Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Nova i zbunjena

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Nova i zbunjena

Pozdrav svima!
    Zadnje dvije godine virkam na forum i evo konačno sam se ohrabrila zatražit vaše mišljenje. Ima 37g i 2 god pokušavam ostati trudna.Napravili sve pretrage i sve OK.Prije godinu dana imala malu trudnoću i spontani.Unatoč ciljanjim odnosima i tapšanjima po ramenu dr. i prijatelja da se opustim, ništa se ne događa,osim što ja postajem sve frustriranija od sve zdravijeg i zdravijeg života...prestala pušiti,pa tulumariti,pa sad sam oprezna i sa sportom...o kličini folica,matične mliječi,čajeva i vitamina koje sam utrpala u sebe zadnjih god da ne govorim.mislim sve je to ok,ali vrijeme prolazi a ja sam sve zbunjenija. Dakle sad sam u fazi da idem na konzultacije KBC Osijek i to me totalno dotuklo. Dr.mi dao klomifene naručio na UZV da provjeri kako reagiram na njih i otišao na GO,ali ne on...nego svi ginekolozi u bolnici!!!Kljukala se klomifenima bilo mi loše,zlo i naopako, i ništ. sad mi dao da sama pratim ovulaciju i ako mi test bude pozitivan u petak ništa,a ako mi bude pozitivan u danas (nedelja) da si dam injekciju i dodjem sutra na inseminaciju.Meni sad ko zavraga jedan dan pozitivan test,pa negativan,pa opet pozitivan....Da skratim, odlučila sam ići u ZG jer vidim da sa Osijekom svi imaju loša iskustva i bježe drugdje čak i oni koji rade na ginekologiji...Sad me zanima za koji kliniku da se odlučim St.Duh,VV,Petrova....po vama iskusnima koji su kriteriji presudni,jer kad čitam pojedinačno ne dobivam neku jasnu sliku?
    Hvala unaprijed

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nolica - vjerojatno svaka klinika ima svoje prednosti i nedostatke- kao što je uvijek slučaj kad se čovjek mora odlučiti između više alternativa.

Mi idemo u Petrovu - iskreno nisam uspoređivala druge klinike - u Petrovu idem na preporuku mog MPO-doka koji se tamo specijalizirao. Na kraju krajeva - sve je u Božjim rukama...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prvo Nolica, dobro je da ste se pokrenuli i javili klinici..... iako je preporuka da ako to trudnoce ne dodje u roku od pola godine ako je zena 35+ godina, da se odmah javite strucnjaku za medicinski potpomognutu oplodnju......................................

kao drugo, zao mi je sto cu ovo ovako javno napisati, ali je i dobro sto ste otisli iz Osijeka. Ja se uistinu nadam da ce se netko od mjerodavnih/Ministarstvo zapitati zasto Osijek toliko lose radi, zasto Osijek ima toliko lose rezultate,
    u inozemstvu oduzimaju licencu - i to lijecnicka komora - ako uspjesnost po IVF-a padne ispod 20%. Osijek mi se cini bi po takvim kriterijima odavno trebao izgubiti pravo rada........ i to bi bilo dobro, makar bi znacilo da bi sve Slavonke morale bjezati na lijecenje u ZG, no cemu lijecenje s malim izgledima u centru kojem se cini da nije stalo?

ZG klinike, hm...... ja sad da moram odabrati, vjerojatno bih odabrala Vuk Vrhovec zato sto se bave iskljucivo medicinski potpomognutom oplodnjom, imaju najveci broj postupaka od svih klinika, imaju u medjuvremenu nakon novog ekipiranja prije 2 godine skroz ok tim, nemaju anesteziju (sto je po meni najveci nedostatak).

Petrovu ja iskreno ne bih odabrala - puno se gresaka dogadja, dogodi se da vrlo aljkavo odrade dijagnostiku pa samim time i protokoli, postupci djeluju nepripremljeni i lose odradjeni. Imaju dobrog biologa. Cini mi se da je cekanje na stimulirani postupak opet produzen (vise od 6 mjeseci, ali molim cure s Petrove da me isprave/dopune).

Sveti Duh, ok ali im je lista cekanja predugacka, navodno su opet na skoro godinu dana cekanja na stimulirani postupak. Ne bih odabrala nikako, jer ako imas 35+ godina ti nemas vremena cekati na postupak godinu dana.

Vinogradska, vrijeme cekanja na postupak 4-6 mjeseci,
    ok ekipka, ok uspjesnost rekla bih.

E sad, odaberite cim prije, javite se za termin jer uistinu nazalost godine zene u medicinski potpomognutoj oplodnju nisu prijatelj i otezavaju postupke i snizavaju uspjesnost.

SRETNO U SVAKOM SLUCAJU
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 04.02.2013. at 08:26

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nolica, ja sam subjektivna, ali imam samo riječi hvale za VV. Također, obzirom na vase god dobro je to što na vv nema liste čekanja. Za prvi dolazak zoveš 1dc i sestre te naručuju za 8 ili 9 dc. Poneses sve što imaš od nalaza do sada, a dalje sve dogovaras sa dr. Želim vam sreću!!!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nolica, ja sam ti samo došla poželjeti dobrodošlicu

žao mi je što ti se u Osijeku dogodilo tako nešto, mislim, strašno
    makni se od tamo što prije
    s obzirom na tvoje godine, nemoj ići tamo gdje je lista čekanja duga, jer za to nemaš vremena
    ne znam koju bih ti kliniku preporučila, ja sam uvijek išla privatno, al koju god izabrala - sretno!
    i kreni što prije
    i što dalje od ovih kod kojih si sad
    Posljednje uređivanje od Ginger : 04.02.2013. at 08:51

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nolica, dobrodošla!
    Koju god kliniku da izabereš, preporučam da dok čekaš napraviš privatno konzultacije kod nekog MPO specijalista (ja bi preporučila dr. Radončića) i čuješ i njegovo mišljenje, preporuke, možda će tražiti na napraviš neke nalaze koje u državnoj klinici neće tražiti, a nije zgorega imati. Tako bi ja.
    I... ako nemaš, nađi soc. ginekologa koji je voljan surađivati, pisati uputnice....

Sretno!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nolica, dobrodošla. Svakako pobjegni iz Osijeka. Što se bolnica u Zagrebu tiče, možda sam subjektivna, ali Vinogradska je dobar odabir, ako ništa drugo onda zbog liste čekanja (da, od 4 do 6 mjeseci) pa i mogućnosti anestezije pri punkciji, a i ekipa je o.k. Za ostale nisam upućena, jedino što sam čula da se na Svetome Duhu ,da stvarno, čeka i do godine dana, za što ti zbog godina nemaš vremena. Ako si se odlučila za jednu od državnih klinika, svakako bi bilo dobro da čuješ i drugo mišljenje nekog od MPO privatnika...Konzultacije su dobrodošle. A možda i dok čekaš na postupak u jednoj od bolnica međuvremenu odradiš postupak i kod nekoga od njih. Ili ti mogu biti opcija, jednog dana. Ne bih nikoga isticala jer ne znam kakve probleme imaš, ali oni su i tako i tako svi stručni u svom poslu. Prilikom odabira privatnika vrlo je bitno da ti doktor zbiljam 'sjedne' i da u njega imaš povjerenja. Ako sam malo pomogla. Sretno.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Veliko hvala na savjetima, sve mi je bistrije

Za sada nemamo nikakvih komplikacija sve ok.Sve pretrage napravila jos prije vise od godinu dana ( naravano sad kad mi trebaju ne vrijede) spermiogram,brisevi,papa,uzv prohodnost jajnika,hormoni...sve ok osim sto vrijeme prolazi. Sad mi je dr mpo u Os bolnici isfurao neku teoriju da je cudno da ovulaciju imam uvijek 12dc te da mi je vjerojatno smanjena rezerva jajnih stanica. Paz sad, dao mi uputnicu da izvadim EMH ako su u bolnici dobili aparat a ako nisu dobit ce ove godine!!! Prvo mi je bilo komicno a onda postalo tragicno. I tu me ulovila panika....zanima me jel mogu kombinirati privatno i preko soc. Npr.stavit se na listu u Vv, a krenut u postupak privatno, pa kad dodjem na red otici u VV.mislim,jel to eticno?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da nisi jedina koja kombinira privatno i drzavno, tako da o etici ne razbijaj glavu. Racunaj da ti postupci budu jedan od drugog s minimalnim razmakom od 4mj ako ides u stimulirane i to je to. Inace i ja ti imam raniju ovulaciju, isto tako negdje oko 11-12.dan, nikad nitko nije spominjao smanjenu rezervu, znam i da su mi vadili krv za to ali mi nikad nisu spomenuli rezultate (bilo za neko istrazivanje u kbc Ri) a ja nisam pitala. Inace imam 37 godina i u svojim mladjahnim godinama imala sam i cikluse od po 50 dana, onda sam nekih 3 godine pila pilule a otkad sam prestala, a bit ce vec i dvanaestak godina, imam cikluse od 25 dana. Mislim, nisam strucnjak, al sta, moras ovulirati tocno 14. dan?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ja imam nizak AMH i ovulacije 11 dan, na taj dan mi je bila i punkcija js koja se uspješno oplodila i sad ima 15 mj.
    Ništa ti to ne znači, treba krenuti i probati. A dok ne probaš obiđi par doktora privatno, pa čuj njihove preporuke. Osobno sam bila na 4 konzultacije prije nego sam izabrala kud ću.
    Ne razbijaj glavu s etikom, kako kaže Kikica, cilj je jasan i sve mu treba podrediti. A osim toga HZZO će biti sretan ako im otpadneš s liste na VV ako uspiješ privatno.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kikica ja oduvijek imam cikluse ko švicarski sat 28 dana, ali eto zadnjih godinu dana znam i da mi je ovulacija 11-12dan.

A sta se smatra stimulirano i ti razmaci od 4mj.? Npr ako idem na inseminaciju uz klomifene i štopericu jel trebam cekat 4mj za ivf?

Imam strategiju; naručit ću se na konzulatcije u Vinogradski i Betu pa ću vidjet što dalje....a ako budem čekala koji mjesec, probat cu inseminaciju u OS
    BTW.ljudi jel ja vas davim?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

također Nolice prvi dobar korak je bio što si odlučila krenuti dalje u ZG imaš nekoliko dobrih privatnika kod kojih jako brzo možeš doći na red i imaju dobru uspješnost ako imaš novaca za tu opciju onda napravi prvo tako jer stvarno nemaš vremena za gubljenje, i možeš se i prijaviti u neku državnu kliniku čisto da čekaš na red ja mislim da su ti Vinogradska ili VV najbolje opcije

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nolice, nisam sad više sigurna za koju si se bolnicu odlučila preko hzzo-a, no mislim da ti sve imaju listu čekanja dok ju jedino Vuk Vrhovac nema... Jedino što trebaš za VV je nazvati 1. dan ciklusa i sestre će te naručiti za dogovor i pregled 8. dc. Pa sretno!

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

slazem se s jednim postom gore da je vv odlican jer se bave samo s mpo. samim tim tvoj ti doc radi sve od konzultacija, pregleda, odredjivanja protokola, folikulometrija, aspiracije, transfera... u petrovoj to na zalost nije tako zbog prirode posla i ostalih obveza ljecnika. meni to osobno jako smeta.

sretno u zg!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto, da i ja odgovorim. Naravno, Nolice da je etično i ne razbijaj glavu. Stvar je jednostavna, dok čekaš postupak u državnoj bolnici, slobodno ako možeš to financijski podnijeti, iskoristi termin kod privatnika, samo ipak pazi na razmak između postupaka ( tri mjeseca...ali to će ti liječnici najbolje znati reći.) Nadam se da te nisam zbunila. Još jednom, sretno!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nolica, mislim da se s klomifenima moze 6mj zaredom, to JE stimulacija, al kao slabija. Pod stimulacija sam mislila bas kad injekcije dobivas, znaci menopur, gonal, decapeptyl, kod nas traze razmak od 4 mjeseca izmedju. Za prirodne, znaci one bez ikakvih dodataka osim stoperice mozes ici svaki mjesec.
    I jos da dodam da sam i ja svojedobno isla na blef u Ri pa racunala ako ne uspije ic na VV ali smo imali srece i uspjeli isprve. Bili smo jednom kod androloga na VV kad smo se odlucili na drugo dijete al poslije sto zbog promjene zakona, sto zbog nekih drugih stvari odustali smo od daljeg ljecenja tamo. Da sam u ZG pretpostavljam da drugdje na teret HZZO ne bih ni pokusavala.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Na VV je praksa izmedju dva klomifenska postupka bar mjesec dana pauze, a izmedju stimulacije 6 mj.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nolice evo ja sam bila na vv sad sam u vinogradskoj meni ti je to sve isto
    u petrovu i sveti duh ne bi
    na vv nakon sta obavis sve pretrage ides odmah u postupak a isto tako i u vg

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i jos nesto Nolica klomifenski postupci se po novom zakonu računaju kao stimulirani (znaći ulaze u ona 4 stimulirana preko hzzo-a)
    i osobno vv-u zamjeram sta su me pustili u postupak a TSH mi je bio 3,5 i nikad me nisu poslali AMH vadit
    tako da uz državnu bolnicu mislim da je i dr. Radončić kao opcija ok, u vidu savjeta

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pirice ovo zadnje potpisujem meni je TSH bio i malo veći i nitko me se nije sjetio poslati da to provjerim (ni VV ni Rijeka a ni Maribor, valjda pacijent mora sve sam znati).
    Klomifene 6 mjeseci za redom ti nikako ne bih preporučila, ja sam tako dobila endometrioznu cistu na jajniku (i još u nekoliko navrata one vodene koje su pukle nakon par mjeseci) pa sam morala na operaciju i na kraju mi se opet vratila...premda je to slabija stimulacija nisu ni klomići bezopasni, svakako bi trebalo praviti pauze između

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    i jos nesto Nolica klomifenski postupci se po novom zakonu računaju kao stimulirani (znaći ulaze u ona 4 stimulirana preko hzzo-a)
    i osobno vv-u zamjeram sta su me pustili u postupak a TSH mi je bio 3,5 i nikad me nisu poslali AMH vadit
    tako da uz državnu bolnicu mislim da je i dr. Radončić kao opcija ok, u vidu savjeta
    Jesam ja to dobro shvatila???? znači to što sam prošli mj pila bezveze klomifene dok mi je mpovac bio na
    GO to se računa ko da sam bila npr. na ivf ili inseminaciji???????

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Nolica prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam ja to dobro shvatila???? znači to što sam prošli mj pila bezveze klomifene dok mi je mpovac bio na
    GO to se računa ko da sam bila npr. na ivf ili inseminaciji???????
    ako nisi imala punkciju ne

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nolice a jesi išla na UZV to je trebala biti inseminacija za ne? Vjerojatno ti nije ništa zabilježio ali opet tko zna, tako ni željkica u Splitu nije došla do punkcije pa joj dr. računala kao stimulirani postupak još si je i pola inekcija kupila sama.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Padam s Marsa, ali...Klomifeni su jeftini, da li je netko uspio dogovoriti s MPOovcem da si klomiće kupi privatno, a da postupak prođe kao nestimulirani, barem što se HZZO-a tiče?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 07.02.2013. at 13:13

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Padam s Marsa, ali...Klomifeni su jeftini, da li je netko uspio dogovoriti s MPOovcem da si klomiće kupi privatno, a da postupak prođe kao nestimulirani, barem što se HZZO-a tiče?
    ma kakvi ne daju

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovdje ću napisati a razmišljam otvoriti i novu temu ili dodati među posebno važne stvari.

NAkon stimuliranog postupka u pravilu ne treba čekati 6 mjeseci na novi postupak kako to naši liječnici u državnim klinikama preporučuju. To je neki hrvatski običaj i mit!
    Vjerujem da je razlog takvoj preporuci isključivo da smanji pritisak pacijenata na postupke, ovako odgode svaki par nakon neuspješnog postupka na najmanje 6 mjeseci i imaju vremena i sredstava u tom periodu za nove pacijente.

U inozemstvu se čeka manje, također se manje čeka i u Hrvatskoj u privatnim klinikama (rekla bih 1-3 ciklusa bez lijekova prije sljedećeg postupka).

Ima naravno iznimaka i onih žena koje trebaju pauzu, što psihičku a što uistinu i fizičku, ali to zasigurno nije pravilo!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kadauna potpisujem iz vlastitog iskustva. Ja sam imala puni stimulirani u 12.mj i nisam očekivala slijedeći postupak prije minimalno 5.mjeseca. Na kraju ispada da sa slijedećom M mogu u postupak ako neće biti cista. Naravno da sam sretna, neću se žaliti...ma presretna sam. Ali samim time pada u vodu činjenica da je nužno čekati mjesecima na novi postupak. Točnije, doktor mi je rekao da nakon mjesec dana nema više nikakvih znakova da je bila stimulacija (po pitanju hormona).

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hm, koliko god se mogu složiti s time da se u državnim bolnicama produžuje period bez stimulacije zbog novaca i nedostatka istog, ja ne bih stavila ruku u vatru da u privatnim klinikama i vani isto tako novac ne igra glavnu ulogu - ali na način da ga se što više potroši, a pitanje je što je sa zdravljem pacijentica - što više lijekova i što ćešći postupci znači više novaca za farmaceutsku industriju i klinike koje postupke naplaćuju.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moje iskustvo je ovakvo
    bila sam u full stimulaciji i nakon mj dana u postupku klomifen+menopur+cetrotide oba neuspjesna, mj nakon tog zadnjeg super se osjecam fizicki i odlazim na godišnju generalku, jajnici koma puni cista i papu mi jedva uzeli jer cim je cetkicom takla cervix on je prokrvario tako da....

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja vjerujem da to ima veze i sa tim kako je tijelo podnijelo stimulaciju... Pretpostavljam da ukoliko je netko dobio hs ne može baš brzo opet krenuti u postupak...

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moje je misljenje da bi trebalo da se malo odmori organizam od svega,ipak je to sve hormonska terapija, pogotovo mi koje imamo jos dodatno HS uz sve to.Meni je nakon oba postupka trebalo 5 mjeseci da se sve vrati u normalu sve zbog HS

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je jednom rečeno da žena može u slijedeću stimulaciju već 3-4. ciklus nakon neg.bete. Meni je to, iskreno, malo too much, jer za 'odraditi' dva tako za redom je ok, ali već 3... a i svaki organizam podnese drugačije stimulaciju.

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nolica-dobrodošla!!!! Prestrašno za ovo što ti se dogodilo u Osijeku!!!! Inače, sve su ti već cure gore rekle-osobno preporučujem ti VV, zbog prekrasnih sestara i dr. i ne čeka se .... ali, ne znam o drugim bolnicama kao cure ovdje....Uglavnom-bitno da si se maknula od tih nemarnih liječnika koji te šopaju klomifenima bez UZV i praćenja razvoja folikula.... na VV ideš i na UZV i na vađenje krvi pa onda na punkciju-bez obzira da li piješ klomifene ili se pikaš....ak tak nisi prošla, ti doktori (bez uvrede) nisu normalni!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •