Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: glasna centrifuga

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno glasna centrifuga

Imamo novu vešmašinu u novom stanu i ekstremno je glasna centrifuga. Dapače, ako perem na 90, u susjednoj spavačoj sobi podrhtava mi laptop. Do čega to može biti? Vešmašina je Candy 2u1, imala sam sličnu takvu u starom stanu, nikakvih problema. Kupovali smo novu jer nam je trebala uža.MM je provjerio da li je "u vagi" i je. Može li se išta učiniti?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nasa isto poprilicno drnda od prvog dana, indesit je 2u1, imamo je vec 5-tu godinu...nemam ti savjet, mi smo se naviknuli

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

možda možete kupiti onu debelu gumu i staviti ispod mašine. to bi trebalo ublažiti udarce, trešnju, a samim tim i buku. vidjela sam takvu gumu u baumaxu, a vjerojatno je ima i dalje. mislim da je cijena ispod 100 kn.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I moja Candyca je zvučala kao mlažnjak kad polijeće. Jednostavno je tako bilo od početka do kraja njenog vijeka, a nije radila ni 5 punih godina....na kraju otišli ležajevi i popravak se nije isplatio.

Nisam od neke pomoći, ali samo dijelim iskustvo. Čini mi se da je to ipak problem u konstrukciji, ali ako je pod garancijom ja bih je sve jedno reklamirala.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 06.02.2013. at 00:47

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sasa cim sam vidjela naslov topica pomislila sam da je rjec o Candy
    kupila sam njihovu kombiniranu i jedva sam cekala da je se rjesim. ta je bila glasna kao da sam na aerodromu. cak sam zvala i njihovo predstavnistvo da ih pitam da li je to noramlno. sve u svemu to je tako i nema nekog lijeka. mozda ovo sa gumom sto ti je perdlozeno.

seljenjem i MM i ja smo se slozili da perilica ne ide s nama. sretno semo je udomili. zbog nje sam prestala prati robu nocu.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i mi smo imali candy 2u1 i stvarno je zvučala kao da avion uzliječe u kupaoni, pogotovo kad bih prala na 60 ili 90 stupnjeva.
    pranje po noći nije bilo moguće jer bi me uvijek probudila i nisam mogla zaspati dok ona radi.
    sušilica je bila bezveze (to tek sada kužim dok imam gorenje 2u1). da, riješila sam se je nakon 7 god, i jedva dočekala.
    nova gorenje radi po noći, nikaj ne čujem, ujutro me dočeka netom opran veš, a sušilica suši ko luda.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Sasa cim sam vidjela naslov topica pomislila sam da je rjec o Candy
    kupila sam njihovu kombiniranu i jedva sam cekala da je se rjesim. ta je bila glasna kao da sam na aerodromu. cak sam zvala i njihovo predstavnistvo da ih pitam da li je to noramlno. sve u svemu to je tako i nema nekog lijeka. mozda ovo sa gumom sto ti je perdlozeno.

seljenjem i MM i ja smo se slozili da perilica ne ide s nama. sretno semo je udomili. zbog nje sam prestala prati robu nocu.

hahahaha po noći? ni u najluđim sanjama. meni je problem što mi se u 5 popodne spusti susjeda s gornjem kata i zali mi se na mašinu i da ona zove seizmološki zavod u strahu kad to čuje. a veš moram prati. a pare za novu nemam. osobito jer ova ima tek 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mi smo prije 5 mj uzeli LG, 7 kg, 10 godina jamstva, nečujnog motora, s vagom u sebi da ne odskače i da štedi vodu... bla bla.....ugl čudesni "nečujni" motor tako lijepo upravlja da moja mašina dok ne dođe do centrifuge je stvarno kako kažu, ali kad se centrifuga upali de ona u šetnju i u skakanje

Nije stvar u onim nogicama, sve je lijepo MM namjestio dali ona i dalje "šeta", tak da je uplim predvečer,tako da prije spavanja završi, ništa od korištenja jeftine struje hehe
    Rekao nam je prodavač da bi bilo dobro da je na hrapavoj podlogi, pa pretpostavljam da ta spušva ili sta vec je iz Baumaksa je super za to,kako se selimo onda je ne namjeravam još kupiti, ali kad sve dođe na svoje moat cu, a vidim da i ti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja imama kombiniranu Candy i glasna je. tj glasnija od bivše elux, ali uredno perem i sušim po noći. susjedi se ne bune pa pretpostavljam da ne trese pola zgrade
    Ali šogoru se nedavno dogodilo da su zaboravili izvuči neke ogromne (cca 15 cm) vijke iz mašine kad su je montirali i mjesec dana im je mašina zvučala kao avion, a isto su nožice bile dobro postavljene.
    Sjećam se da je i moja imala te vijke (valjda drže amortizere) i da smo ih izvadili odmah.
    da niste i vi taj dio preskočili?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I mi smo izvadili te vijke, a takve su mašine, obično kažu da zbog tih vijaka skaču, ali nama su izvađeni pa isto..

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mene je ovo šetanje i buka podsjetilo Na našu avanturu s perilicom. Lupala je i odskakivala, stavila sam i gumu ispod. Problem je bio sto majstor nije izvadio stiropor zaštitu unutra između bubnja i stijenki perilice. Smijao se kad sam mu rekla da tako piše i nacrtano je u uputama za instaliranje. Nakon 2 pranja mm i ja smo ju gore rasarafili i izvaditi stiropor iznutra. Radi 7 god nije se makla s mjesta. Imam Quadro

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prije 5 mj uzeli LG, 7 kg, 10 godina jamstva, nečujnog motora, s vagom u sebi da ne odskače i da štedi vodu... bla bla.....ugl čudesni "nečujni" motor tako lijepo upravlja da moja mašina dok ne dođe do centrifuge je stvarno kako kažu, ali kad se centrifuga upali de ona u šetnju i u skakanje

Nije stvar u onim nogicama, sve je lijepo MM namjestio dali ona i dalje "šeta", tak da je uplim predvečer,tako da prije spavanja završi, ništa od korištenja jeftine struje hehe
    Rekao nam je prodavač da bi bilo dobro da je na hrapavoj podlogi, pa pretpostavljam da ta spušva ili sta vec je iz Baumaksa je super za to,kako se selimo onda je ne namjeravam još kupiti, ali kad sve dođe na svoje moat cu, a vidim da i ti
    ja imam istu i savrseno je tiha moja po noći radi i nitko ju ne cuje, toliko je tiha kad pere i centrifugira da ju preko dana provjeravam da li uopće radi, najglasnija je kad prima vodu.....
    ne pomice se nikuda

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali šogoru se nedavno dogodilo da su zaboravili izvuči neke ogromne (cca 15 cm) vijke iz mašine kad su je montirali i mjesec dana im je mašina zvučala kao avion, a isto su nožice bile dobro postavljene.
    Sjećam se da je i moja imala te vijke (valjda drže amortizere) i da smo ih izvadili odmah.
    da niste i vi taj dio preskočili?
    i mi smo tako prošli s prvom perilicom. kad je počela divljati po kupaonici, izgledalo je kao scena iz Egzorcista. srećom smo skužili o čemu se radi i odmah poslije pranja to izvadili (nismo morali zvati svećenika ).
    ima i šogor sreće, kao i mi, da ti šarafi nisu uzrokovali veliki kvar. sad kad smo morali kupiti novu perilicu (poporavak stare bi koštao skoro više nego nova perilica s 5 godina, a garancije), pazili smo da odmah izvadimo te šarafe.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ti se šarafi i moraju izvaditi jer to je blokada perilice zbog transporta neznam kako vam je uopce uspjelo da radi s tom blokadom zapravo imate sreće što nije se pokvarila

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj smeđa prvotno napisa Vidi poruku
    ti se šarafi i moraju izvaditi jer to je blokada perilice zbog transporta neznam kako vam je uopce uspjelo da radi s tom blokadom zapravo imate sreće što nije se pokvarila
    pojma nemam. šogoru je mjesec dana radila, možda ne svaki dan, dok dijete slučajno nije u igri donijelo list s uputama za postavljanje koji je valjda zbog nereda od seljenja negdje odlepršao. valjda uopće nisu amortizeri radili dok se to nije izvadilo. i mi smo zaključili da su imali ludu sreću

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se nisam ni usudila pitati od kud im ideja da vrte masinu s tim blokadama.
    mada MM smatra da sam ja pacijent koji prvo procita sve upute, cak i one u hotelu, da mi sta ne promakne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još da dodam dvije stvari - mašina mora biti dobro uravnotežena (horizontalna). Ti aparati imaju noge na vijak i treba ih postavljati uz vaservagu (libelu) da budu ravne, inače treskaju i skaču.

Dalje, nemojte očekivati da 1200 okretaja u minuti bude tiho kao kod mame ili bake 400. Nema šanse. I vijek trajanja je kraći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •