Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Mirisi susjeda iz nape i ventilacijskog odvoda

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Mirisi susjeda iz nape i ventilacijskog odvoda

Da, grozno, da živjela naša novogradnja, ali ima li imalo spasa?

Kako mi kažu suprotno pravilima, zgrada je napravljena samo s jednim tim odvodom za 3 stana na 3 etaže. (navodno bi po pravilima svaki stan trebao imati svoj). Odvod je dakle u zidu između kuponice i kuhinje.

Zvukovi se uvijek čuju u kupaonici i kroz napu, pogotovo kad netko ima goste, dobro ajde to, ali tuđi dinstani luk, češnjak ili zagoreno pohano meso u 6 ujutro ili 22h - preživite mučnine u trudnoći uz to .

Na napi imamo onaj nepovratni ventil, ali svejedno osjetim mirise susjeda i kroz to.
    U kupaonici na ventilacijskom otvoru imamo onu neku spravicu koja otvara "rolete" samo kad upalim ventilaciju.
    Zašto to nije dovoljno, i bi li pomoglo da kupimo neke turbo skupe i bolje? Ovi su neki prosječni.

Jedan od većih problema je što ponekad kad upalim napu, u kupaonici se osjeti užasan ustajo miris iz odvoda, (nešto slično kanalizaciji ). Moram paliti napu, jer ako ju ne upalim odmah mi se smoče stropovi u uglu od vlage, a ne mogu zimi luftati cijelo vrijeme kuhanja.

Ajde, nekad vratim njihove mirise tako da ja upalim napu, ali si napravim govno jer si vratim to u kupaonu, ili u kupaoni osjetim "miris" odvoda, ili je kasno i mali mi spava pa ne mogu paliti napu... ili jednostavno dođem doma, a doma miriši kupus koji nisam ja kuhala.

E sad, neki susjedi u zgradi sve to osjete jedni od drugih, neki ne (imamo 3 X 3 tako etažiranih stanova). Za neke znam da su i otvor u kuhinji i otvor u kupaonici "zacementirali" nekom gumom koja ne propušta ni mirise ni zvukove, ali neki imaju napu i ništa posebno u kupaonici i ne osjete ništa od drugih. Možda je zanimljivo da ovi na srednjim etažama ništa ne osjete, a ovi na prvoj i zadnjoj osjete.

Dva mjeseca zovem dimnjačara da dođe pogledati otvor i zašto se iz njega osjete mirisi, malo se izvlači da je problem u gradnji i zajedničkom otvoru i da tu nema pomoći, ali opet obeća da će doći sutra. "Sutra" se ne pojavi, pa ga ja opet molim da dođe, on nevoljko obeća, ali se ne pojavi. Mislim više mi ga se ne da zvati (a imam samo njega kao nadležnog za kvart), ali ako neko ima iskustvo da on ipak ima tu nešto za očistiti, molim vas za savjet, jer mu nemam više argumenata da ga nagovorim da dođe, svaki put samo nešto mumlja o lošoj gradnji.

Eto - 2 pitanja:
    - mogu li i trebam li kupiti bolji nepovratni ventil za napu i ono što se stavi u kupaoni na otvor i potpuno eliminirati dolazak mirisa od susjeda?
    - ima li dimnjačar što čistiti u tom otvoru?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo navedeni probelm rijesili s ventilatorom, nekim posebnim, ruznog izgleda ali funkcionalnim.
    prblem smo imali u kupaoni i malom WC-u.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Možeš li malo objasniti kakav je to ventilator? Gdje se on montira, na odvod? To nije ono što se stavi na odvod s "roleticama"? I onda ga pališ kao kad pališ ventilaciju?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uf , isti problem kod nas u banji, jedan odvod, kad mi se cuje upalim ventilator, neki obicni, bez roletica, i pomaze. nije tako strasno kao u tebe. nisam ti od pomoci, samo da znas da nisi sama
    mislim da tu dimnjacar nema sto cistit, zato te i izbjegava pretpostavljam, problem je jednostavno u zajednickoj cijevi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

http://www.pavo-promet.hr/

Ja bi njih nazvala, mi smo sve takve gadgete uzeli kod njih. Ne znam da li imaju maloprodaju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isti problem imam. Pratim...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li malo objasniti kakav je to ventilator? Gdje se on montira, na odvod? To nije ono što se stavi na odvod s "roleticama"? I onda ga pališ kao kad pališ ventilaciju?
    sad se vise ne sjecam, u medjuvermenu smo se preselili. no montirali samo ga na tu cijev koja je odzracna u kupaoni. i palili smo ga kad bi osjetili smrad, a vikendom i ranije, jer su svi tad kuhali. ventilator bi samo izbacivao zrak van, dakle nije bilo cirkulacije zraka kroz tu cijev.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Isti problem imam. Pratim...
    X

A spremam se na rekonstrukciju kuhinje, pa mi je dvostruko interesantno. Meni nije kuhinja problem nego špajza jer je više susjeda u zgradi adaptiralo stanove i špajze pretvorilo u kuhinje, tako da mi kroz ventilacijske otvore u ostavu ulazi smrad tuđeg kuhanja, zagorenog ulja, ali i cigareta i još koječega. Dobro je dok ne uđu žohari... ufff...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja se pitam kuda s odvodom nape kad imamo samo ventilacijsku vertikalu za kupaonice, stara zgrada 20 katova? Naime, između kuhinje i kupaonice je ta vertikala a ako tu ne može, ostaje jedino izvesti kanal do vanjskog zida zgrade, probiti rupu, da li je to dopušteno?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mhadina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se pitam kuda s odvodom nape kad imamo samo ventilacijsku vertikalu za kupaonice, stara zgrada 20 katova? Naime, između kuhinje i kupaonice je ta vertikala a ako tu ne može, ostaje jedino izvesti kanal do vanjskog zida zgrade, probiti rupu, da li je to dopušteno?
    Ovo je moja kolegica napravila, ali na svojoj kući. Vjerujem da je i na zgradama dopušteno. Moja susjeda je tako na fasadu probila otvor za dimnjak bojlera. Ne sviđa mi se, ali što je - tu je. Nije žena kriva jer joj plinarci nisu htjeli bojler priključiti na postojeći dimnjak. Napa je puno manji problem. Vjerujem da se smije. Pitaj majstore - oni znaju kakva je praksa.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili kako je Peterlin napisala (to je i moja kuma napravila isto s napom i plinskim fasadnim bojlerom) ili kupiti napu koja netreba izvod prema ventilaciji (ima i takvih).

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zar nije bila priča da će zabraniti fasadne bojlere?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je bila je, a s druge strane zgrada do mene ima ugrađene bojlere na taj način ( ona gdi je bio PBZ)
    ali je bila i priča da se klime ne smiju stavljat na fasade, pa skoro svi to imaju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2013. at 10:54

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ili kako je Peterlin napisala (to je i moja kuma napravila isto s napom i plinskim fasadnim bojlerom) ili kupiti napu koja netreba izvod prema ventilaciji (ima i takvih).
    To su one s ugljenim filterom i nisam primjetila da služe svrsi. Djelomično neutraliziraju mirise, ali paru ne mogu usisati.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije istina Mojca, ja takvu imam već 17 godina.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A kud usisa paru od kuhanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i ja s ugljenom i služi svrsi.
    Ne znam kud ode para , ali je nema

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Para se usiše u one (neznam kako se stručno zovu) "vatirane folije" koje mijenjam 1x mjesečno... Meni je to na poklopcu nape, ispred filtera od ugljena. I da... Ja svoj filter uredno operem, osušim dobro i služi svrsi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Drago mi je da stvar funkcionira.
    Mi smo jednom bili u iznajmljenom apartmanu s takvom napom, pomoglo je jedino otvaranje svih prozora i vrata.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A neznam, ja na vašim mjestima nebih trpjela tuđe smradove u svom domu; zatvorila bih otvore iz kojih dolazi smrad, a sebi nabavila uređaje koji ne zahtijevaju takve otvore. I bok! Čemu se patiti?!

Mojca, možda je ta napa bila neispravna. Ja puno nakuhavam i moja funkcionira.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 07.02.2013. at 12:28

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    A neznam, ja na vašim mjestima nebih trpjela tuđe smradove u svom domu; zatvorila bih otvore iz kojih dolazi smrad, a sebi nabavila uređaje koji ne zahtijevaju takve otvore. I bok! Čemu se patiti?!
    .
    Šteta što nisi bliže da te pozovem na kavu kada susjeda peče srdelu(pogotovo kad je južina). Iako su svi otvori zatvoreni,mislim da smrad izlazi iz zidova

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa odnekud mora onda miris dolaziti... Zašto ne ispitate to?

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ubrzo odlazimo iz stana.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lasta, baš sam ti to htjela i predložiti nakon razmišljanja; opet napominjem - ja to nebih trpjela... Sretno

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam se javila par dana, ispitivala sam mirise .
    Na sreću, susjedi ne kuhaju prečesto, i muž je nešto prčkao po otvorima, pa sam se ponadala, ali sinoć iza 21h me opet ubio dinstani luk. Šaljem ga u dućan s linka koji je stavila Mojca (hvala!), imaju maloprodaju, tip mi je preko telefona rekao da imaju super sprave koje ništa ne propuštaju (a ja vjerujem prodavačima koji žele prodati svoj proizvod ). Pa se nadam da ćemo nešto srediti.

Pitala sam još neke dimnjačare za savjet, rekli mi pisati na mail, ali nitko se ne javlja...

Utješno je da nismo sami, i da vas ima još, ali bila bih sretna da se javi (još) netko tko je to uspio totalno srediti. Ne mogu vjerovati da danas ljudi lete u svemir, a da ne postoji sprava koja ne pušta miris .

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nas je ubijao taj smrad iz nape... da je barem bio miris dinstanog luka, volim mirise kuhanja i to mi nikako ne bi smetalo, ali taj neki smrad.. kao da je netko nešto kuhao pa mu zagorjelo Uglavnom, muž je kupio nekakav nastavak za napu i otada napa ne smrdi - pitat ću što je to, pa javim ovdje.

Ono što je meni još gore od nape je smrad kanalizacije
    Činilo nam se da smrdi kroz sifone u kupatilima, pa smo skoro svaki dan dolijevali vodu, ali ništa. Onda smo zatvorili ventilator u wc-u bez prozora - opet ništa. Sada smo zatvorili otvor iznad sušilice i čini se da je bolje... Smrad je naprosto nesnosan, nikada ne znam kada će se osjetiti, pa zamislite kako je to kada gosti dođu, a mi se mislimo hoće li zasmrdjeti kao u kanalizacijskom otvoru. Stanje je puno gore kada bura puše, inače kada je mirno i lijepo vrijeme, sve pet.
    Još se domišljamo kako trajno riješiti taj problem, a da nam nisu svi otvori po wc-ima oblijepljeni folijom...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi u kupaonicama imamo podne sifone koji nisu napravljeni kako treba i oni smrde jer se osuse. Pa sam nalijepila prozirnu foliju preko njih. Sad je malo bolje, al i dalje iz jednog kupatila jace smrdi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom, muž je kupio nekakav nastavak za napu i otada napa ne smrdi - pitat ću što je to, pa javim ovdje.
    Hvala, ako te mogu zamoliti neka ti kaže malo više detalja ako se sjeća - gdje je kupio, cca cijena, neki poseban model i sl. Jer, i mi imamo neki nastavak za napu, ali svejedno pušta.

Koma za kanalizaciju, i mi nekad osjetimo kroz otvor, zato i ganjam nekog dimnjačara da proba tu nešto očistiti.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da nema tu pomoći od nekakvog čišćenja. Zgrada je gajnc nova, cca godinu dana se živi u njoj, redovno čistimo wc i dolijevamo vodu u sifone i uzalud. Vjerojatno je u pitanju ista cijev kroz cijelu zgradu ili tako nešto, ne znam, tudum sam za građevinu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Koma za kanalizaciju, i mi nekad osjetimo kroz otvor, zato i ganjam nekog dimnjačara da proba tu nešto očistiti.
    ovo bi ti prije sredio vodoinstalater nego dimnjacar.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo, pitala ja muža. On je kupio u Obiju okrugli komad plastike sa krilcima, ta krilca se zatvaraju kada zrak ulazi u napu, a otvaraju kada zrak izlazi iz nje. Nama je pomoglo!

Cijena i model ne znam, on takve stvari ne pamti, a ja se nisam interesirala. Ako upitaš nekoga u Obiju, sigurno će ti znati pomoći!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo bi ti prije sredio vodoinstalater nego dimnjacar.
    Ma nije to iz sifona, nego iz ventilacijskog otvora na vrhu kupaone, iz kojeg se osjeti "kanalizacijski miris" ponekad kad upalim svoju napu - spojeni su na isti otvor u istom zidu.

Hvala mamica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo kupili neki nastavak isto za to u Zagrebačkoj ( tam iza BIlle na Črnkasu) mariterm http://www.zelenaenergija.org/hrvats...-zupaniji/3029

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bubilo Bubich, molim te, javi što ste kupili u trgovini za koju je Mojca dala link.

Mi isto imamo problem s mirisima iz susjednih stanova...

jelena.O, možeš, molim te, napisati o kakvom se točno nastavku radi?

Hvala vam, cure !

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram pitat muža

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

nepovratna zaklopka

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lasta, jesam dobro shvatila da je to odgovor meni ?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Je, mislim da je tebi - to se tako zove, nepovratna zaklopka, i mi ju imamo na napi (iz bauhausa), ali svejedno pušta.

Javim ti što će mm kupiti, samo se bojim da će to biti tek najranije idući vikend, ili za 2 tjedna, prije neće stići, ima nekih drugih stvari za obaviti.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    lasta, jesam dobro shvatila da je to odgovor meni ?
    mamica je pisala o cijevi sa krilcima koja ne dopustaju da zrak ulazi nazad.To je nepovratna zaklopka.
    Mi je imamo na napi u originalu.
    Cini mi se da je i jelena.o o tome pisala ako se ne varam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je to je.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, hvala vam !

Bubilo Bubich, javi, molim te, što će tvoj muž kupiti - unaprijed ti hvala !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •