veliki dio dječjih igrališta, ali kažeš da te to ionako ne zanima. I Rijeka je ipak mala. Nema 14 različitih vrsta aerobica u susjedstvu, nema 15 kazališta, nema puno izbora za zabavu, naročito za zabavu za malo novaca.