ja ne razumijem o kojoj blagajni se ovdje govori i kako mislite da se u "drugoj skoli nesto financira", pa zar ne financiramo mi, roditelji boravkasa? placamo boravak, placamo prehranu, nosimo sapune, role papira, case, sokove, grickalice, materijal (unatoc tome sto placamo).
ajde da kazete da drzava prestane sufinancirati prehranu u trecem i cetvrtom razredu, ali boravak? zar stvarno taj novac od 20 i nesto ucenika x 200 kuna ne pokriva placu uciteljice?
osim toga, skole se danas financiraju i na druge nacine. nasa iznajmljuje sportsku dvoranu za judo, malu dvoranu za ples i par ucionica za jezike. sve to u kasnovecernjim satima i to nikome ne smeta, nitko nije zakinut, a taj se novac ulupava u uređenje i odrzavanje (pa i druge stvari, sigurno) sto je meni jako dobra ideja, ako se ima mogucnosti.
ja mislim da je razlog ukidanja boravka totalno pogresan. umjesto da se u skolama koje trenutno nemaju mogucnosti za to-pronađu mogucnosti, oni ce ukinuti nasoj djeci boravak iako skole imaju mogucnost provođenja istog.
stvar je u tome sto su za prvi potez potrebne investicije i taktika, a za drugi potpisati tek komad papira i otpustiti par ucitelja. zna se sto je lakse u nasoj drzavi.