Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: bijela štedna ploča i pećnica?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno bijela štedna ploča i pećnica?

Ima li netko bijelu ploču i pećnicu? Staklokeramiku mislim.
    Ja volim samo bijelo , imam bijelu radnu ploču, ali standardne špaker i ploču.

Pošto se toplo nadam seljenju i kupovanju novih tih elemenata, zanima me iskustvo s bijelim kućanskim aparatima.
    Ogrebotine, održavanje, kako izgledaju nakon nekog vremena, ma sve...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko bijelu ploču i pećnicu? Staklokeramiku mislim.
    Ja volim samo bijelo , imam bijelu radnu ploču, ali standardne špaker i ploču.

Pošto se toplo nadam seljenju i kupovanju novih tih elemenata, zanima me iskustvo s bijelim kućanskim aparatima.
    Ogrebotine, održavanje, kako izgledaju nakon nekog vremena, ma sve...
    Ja ti evo mogu reći iz iskustva održavanja - bijeli kućanski aparati, pločice ili radna ploča su najjednostavniji za održavanje i najzahvalniji (i meni najljepši). Naravno, ovisi i o proizvođaču i kvaliteti materijala jer se i manje ogrebotine i nedostaci toliko ne uočavaju kako bi se kod drugih boja. Ali da ju je potrebno paziti - prije svega, kao i svaku drugu boju jasno. Od svih kuhinja u kojima sam bila i koje sam čistila (uključujući i svoju) - najdraže mi je ipak doći u bijelu kuhinju!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U Lesnini je trenutno akcija -30% na kuhinje (spremaju se preurediti dućan na Slavonskoj aveniji, pa je debelo sniženje na sve i svašta).

Baš smo jučer bili i ogledali jednu lijepu kuhinju. Bijele ploče, bijeli gornji ormarići, donji ormarići boja svijetli kakao - baš mi se dopala. Nemam ništa protiv bijeloga, pogotovo za male prostore, ali (još) nemam iskustva jer imam prastaru kuhinju sa radnim plohama od zelenog ultrapasa. Zaključih da mi bijelo ne bi bilo mrsko. A ako bude frka i nešto se generalno uništi, u današnje vrijeme nije neki problem/trošak otići u Bauhaus i naručiti novu radnu plohu na mjeru, bijelu ili neke druge boje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Čistilica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti evo mogu reći iz iskustva održavanja - bijeli kućanski aparati, pločice ili radna ploča su najjednostavniji za održavanje i najzahvalniji (i meni najljepši). Naravno, ovisi i o proizvođaču i kvaliteti materijala jer se i manje ogrebotine i nedostaci toliko ne uočavaju kako bi se kod drugih boja. Ali da ju je potrebno paziti - prije svega, kao i svaku drugu boju jasno. Od svih kuhinja u kojima sam bila i koje sam čistila (uključujući i svoju) - najdraže mi je ipak doći u bijelu kuhinju!
    Mene bijelo ubija.
    Npr. stavim čašu coca-cole i ako nisam pazila osatne ringič, isto i sa kavom. I onda stalno brišem.
    Imam bijelu radnu plohu i svaka fleka se vidi. Da je moja kuhinja, birala bi nešto tipa imitacije mramora, može i bijelog, puno lakše za živce.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kakve su ti štedna ploča i pećnica?
    isto bijele?

meni nij eproblem obrisati, svejedno mi je je li tamno ili svijetlo.
    neću da mi je prljavo, vidjelo se to ili ne

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    isto bijele?

ma da, i ja isto. ali ja za bijelo mislim da nije prljavo, a za crno vidim da je (jer se vidi svako zrno prašine).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    isto bijele?

Meni do..... stalno brisati za mužem i djecom. Vidi se čak i bijelo od mlijeka, ili od čaše vode. Ovo kaj ja imam je izrazito nezahvalno.
    Da mogu promijenila bi.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nemam bijele uređaje, ali nedavno smo baš bili u tome pa mi je još friško. ono što sam primjetila je da je jako slab izbor tih aparata u bijeloj boji. u cijeloj trgovini vidjeli smo jedan do dva modela takvih pećnica i staklokeramičkih ploča. još ako ti je važno da je pećnica pirolitička kao što je bilo meni i da je ploča indukcijska to još dodatno smanjuje izbor.

pošto meni boja nije igrala neku ulogu odlučila sam se za crne aparate, ali da mi je baš ta bijela nešto zapela za oko morala bi se zasigurno više potruditi pronaći to što želim.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam bijela plocice jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee koliko ono se moze staviti smajlica
    zahvaljujem mojima dobrim duhovima od

no sad da se varatim na temu: imam bijelu kuhinju, ali mi je radna plova tamna.
    pecnica mi je bijela: http://www.bosch-home.com/hr/proizvo...?source=browse
    super se odrzava, nemam nikakvih probelma.
    na zalost uzela sam plocu za kuhanje onu crnu, jer bijela je bila samo sa plinom, bez struje, a kako sam ranije imala samo plinski ploce ipak sam se odlucila za kombiniranu. cesto mi bude zao ali sta je tu je. valjda mi je ok jer mi je kako sam napisala ploha bijela.
    perilica je bijela.
    sve u svemu meni ta bijela uopce nije teska za odrzavanje, jednostavno je. vidis fleku obrises i ides dalje. prljavstina na njij se nista manje niti vise ne vidi nego na drugim svijetlim kuhinjama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Totalno iskusno sam kupila radnu plocu dekora "beton" koja izgleda kao betonski pod u industrijskim halama, savrseno, nista se ne vidi jer sve izgleda ko da je dio dekora.
    A šparet mi je bijeli, meni je to normalno, nista posebno teze ni lakse se ne cisti od tamnih - prije ovog bijelog smo imali neki smedji.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    nemam bijele uređaje, ali nedavno smo baš bili u tome pa mi je još friško. ono što sam primjetila je da je jako slab izbor tih aparata u bijeloj boji. u cijeloj trgovini vidjeli smo jedan do dva modela takvih pećnica i staklokeramičkih ploča. još ako ti je važno da je pećnica pirolitička kao što je bilo meni i da je ploča indukcijska to još dodatno smanjuje izbor.

pošto meni boja nije igrala neku ulogu odlučila sam se za crne aparate, ali da mi je baš ta bijela nešto zapela za oko morala bi se zasigurno više potruditi pronaći to što želim.
    slazem se s bodulucimom, kad sam ja kupovala prije 3 godine bijelu pecnicu je imao Bosch i mislim Ariston nisam sigurna. prvu sam kupila i stavila link u prethodnom postu, a ova od Ariston bila je rustikalna. to je bilo sve od izbora.
    bijelu plocu sam vidjela samo kod Boscha, vidim da sam imaju i bijelu indukcijsku

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Totalno iskusno sam kupila radnu plocu dekora "beton" koja izgleda kao betonski pod u industrijskim halama, savrseno, nista se ne vidi jer sve izgleda ko da je dio dekora.
    sestro! moja se zove 'asfalt'
    a podne pločice su ogavne neke, porozne na kojima svaku fleku moraš ribat četkom, ali boje - betona
    pa se svaka fleka uklopi kao da je oduvijek tamo bila

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    sestro! moja se zove 'asfalt'
    a podne pločice su ogavne neke, porozne na kojima svaku fleku moraš ribat četkom, ali boje - betona
    pa se svaka fleka uklopi kao da je oduvijek tamo bila
    Respect!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja imam nekih dva mjeseca bijelu radnu plohu i bijelu indukcijsku plocu.
    Ploca je jako jednostavna za odrzavati, jednostavnija od staklokeramike jer nista ne zagorijeva, stvarno samo prebrisem nakon kuhanja. Gorenje simplicity, platili 3700 i srecom dobili i set posudja pa sam "samo" ostatak sudja morala nadokupiti, jer mi niti jedna rajngla u kuci nije radila na indukciju. Ali zadovoljna sam, kuha jednako dobro ako ne i bolje nego na plinu.
    Radna ploca zahtijeva brigu, truim se oribati je 1x tjedno arfom a dok kuham svu pripremu radim na podloscima koje samo ubacim u sudjericu. No ja sam "mudro" dabrala neku neobicnu radnu plohu, nije glatka, te skroz glatke su mi bile malo sterilne, sad mislim da sam mozda mogla malo pametnije birati
    Pecnica ima bijelih ali meni se niti jedna ne svidja, pa cu. Vjerojatno neku cno-inox kombinaciju, u skladu s friziderom... Samo da ima pirolizu i jos ar sitnica koje su vec digle cijenu na skoro 5.000kn pa nikako da kupim

Ovdje je dosta povoljna kombinacija, ne znam kavi su zahtjevi na pecnicu:
    http://www.salonatech.com/gorenje-pe...a-ect6syw.html

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam bijelu staklenu plohu gore na plinskom štednjaku i odlična je.
    Naravno da se vidi kad je prljavo, ali mislim da se vidi na svakoj i to treba pobrisati.
    No, meni ne djeluje prezahtjevna, kad se pobriše, ljepša je od crne, nema tragova spužve, samo sjaj, na crnom uvijek neki vrag stoji.
    Pećnica mi je crna, ta vrata su mi očajna, svaka fleka se vidi, moram stalno s onim za staklo glancati ako ne mislim da ima tragove prstiju.
    Drugi put bih kupila s bijelim vratima (unutrašnjost crna).

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Imam i ja Gorenje simplicity bijelu ploču ali ne indukcijsku nego staklokeramičku i pećnicu u kompletu i prezadovoljna sam, ne bih ju dala za ništa drugo.
    Treba ju oribati nakon kuhanja, ali je puno brže i jednostavnije od plinskih štednjaka.. Ribala sam crnu ploču od sestre i prijateljice i ova moja bijela mi se čini puno lakša za očistiti.. Imam ju 2,5 godine..
    E da, a na pećnici se izvana ništa ne vidi, znam da sam ju brisuckala u početku i kad sam nakon par mjeseci baš onako pod odredjenim kutom pogledala kako to zapravo izgleda (jer mi je bilo čudno da se ništa ne prlja), šokirala sam se kad sam vidjela packe Istrljala malo spužvicom i kao nova je uvijek
    Ja bih svakom preporučila bijele aparate..

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    U Lesnini je trenutno akcija -30% na kuhinje (spremaju se preurediti dućan na Slavonskoj aveniji, pa je debelo sniženje na sve i svašta).

Baš smo jučer bili i ogledali jednu lijepu kuhinju. Bijele ploče, bijeli gornji ormarići, donji ormarići boja svijetli kakao - baš mi se dopala. Nemam ništa protiv bijeloga, pogotovo za male prostore, ali (još) nemam iskustva jer imam prastaru kuhinju sa radnim plohama od zelenog ultrapasa. Zaključih da mi bijelo ne bi bilo mrsko. A ako bude frka i nešto se generalno uništi, u današnje vrijeme nije neki problem/trošak otići u Bauhaus i naručiti novu radnu plohu na mjeru, bijelu ili neke druge boje.

nije tema, ali, peterlin, da te pitam, ima li u lesnini još čega? čula sam reklamu za sniženje, pa ići ćemo, ali nismo još. zanima me jesi li ti ili tko drugi vidjela da li imaju pećnice, sudopere i ostale kuhinjske aparate još kakav izbor?
    Posljednje uređivanje od rayna : 11.02.2013. at 11:20

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    nije tema, ali, peterlin, da te pitam, ima li u lesnini još čega? čula sam reklamu za sniženje, pa ići ćemo, ali nismo još. zanima me jesi li ti ili tko drugi vidjela da li imaju pećnice, sudopere i ostale kuhinjske aparate još kakav izbor?
    Ima, vidjela kućanske aparate, spavaće i dječje sobe... ali gledala sam pretežno kuhinje, pa na ostalo nisam obratila pažnju. VIdjela sam zapakirane samostojeće perilice rublja i suđa, e sad - koje sve marke, ne bih znala. Kolega je bio dva puta prošli tjedan i kaže da se dobro probralo, pa ako želiš nešto uloviti - nemoj oklijevati (i sama se moram toga podsjetiti).

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da znam, danas ili sutra moram otići ako hoću išta pazariti, tenks na odg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •