Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: palenta/pura/zganci kao prilog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja skuham palentu u slanoj vodi, na kraju dodam putra.
    i onda varijacije- nekad dodam zdenka sir, nekad mediteransku mjesavinu zacina (ok, to dok je jos vodenasto), nekad skuham jako gusto pa prebacim u kalup i kad se ohladi izrezem trokutice i bacim na gril, nekad vadim zlicom kuglice pa zalijem vrhnjem i zapecem u pecnici...
    tvoje kombinacije mi zvuce prefino

Peterlin

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin
    Probaj, pa vidi da li ti više odgovara gušća ili rjeđa smjesa.

Inače, moji klinci najviše vole "pastirsku pitu" od palente. Ako ostane mljevenog mesa (bolonjez) ili bilo kakvog mesa na saft (paprikaš, gulaš), skuham palentu pa u staklenu zdjelu red palente, red mesa, red parmezana, pa još jednom. Sir će se rastopiti. Ako je meso od jučer (hladno), možeš sve to i u mikrovalnoj ili običnoj pećnici ugrijati. Možeš to napraviti i s dinstanim gljivama, isto je fino. Režeš u trokute kao tortu, ali koga briga - moji se tako otimaju oko toga da se obično sve raspadne i razbuca, a ipak se pojede.

Možeš u palentu umiješati zrnati sir i obareni špinat narezan na krupnije komade, isto je odlično. Moji su to obožavali zalijevati vrhnjem, ali smo malo prestali (mm ima povišene masnoće).

Možeš skuhati prilično tvrdu palentu, ohladiti u kalupu namočenom vodom, izrezati na prst debele šnite kao kruh, pa prepeći na grill tavi ili roštilju.

Ja time punim i gris štrudlu (onu s jogurtom) itd. Kombinacijama nema kraja...

Dobar tek!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.02.2013. at 13:26

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, moji klinci najviše vole "pastirsku pitu" od palente. Ako ostane mljevenog mesa (bolonjez) ili bilo kakvog mesa na saft (paprikaš, gulaš), skuham palentu pa u staklenu zdjelu red palente, red mesa, red parmezana, pa još jednom. Sir će se rastopiti. Ako je meso od jučer (hladno), možeš sve to i u mikrovalnoj ili običnoj pećnici ugrijati. Možeš to napraviti i s dinstanim gljivama, isto je fino. Režeš u trokute kao tortu, ali koga briga - moji se tako otimaju oko toga da se obično sve raspadne i razbuca, a ipak se pojede. Dobar tek!
    Ajme, da sam barem ovo vidjela prošli tjedan!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •