Pokazuje rezultate 1 do 50 od 240

Tema: sto vam znace vasi snovi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala. Ali to traje već 10 godina, možda sam imala par (doslovno) lijepih snova u tom periodu.. Onda je problem duboko ukorijenjen.. Ne znam, zaista. Sada sam počela ustajati rano, samo da ne nastavim sanjati. Noć mi je sablast. Danas sam jedva izdržala u krevetu do 4h.
    Otac i sestra također urlaju, trzaju se, itsl. pri spavanju, ali nemaju noćne more svaku noć. Mislim da ovi free psihijatri na tom polju ne rade..
    Prije nego se baciš u alternativu, probaj zdravoseljački pristup - promijeni raspored jela (bar 3 sata prije nego odeš u krevet ne smiješ opteretiti probavu jer vrlo često je probava uzrok ružnih snova). Evo što mi još pada na pamet - ne jesti začinjeno, popiti čaj od metvice prije spavanja, ne gledati tv prije spavanja, izbaciti fluorescentnu rasvjetu iz stana...

Ako te zanima alternativa (nemam s tim puno iskustava) možeš provjeriti štajaznam da li ti je krevet na dobrom mjestu, npr. po feng shui principima treba jako paziti na odabir strana svijeta kod spavanja i nije isto za svaku osobu. To je cijela nauka. Isto i priče o Hartmanovim čvorovima, a njih se može otkriti viskom. Iako se nisam puno interesirala za to, sigurna sam da ima ljudi koji su osjetljivi na te stvari kao i na npr. elektromagnetsko zračenje. S druge strane, dovoljno je da ti smeta buka prometnice ili tako nešto što je sastavni dio okoline (ako kažeš i da ti otac i sestra isto loše spavaju - nisam shvatila jeste li u istoj kući/stanu ili ne...)

Tek kad ispucaš te neke praktične stvari možeš razmišljati dalje. Sretno!

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Prije nego se baciš u alternativu, probaj zdravoseljački pristup -(ako kažeš i da ti otac i sestra isto loše spavaju - nisam shvatila jeste li u istoj kući/stanu ili ne...)

Tek kad ispucaš te neke praktične stvari možeš razmišljati dalje. Sretno!
    Hvala na savjetima, sve ima smisla. Tako otprilike i funkcioniram, osim čaja prije spavanja ili nekog opuštanja.. zaista spavam uz ugašen TV, u potpunoj tišini i mraku - inače ne mogu zaspati.. Sestru i oca sam spomenula u slučaju da nije povezano s genetikom, inače svi troje živimo svatko na svom stanu jedina razlika je što oni vole spavati uz upaljen TV. Mislila sam možda posjetiti psihijatra, znam da mi je stric jednom spomenuo da je to lako rješivo.. a na alternativu ovoga tipa koju spominješ, nisam ni pomišljala.. Sve vrijedi probati.. ali sigurna sam da okolina, općenito, ima jak utjecaj na mene.
    Hvala još jednom na trudu
    Posljednje uređivanje od Doga : 08.10.2013. at 08:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •