Citiraj Vivach prvotno napisa Vidi poruku
Ako se mislite preseliti u Rijeku ja bi birala između Zameta ili Drenove.

Drenova je s druge strane mirnija i zelenija, najsjeverniji gradski kvart. Prijatelji koji tamo žive kažu da je baš po mjeri čovjeka. Imaju vrtić, školu, mislim čak i dom zdravlja, na 5 minuta vožnje ili nekoliko stanica busom su svi shopping centri (Mercator, Lidl, Konzum, Kika, ali i Getro i Bila)
Jedino zna biti gužva u prometu ujutro prema gradu, ali ako nećete raditi onda vas to ne bi trebalo smetati.
Živim na Drenovi iako potpisujem i onaj gornji dio o Zametu. Na Drenovi sam od kada sam se udala, prije živjela na Srdočima. Srdoče više volim, ali to je emotivan dio, sad su mrvicu prenatrpani. Zamet odličan! Jedino bi ovaj dio o gužvi prema gradu mrvicu prokomentirala, jer ako se voziš s Drenove u grad i obrnuto ja idem preko Kozale, a ne preko Škurinja (na Škurinjama su gužve). Radim u centru grada do 15,30 u stanu na Drenovi sam u 15,45 jer preko Kozale nema apsolutno nikakve gužve (čak ni po kiši!). Najbitnije ti je da voziš/vozite. Ne vidim nikakav problem ako mi je šetnica u Kostreni ili Voloskom/Opatiji. S Drenove sam na zaobilaznici za 5 min. i u Opatiji za 15, s druge strane isto 15 min. do Kostrene.