Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pravo na reazmjerni dio g.o.a?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno pravo na reazmjerni dio g.o.a?

jesam li ja točno iščitala da zaposlenik koji je zaposlen na ug. o radu na određeno vrijeme ima pravo iskoristiti razmjerni dio g.o.-a i prije isteka 6 mjeseci neprekidnog rada?

naime, imam ugovor na određeno na 2 mjeseca i postoji velika mogućnost da ga poslodavac neće produžiti
    prema zakonu o radu imam pravo svaki mjesec na 1,5 dan g.o.-a, ali ne kužim kad ga se može koristiti?
    na kraju tog razdoblja ili tijekom?

jako mi je bitno da to saznam do pon., pomoć molim curke!!
    jer naravno želim iskoristiti svoja prava!
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 09.02.2013. at 18:22

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kad sam ja radila na zamjeni u skoli 2 mjeseca onda sam dobila par dana go na kraju isteka roka ugovora...
    koliko ja znam ne moras radit 6 mjeseci da bi imala na to pravo, ali to je bilo 2008.g. pa ne znam dal se nesto mijenjalo u meduvremenu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

iz zakona o radu
    Pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora
    Članak 59.
    (1) Radnik ima pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora, određenog na način propisan odredbama članka 55. i 56. ovoga Zakona, za svaki mjesec rada:
    1) ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos, zbog neispunjenja šestomjesečnog roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona, nije stekao pravo na godišnji odmor,
    2) ako radni odnos prestane prije završetka šestomjesečnoga roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona,
    3) ako radni odnos prestane prije 1. srpnja,
    4) ako je tijekom kalendarske godine u radnom odnosu kod više poslodavaca, pri čemu pravo na godišnji odmor za tu godinu kod svih poslodavaca može ostvariti ukupno u najdužem trajanju određenom na način propisan odredbama članka 55. i 56. ovoga Zakona.
    (2) Pri izračunavanju trajanja godišnjeg odmora na način iz stavka 1. ovoga članka, najmanje polovica dana godišnjeg odmora zaokružuje se na cijeli dan godišnjeg odmora, a najmanje polovica mjeseca rada zaokružuje se na cijeli mjesec.
    (3) Kada radniku radni odnos prestaje točno u polovici mjeseca koji ima parni broj dana, pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora za taj mjesec ostvaruje kod poslodavca kod kojeg mu prestaje radni odnos.
    (4) Iznimno od stavka 1. podstavka 4. ovoga članka, radnik koji je stekao pravo na godišnji odmor na način propisan odredbom članka 58. stavka 1. ovoga Zakona i kojem radni odnos prestaje nakon 1. srpnja, pravo na godišnji odmor u cijelosti za tekuću kalendarsku godinu ostvaruje kod poslodavca kod kojeg mu prestaje radni odnos.
    http://www.zakon.hr/z/307/Zakon-o-radu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala puntica, tu u ZOR-u sam to i pročitala, ali me zanima KAD ja to mogu iskoristiti tijekom ili na kraju?

jel netko zna?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Po mom tumačenju (nisam pravnik), koristit ćeš go temeljem ovog:
    2) ako radni odnos prestane prije završetka šestomjesečnoga roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona,
    što znači da ćeš zadnjih par dana koristiti go.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

izgleda da ću pričekati i sama vidjet

pa ću staviti moje iskustvo

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hmmm neznam! Al vjerojatno prije isteka ugovora! Jer nakon isteka bi zapravo poslodavac trebao ugovor produziti,kaj nije tak nekak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •