Ovo sam napisala na jednom od mnogih stranica koje posjećuju mame na FB.
Drage moje mame, vidim da mnoge raspravljate o tome dali cijepiti svoje djete ili ne. Ako vam pedijatar preporuči neko cjepivo vjerujte nije bezveze, zna zašto je to reka - ispričat ću vam svoju priču pa onda razmislite dva puta prije nego što odlučite dali ćete svoje zlato cijepiti!!!!!!
MOJ MALENI ANĐEO je bio potpuno zdravo dijete koje je nažalost bilo 1:100000000 koje oboli od pneumokokne sepse te mu nikako nije bilo spasa, sve bi na svitu sada dala da sam znala za cjepivo protiv pneumokoknih bolesti (koje se u RH plaća), jer bakterija pneumokoka napada potpuno zdravu djecu i u našem slučaju je bila toliko rapidna (u roku 10 sati mu je bila u svakom atomu tijela) da on koji se ujutro igrao i smijao sa sekom naveče je ležao u bolnici te je preminuo tri dana prije svog prvog rođendana (sahranili smo ga na njegov prvi rođendan)- mile nema gore boli od gubitka djeteta i cijeli svijet ti se okrene naglavačk,jer da bi krenuo dalje moraš to prihvatiti kao normalno (svi mi umiremo) no to nije nimalo prirodno i normalno, nije pravilan slijed - moja snaga i jakost je u mom suprugu i prekrasnoj kćerkici za koju živim dalje (ona nije sa svoje tri godine trebala smrt shvatiti ka normalno, al nažalost odrasla je preko noći, jer njenog obožavanog brace više nije bilo) te vjeri u Boga koji mi daje nadnaravnu snagu i fala mu na ovom malenom biću koje nosim u sebi (trudna sam 25 tj.), a naš Toma nas čuva i čeka na nekom boljem i sretnijem mistu )))

moj sin je umro od pneumokokne sepse uzrokovane bakterijom pneumokoka, koja se prenosi samim kontaktom sa drugom osobom koja je nosioc, tako da higijena sa time nema nikakve veze, najblaži oblik je upala pluća, a najteže u manje djece sepsa koja dovodi do meningokoka koji uzrokuje pneumokoknu sepsu te nakraju smrt, a kad se išta primjeti već je kasno - kritično je u djece do 18 mj. jer je imunitet jako slab da bi se obranio, a ako i koje djete te starosne dobi preživi ostaje trajni invalid sa velikim oštećenjima - cijepit se mogu djeca od 2 mj. starosti pa do 5 godina - u RH 2012 goine je umrlo 2 djece (do 1,5 godina starosti), a oboli ih cca 10 te Vlada razmišlja o uvođenju ovog cjepiva kao obavezno (u ostalim EU zemljama djeca se cijepe obavezno) - nitko nije rekao da i ako cijepite djete neće oboliti, može ali će posljedice biti mnogo blaže i lakše - ja dotada nisam niti čula za tu bakteriju, a sin mi je bio potpuno zdrav, kćerkicu smo odmah potom cijepili i mogu reći da otad nikako nije bila bolesna