najbolji cheesecake na svijetu

Podloga od keksa :
1 3/4 šalice keksa (petit beurre ili sl.)
1/3 šalice rastopljenog margarina
-otopiti maslac, dodati kekse i izmiješati smjesu i utisnuti u otkugli lim s obručom.

750 g sira
1 šalica šećera...mixati
dodati 2 milerama i 2 žlice arome od vanilije
na kraju lagano umutiti 3 jaja (jedno po jedno)
peći oko 1h na 160 C
(dovoljno je i 50 min. ako se predugo peče kolač nije sočan već suh)
ugasiti pećnicu i odškrinuti vrata.
kolač ostaviti unutra tako dugo dok se pećnica ne ohladi.

Preljev od jagoda, šumskog voća, višanja...po želji
voće kuhati sa šećerom tako dugo dok se ne dobije gust fil koji se prelije po kolaču.
kada se kolač potpuno ohladi, staviti ga u frižider (najbolje preko noći) i poslužiti.