Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Slobodna igra i odgoj u vrtiću

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi mjesecno trebamo donositi papirnate rucnike i paket plasticnih casa ...malo cudno , al ajd, prilagodis se (iako sam ja strogo protiv jednokratnih stvari)

i tete svaki mj stavljaju na oglasnu plocu koji materijal se treba donositi (tipa zirevi, ljuske od oraha, bocice od jogurta, ) a imamo i trajniju akciju humanitsrnog tipa-skupljanje cepova.... osobno, bas mi je zadovoljstvo skupljanje tih stvarcica sa sinkom i donosenje u vrtic

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelena nekad napišu tete ak su "kratke" s papirom, pa svi donesemo maramice ili papir za ruke.
    ,
    Meni je tužno ovo drugo, da samo ja nosim "kramu" u vrtić, škart papir, tetama na poslu fotokopiram članke koje one poslije djele ostalim roditeljima; jučer ona to objašnjava jednom tati, a on joj se onak sprdajući obraća i veli da je mislio da je to normalno i standardno u svim grupama u vrtiću... Jutros jedna mama dolazi, teta joj stvarno brzinski to prepričava u minuti, pita je da li je ona zadovoljna s time (jer se one u svoje slobodno vrijeme trude, skidaju članke koji su edukativni za roditelje i sl., a ja im kopiram jer vrtić neda to kopirati tamo!), a mama veli da ona to još nije uspjela vidjeti jer nema vremena! Nema vremena, a one to delaju od 10 mj.!!!!??? Baš mi je bilo žao naše tete, pogledale smo se i šmrcnule...
    Hoću reći da je meni osobno nezamisliva činjenica kako neki roditelji na gotovs doživljavaju vrtić, dovedeš dijete ko paket u poštu, izuješ, skineš mu jaknu i d.jutro/đenja iskrcaju teti; odeš bez brige i pameti, platiš redovito; podigneš ga kao paket kasnije i za relativno male novce 5 dana u tjednu - 10 h dnevno oni ti skrbe o djetetu, hrane ga, uspavljuju, brišu šmrklje, guzu, premataju ak treba, presvlače, tješe, igraju se, nasmijavaju se, educiraju ga, zabavljaju, a ti se niti npr. ne udostojiš pogledati onaj letak koji ti tete daju... Stvarno tužno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, winnerice.... i mi se onda čudimo kak su djeca u školi nasilna (i u vrtiću)...

A ja pamtim jednog tatu kak je pobrao na red odgajateljicu u vrtiću (tad su klinci imali nekih 5 godina) da zašto ih JOŠ NISU naučile vezati cipele.... Katastrofa! I prigovara ženi (ne baš tihim glasom) bezveze... Uffff.... Kao da je klinac rabljeni auto kojeg odvezeš na popravak! Nažalost, istu šprancu smo doživjeli i kod logopeda (da ljudi tamo dovode djecu da ih logopedi "srede" prije škole) i učitelja i slično. Slažem se da je tužno. Bojim se da neće biti ništa bolje za koju godinu, samo još gore, kad ovi nasilnici koji mlate vršnjake po srednjim školama budu imali svoju djecu.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelda da je tužno sve skupa Peterlin?

Ja sigurno neću prestati pomagati u tim sitnim fotokopiranjima, printanjima i sl. tetama (jer su inače one to same iz svog džepa plaćale!) ali ovakvo nesurađivanje roditelja i odgajatelja je stvarno strašno! Iskreno im se divim, mene bi to jako poljuljalo kao osobu i kao profesionalca, bez obzira na ljubav prema poslu...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •