Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Upomoć! Talijanke/i i poznavatelji mesa

  1. #1
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,319

    Početno Upomoć! Talijanke/i i poznavatelji mesa

    Kako se na hrvatskom kaže dio telećeg buta koji je ovdje prikazan pod brojem 19?
    Je li to ruža, frikando, šol? Znam da nije orah

    Na talijanskom je fesa, rječnik kaže odrezak od buta

    Pomagajte

  2. #2
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Moram priznati da me ovo prilično zaintrigiralo pa sam istraživala malo i nakon što sam odbacila teoriju da su talijanska goveda drugačija od naših, došla sam do zaključka da je to frikando. Evo jedna zgodna stranica za neznalice poput mene, možda ti zaključiš nešto drugo.

  3. #3
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Koliko se razumijem u meso, to je pisana pečenka ili biftek-najbolji dio mesa.
    Na slici na ovoj talijanskoj stranici je slika goveda, ali dolje piše na opisu broja 19 i za teletinu (vitello).

    Vidi našu stranicu http://tomychef.com/mala-skola-kuharstva.asp?Cat=4

    Teleći biftek, dar za nepce nas mesoždera, neki dan sam ga kupila, a rijetkost je to naći u mesnici.

  4. #4
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,319

    Početno

    hvala. našla sam i ja te stranice, ali mi se čini da je biftek ipak negdje poviše. makar po slici bi to mogao biti biftek.

  5. #5
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    uglavnom, rossa, to ti je onaj dio šta je super za pašticadu!

  6. #6
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,319

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom, rossa, to ti je onaj dio šta je super za pašticadu!
    ja ti to u životu nisam skuvala. ja se uvik švercam

  7. #7
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,319

    Početno

    ali našla sam još zapetljaniju sliku
    ova moja je uzela za pečenje fesu tj. codone, što je gore kod repa
    po wikipediji bi fesa interna bila ruža

    uopće mi mozak ne radi, eno kokošica ima 39,9 pa dok sam nju istuširala i sredila, otišlo meso u zadnji zakutak mozga

  8. #8
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Na "mojoj" stranici piše da je frikando vanjski dio buta, to bi odgovaralo ovom fesa esterna.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    191

    Početno

    Ne znam pronaći na slici ali znam da je frikando=lažni biftek=komad mesa koji ide u pasticadu, a moj mesar u zg ga zove i repic.

  10. #10
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom, rossa, to ti je onaj dio šta je super za pašticadu!
    šta ne ide ruža u pašticadu.

  11. #11
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Br. 16 na slici je biftek.
    I ja mislim da je 19. frikando.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •