zanima me kako je kad ti uvode kateter prije carskog bez anetezije jer idem uskoro a obzirom da sam prvi imala hitan i pod općom neznam kako jeneki kažu,boli,neki ne boli,pa peče...eto zanima me kako je vama bilo?
zanima me kako je kad ti uvode kateter prije carskog bez anetezije jer idem uskoro a obzirom da sam prvi imala hitan i pod općom neznam kako jeneki kažu,boli,neki ne boli,pa peče...eto zanima me kako je vama bilo?
meni je samo bilo neugodno jer se nisu postivala moja prava o privatnosti pa je to obavljeno u punoj sobi (8 kreveta plus jos nekoliko zena koja su dosla na prijem)
Ja sam dobila kateter poslije poroda. Mislila sam da je to užas dok se stavlja,i uvjeravala sam se sestru da to meni zapravo ne treba, od straha jeltemali nije.. Sestra mi je rekla da duboko udahnem i stavila mi kateter za par sekundi.Malo zapeče trenutno,ali stvarno ništa strašno
![]()
Ja sam imala dva carska, za prvi se ne sječam jer je bio davno a ovaj friški, malo je neugodan osječaj uvođenja al me ništa nije boljelo.
I ako imaš priliku biranja kod odabira anestezije odi na spinalnu ne na opču. Bit će ti lakše poslije
Ma to ti traje dvije sekunde i jedva osjetiš. Možda malo pecne. Samo se trebaš opustiti. Za početak, ne razmišljaj (previše) o tome.![]()
Više je nelagodan osjećaj nego što boli. A i traje vrlo kratko.
ja sam dramila kako ce mi to biti, ali stvarno super je prošlo,nisam čak ni osjetila da me pecne, anesteziologinja ga je vec stavila a da ja nisam ni znala![]()
da,razmišljam o spinalnoj...moram još vidjeti šta moja dr kaže ! idem ovaj tjedan na kontrolu...sad sam 35 tt..
znači nije tako strašno uvođenje katetera?joooj šta mi sve moramo proći hehe..a tek nelagoda od brijanja..pa klistir....
pa obrij se sama. ili odi u salon.
ako ces vec kod njih na brijanje, onda ponesi svoju britvicu.
ono sto imaju oni je strahota.
ali ako ideš na spinalni, uvode ga kad te piknu. ja nisam ništa osjetila.
obrijat ću se doma ali znam da uvijek svejedno i oni još "popravljaju"![]()
Meni su kateter uvodili dvaput, oba puta je bilo neugodno, ali ništa strašno.
Spinalna mi je bila grozna![]()
Mene je boljelo i usred bolnih i jakih trudova dok su me pripremali za carski (valjda jer je bila brzina, jer je to radio stažist). Sva sreća pa traje kratko i da smo mi žene izdržljive.![]()
meni nisu nakon spinalne. al izgleda da je to od bolnice do bolnice.
ako ne treba popravljati brijanje, ne popravljaju.
mene nisu ni jednom popravljali.
šumsko voće zasto ti je bila grozna spinalna?
uvođenje katetera sam prošla samo jednom i bilo mi je strašno (ali ja imam taj grozan strah od cjevčica)
spinalnu sam dobila 2 puta u životu i nije mi bilo ništa strašno (lakše podnosim bol nego ovu vrstu nelagode koju ljudi osjećaju kod stavljanja katetera)
Ja sam dobila spinalnu pa su tek onda stavili kateter, tako da nisam nista osjetila
i ja sam dobila spinalnu pa katetar tako da ga nisam ni osjetila.....klistir mi nisu radili već sam noć prije dobila čepić s kojim sam se očistila, brijali me nisu jer sam prije poroda otišla kod tete kozmetičarke koja mi je sve skinula tako da nisu imali šta brijati..... :D
možeš ih zamoliti da ti uvedu kateter nakon spinalne
baš mi je danas prijateljica pričala da ih je ona to zamolila (i stavila u plan poroda), jer je imala 'traume od katetera' s prethodnog poroda
Nisamo sve iste, nekome je možda teže stavljat katetar... tako sam ja npr. imala traumatične transfere , a nekome je to smiješno, a ja bi vrištala na stol dok bi mi vračali embrije.....i to bi trajalo duuugoooo......
kod spinalne se kateter stavlja nakon anestezije (valjda zato što se prilikom uvođenja spinalne treba sjediti)
kod opće kateter stavljaju prije tako da se smanji količina vremena koju žena provede u anesteziji, kako bi i beba čim kraće bila pod utjecajem anestezije
Spinalnu nisam ni osjetila, a kateter su mi stavljali dok sam bila još dole u sobi - e, to je bilo prilično bolno (Petrova). Pečenje i neugodu pri mokrenju vukla sam još pola godine nakon poroda.
ja sam ga imala dva puta u spinalnoj i jednom u općoj
uvijek su ga stavljali prije anestezije i nije mi to bilo nimalo traumatično,sekunda neugode,ništa strašno
Meni su isto stavili kateter prije spinalne (hitan carski), ali nisam uopce osjetila ni kateter ni spinalnu.
Bojala sam se uboda, pa sam se uspaničila da osjećam nožne prste (tvrdila sam dr.u da mičem noge, a nisam ih micala. Nisam ih doduše ni vidjela od trbušine) onda paranoja da ću zauvijek ostati oduzeta.
Pa porod - carski - svjesna svega (od reza skalpelom, do drmusanja beba, osjetila sam plodnu vodu kako curi po nogama) i umirala od straha.
Da je podjednaka količina anestetika u općoj i spinalnoj anesteziji, sigurno bi se odlučila na opću.
Ali opet, to ovisi od osobe do osobe, netko nije toliki freak i paničar kao ja.
Nakon poroda sam se mjesecima osjećala povrijeđena jer mi trbuh ima rupu (rez od carskog). Osjećala sam se kao vuk iz crvenkapice (onaj kojem je lovac iz trbuha izvukao i baku i crvenkapicu)
Prošlo me nakon nekih 6-7 mjeseci.
meni su kateter oba puta uveli na hodnikuko pravoj dami. prije spinalne
rekla bih da bol ovisi o vještini sestre, ako je iskusna uvođenje se gotovo ne osjeti
za spinalnu djelomično potpisujem šumskovoće, i ja sam se panično plašila uboda, ali opet, još više sam se plašila opće
paraliza mi nije toliko smetala
ali dan danas znam osjetiti mjesto uboda spinalne, čak ponekad sanjam da mi netko zabija iglu u kičmu i onda osjetim bol na tom mjestu pa se probudim
i, kao i šumskovoće, i ja sam imala taj osjećaj "rupe u tijelu", ali puno više nakon prvog CR. drugi mi bio super, što se oporavka tiče, nije mi trebalo pola godine da mi se vrati osjet na trbuhu
u vž-u sam ga dobila prije spinalne, tj. u rađaoni, i onda sam skupa s njim hodala do sale.
i znam da me žuljao dok sam sjedila na stolu i čekala da anesteziologica pogodi kičmu sa spinalnom.
rekla sam doktoru da imam problema s bakterijama, pa sam odmah poslije CR dobila antibiotik.
vidis, meni su je dali u sobi, pa sam s vrecicom u rukama prehodala pola bolnice i cak mislim da su mi spinalnu davali dok sam lezala na boku. tj. sjecam se da jesu, nisam sjedila. morala sam se sklupcat na boku.
a imala sam fobiju od katetera jer i ja imam išju sa cjevcicama, no sestra je bila fakat njezna i super tako da me nije bolilo niti bilo previse strasno. sama pomisao na njega mi je nelagodnija od samog stavljanja.
donna draga... Nemoj se bojati ako ti budu stavljali kateter prije anestezije, više je to nelagodn osjećaj i strah već što je neka bol. Ja sam imala dva carska (za 6 tjedana ću treći) i oba puta su mi ga stavljali prije anestezije, nelagoda vjeruj mi. Sestre su uglavnom nježne, pa što kaže betty, maltene niti ne osjetiš. Više mi je ono koma, nakon što ga izvade odvažiti se na pipi. I još nešto draga, ja sam drugi carski podnijela puno lakše već prvi, jer sam se nekako pshihički i fizički pripremila i znala šta me čeka (nadam se da će i ovaj puta barem približno proći tako), iako mi je drugi puta rez bio duplo već već prvi puta (beba velika, doktor mi objasnio da se bojao da mu ne iščaši rame, pa me je mene rezao više)....
P.s pošto ti ideš prije mene, budeš mi objasnila napredak carskog, jer sam ja zadnji imala prije 11 godina....
Meni je kateter bio koma, stavljali su mi ga na odjelu, i onda sam šetala do sale. Bio je hladni carski. Spinalne sam se užasno bojala, svega , paralize,da ću osjetiti, da će me boljeti, ma sva sm se tresla od straha, a nisam nikako htjela opću, pogotovo kad sam čula o lojoj je količini anstetika riječ. Na kraju sam se brijala sama, ali su me kontrolirali jessam dobro obavila. Onda je bio kateter i otvorili su mi venski put i spičili infuziju, dobila sam i nešto za smirenje, to mi je bilo fuj jer mi se bljuvalo od toga. Spinalana je bila ništa, nisam niti skužila od straha da me pikaju, bila sam na boku.
hvala svima na podršcisutra idem na kontrolu u bolnicu pa ću vidjeti sa dr spinalnu ! sve više razmišljam o njoj kao opciji...znači ubod od spinalne bude ili sjedeci ili na boku koliko sam skužila? a jel istina da ti stave neku vreću sa pijeskom na stomak kod spinalne? to sam čula od nekih cura....
meni nisu stavljali, ali mislim da to nema veze sa spinalnom nego s maternicom i brzinom njenog vraćanja u manji oblik
pitam jer sam prije 7 godina bila u općoj nakon CR pa neznam ništa o vreći pijeska hehe![]()
ja se stavljanja katetera uopće ne sjećam ni 1. put kad je bio hitni carski, ni 2. put kad je bio hladni, očito me se nije dojmio..
A vreće s pijeskom se sjećam sad 2. put, primjetila sam nekoliko sati nakon poroda da imam nešto krvi/sukrvice na kraju gaze koja mi je bila preko šava od CR, kad sam to rekla dr. onda su mi stavili tu vrećicu na šav i nakon nekog vremena je baš bilo znatno teže s njom nego bez nje, nekako me "bolilo" valjda živa rana pa na njoj još i to opterećenje...uglavnom nakon par sati tražial da mi to maknu i maknuli mi. Mislim da mi nije ni trebala al eto...
donna, pitaj ih koje konce koriste, i ako mogu, neka upotrijebe one što se sami raspadaju, poštedjet će te ponovnog posjeta bolnici za skidanje šavova
u petrovoj se koriste kopče, i u pravili se skidaju 5-6 dan prije otpusta kući!
majko moja, u kojem stoljeću oni žive (frendica mi ima ožiljke od tih kopči prekrasne ??!!), obavezno traži konce koji se sami apsorbiraju, manji je ožiljak. na SD svima tako rade
u kojoj bolnici ćeš rađati?
meni su u Riječkom rodilištu dvaput uvodili kateter, prvi put da uzmu uzorak urina (neupješno, dobila sam katastrofa nalaz, valjda se putem uzorak onečistio, bez veze sam pila antibiotik i dobila alergiju na isti), drugi put su mi radi mog komoditeta poslje poroda ispraznili mjehur. Malo je neugodno, nije bolno, tijelo ne smije biti u grču i to je to
Ja sam dobila kateter prije spinalne (varazdin)
Nije bilo bolno, malo neugodno
Al mi je vadjenje bilo koma, sestra ga je naglo iscupala bez ikakvog upozorenja
Nisam znala sto me snaslo, al bilo je koma