kod nas je svako jutro već obavezan crni čaj s mlijekom, earl grey ili english breakfast.
Zeleni pijem rjeđe, kombinacija s mentom je super.

Nedavno smo otkrili i đumbir, ali bude baš papren pa ga treba ublažiti medom i limunom, ili staviti manje količine u neku mješavinu.
Npr volim kombinaciju sa šipkom (domaći, sakupim kad idem u šetnju) u koji ubacim malo korjena likviricije (sladić), sasvim malo đumbira, sredine od jabuka koje čuvam za čaj, i osušene peteljkice od višanja. Od likviricije dobije slatkasti okus i ne treba mu nikakvo zaslađivanje.

U dm-u sam našla neke čajeve, razne mješavine koji sadrže likviriciju, u filter vrećicama, i ti su mi fini, inače rijetko kupujem čajeve u filter vrećicama, pogotovo one koji sadrže arome i bojila.

ako imate višnje i trešnje svakako čuvajte peteljkice za čaj, to daje super aromu.
Još je jako fino dodati suhe ružine latice u čajeve, paše na razne biljne i na šipak, ako imate neke mirisne ruže sakupljajte latice.

Još berem mentu, bazgu, koprivu, crni sljez, kamilicu.
Jedno vrijeme sam sakupljala razno cvijeće i latice (naravno od biljaka koje su fine u čaju) i onda radila cvjetni čaj u prozirnom staklenom čajniku, to je bilo super i za gledati to moram opet napraviti.