Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 53 od 53

Tema: palenta/pura/zganci kao prilog

  1. #51
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Palenta sa parmezanom
    10 minuta močiti 2 šalice palente u 3 šalice hladne vode. U loncu zakuhati 3 šalice vode i umiješati palentu. Neka zakuha, pa odmah smanjiti vatru i miješati još 15 min na vatri jakoj tek toliko da se dižu veliki mjehuri.
    Dodajte sol i papar, 8 velikih žlica maslaca i šalicu naribanog parmezana (može i bosiljka/vlasca/peršina...)
    Ako je palenta pre gusta, dodati još vode. Dobro promiješati i uliti u veliki namaščeni lim. Peći 15-ak minuta u pećnici na 150˙C.

  2. #52
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Evo recepta:
    Root vegetable pie with polenta crust
    -400 grama miješanog korjenastog povrća poput mrkve, čičoke, mladog pastrnaka, mlade repe,
    -6 žlica maslinovg ulja,
    -1 nasjeckani luk,
    -1 režač zdfrobljenog češnjka,
    -100 grama lučica (friških),
    -150 grama šampinjona rezanih na ploškice,
    -425 grama graha poput tetovca, kuhanog i ocijeđenog,
    -150 ml jakog crvenog vina,
    -600 ml tamnog povrtnog temeljca,
    -600 ml passate od rajčice,
    -sol i friško mljeveni papar.

    A sad ono s palentom:
    -2 jaja,
    -175 ml običnog jogurta,
    -150 grama ribanog Cheddar sira,
    -100 grama instant palente,
    -100 grama brašna,
    -čajna žličica praška za pecivo.

    Oguliti i nasjeckati povrće, zagrijati ulje u velikoj tavi i dodati luk i češnjak, nakon 5 min dodati povrće, miješati još 8 minuta pa dodati grah, vino, temeljac i pasatu. Dovesti do ključanja i prebaciti u duboki keramički pekač. Peći 20-25 min.
    U međuvremenu stući 2 jaja i jogurt, dodati pola sira, palentu, brašno i prašak i dobro izmješati.
    Izvaditi jelo iz pećnice, preliti mješavinu palente i jogurta preko, posuti ostatak sira i peći još 25 min dok se ne napravi lijepa zlatna korica.

    Autor http://www.lanesborough.com/en/paul-gayler-lanesborough
    Knjiga http://www.amazon.co.uk/Vegetarian-C.../dp/0751306630

    Vjerujem da bi se dio s palentom mogao napraviti posebno, kao prilog uz nešto. Baš ću probati. Uz recimo dinstane gljive s kiselim vrhnjem.

  3. #53
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Zaboravila sam napisati...
    Ja to s povrćem uopće ne radim po gornjem receptu. Taj dio mi uvijek bude drugačiji Samo ovaj dio s palentom radim po receptu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •