http://www.mgz.hr/hr/novosti/zive-sl...,4630.html?t=d
Jeste bili nekad na tome? kako to izgleda? Jel ok za djecu?
http://www.mgz.hr/hr/novosti/zive-sl...,4630.html?t=d
Jeste bili nekad na tome? kako to izgleda? Jel ok za djecu?
Ne znam koliko ti je staro dijete. Mi idemo na te žive slike već 3 godine, i bio mi je to odličan uvod u posjet Muzeju grada Zagreba. S tim da mu su prvi i glavni interes bile krafne koje se dijele na ulazua usput bi se i prošetali muzejem, toliko da malo vidi.
Ove godine (a sad ima 8,5 godina, krenuli smo s njegovih 5) po prvi put imam osjećaj da će stvarno nešto i percipirati u tom Muzeju, jer je doma počeo samoinicijativno čitati o povijesti Zagreba, Beli IV, Krvavom mostu, Medvedgradu, i sl. Tako da ovaj put očekujem da mu interes potraje i dulje od krafne...
(nemam iluziju da će razgovarati s likovima - još uvijek je previše zatvoren za takvu komunikaciju, iako se s banom Jelačićem uvijek rado slikao)
Moje su imale 2,5 i 4,5 kad smo išle, pipale su oklop vojniku, zavirivale u starinska kolica, kupile kartu od konduktera i bilo im je zanimljivo. ali isto su najbolje bile fritule na ulazu. jedino je bila nesnosna gužva
Cure, jel ta nesnosna gužva bude tijekom cijela ta dva dana?
I još nešto: jel jako bučno?
(Naime, Terr bježi od buke - ne boji je se, nego joj jednostavno smeta tako da karnevalske povorke gleda
s rukama na ušima...)
e da- koliko je guzva?
Gužva na ulazu je poprilična. Zbog krafni
Kasnije se malo raspline, ipak je to velik prostor, pa ako uhvatite neki tempo različit od tempa obilaska većine posjetitelja, sasvim je podnošljivo.
Ne sjećam se da je nešto naročito bučno, a ja sam jako osjetljiva na buku, već bih to primijetila. Bučno je samo u zadnjoj prostoriji, gdje puštaju filmove i muziku istovremeno.
Inače je meni cijelo to događanje jako zgodno, i baš su prilagođeni i djeci i odraslima. Djeca često dođu maskirana, pa bude još veća fora.
Jedino mi je onaj profesor Baltazar na kraju bezveze, žena koja ga glumi uopće ni po čemu ne podsjeća na Baltazara, osim po šeširuAli djeci je i to zgodno, jer se dijele baloni.