Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Jaki gečevi pri mokrenju

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Jaki gečevi pri mokrenju

Grč koji stisne i ne pušta po cijeli dan...i to ne samo dok mokrim, več i dok ležim i dok hodam. Uhvati me povremeno, koji dan kao danas i užasno je! Taj grč doslovno uhvati i ne pušta cijeeeeeli dan! Ja sam trenutno (nekih 4-5 dana) na Cefaleksin antibitiku, macmiror complex vaginaletama, 2x dnevno na apaurinu 2mg i magneziju (prenatal mi je svakodnevnica).

Znam da imam neku upalu s obaveznim odlaskom na kontrolu nakon 12 dana terapije. Glupo mi je raditi paniku i čovjeka u međuvremenu zivkati- nije moj ginekolog jer nisam u svom mjestu boravka (i ovako me primio preko poznanice bez ikakve uputnice i naknade- nisam u ovom sustavu zdravstvenog!)). To mi se i prije znalo dogoditi, a kad su baš tada i baš radi toga urađeni nalazi za urin- sve u redu! Sad ne znam jer me testiranje urina tek čeka, no ne bih se iznenadila da opet sve bude uredno! I onda kad čujem od ljudi oko sebe- a vi, trudnice danas... samo se nešto žalite (zamjenski ginekolog jednog dana), ili, još bolje od toga!- pa šta si se ti prepala trudnoće?!, sve je to normalno! (moj direktor!) Dođe mi da vrištim!

Događa li kome nešto slično??? Tješi me jedino što se moja bebana upravo veselo igra u stomaku kao svako jutro pa barem znam da je ona dobro! Jaukala sam oba puta jutros dok sam mokrila, jedva došla do kreveta, sad me strah ustati jer je sve zgrčeno. Ništa teško nisam radila, zapravo suprotno! Jučer sam odmaaaaarala do mile volje... vidim sve postove na teme mokrenja da je često- to imam, a na temu grčevi da su u stomaku- ima i toga pomalo. Ali to nije to- ovo je u samom dnu ispod svega... treba izdržati još do pregleda, ima li tko ovakva iskustva???
    Posljednje uređivanje od zekana : 12.02.2013. at 09:48

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih savjetovala obavezno pregled ili konzultacije s dr. Negdje, nekako, ne znam kako. Smisli nešto.
    Uz svu ovu terapiju koju piješ, to se ne bi smjelo događati.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zekana, kad sam saznala da sam trudna, tamo oko 12 tjedna, odmah sam i skupila upalu, em jajnika em mjehura, i bilo mi je isto tako kao tebi. Nit sam mogla normalno piškit, ni sjediti, prošlo je kad sam popila prvu turu antibiotika, za 7 dana otprilike.
    Mene muči šta je meni sad opet tako, a evo iman rodit svaki tren, opet me stišće mjehur i jajnici, opet mo boli kad piškim, sad idem na pregled pa ću pitati šta je to.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Tek sad vidim da sam krivo otkucala GEČEVI i ne znam kako to ispraviti!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

4 dana u bolnici u Kasindolu, Sarajevo, od danas na kućnom liječenju. Jaka upala mokraćnih puteva koju su pripisali mogućom postojanošću kamenčića i pijeska u mokraćnim kanalima. Naime, imam nekoliko kamenčića u lijevom bubregu. Eh da li, i koliko ih gnjavi moj mokraćni sustav, to nažalost oni ne mogu provjeriti radi rentgenskog zračenja sve do poslije poroda. Sad su se grčevi smirili nakon agresivne terapije, jao jesam plakala od bolova, i nije me sram priznati, užasni bolovi...

No, smirit će se valjda do kraja, bitno je da je najgore prošlo i da je bebana dobro u cijeloj ovoj priči.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zna li netko što je još prirodno dobro za čišćenje od pijeska, kamenčića osim brusnice? Napomenula mi je doktorica da moram piti 2-3 litre tekućine, i to ništa od gotovih ili blo kakvih zaslađenih sokova, samo (po mogućnosti) čaj od brusnice, limunada, voda... za brusnice znam od ranije da su dobre... baš ih žvačem dok pišem hehe!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čaj od peršina je dobar, ali bez lijekova ništa. Ja cijeli život imam isti problem i mogu ti reći da je to na žalost izgubljena bitka i vječna borba.
    Cijelu trudnoću sam bila na antibioticima i svaka sljedeća urinokultura je bila pozitivna. Nakon poroda su mi injekcije analgina davali protiv bolova zbog grčeva i bolova u trbuhu, a sve zbog mjehura i bubrega.
    Sada, ista priča. Za Božić sam popila duplu kuru Sinersula (meni je najbolji ali ne ide u trudnoći) iza toga sam imala uredan nalaz od urinokulture da bi u petak imala takve bolove da sam jedva doma došla s posla. Navečer čak i temperaturu. Eto, ispada da sam imala svega mjesec dana mira nakon liječenja i tako je uvijek. Cijeli život se vrtim u krug.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...a imam i recept od časne sestre iz Posušja koji kaže 25 dag korjena peršina i 25 dag limuna s korom (nešpricanog) samljeti i pomiješati s 20 dag meda i 2 dcl maslinovog ulja sve to pomiješati zajedno i staviti u čistu staklenku i uzimati svaki dan po žlicu prije ručka i prije večere dok se sve ne potroši. Ovo je dobro protiv bakterija u urinu i mjehuru, a sastojci su takvi da mogu i trudnice to uzimati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tanči nisu te nikad stavili na dugoročnu malu dozu antibiotika?
    Ja sam uzimala Ninur (on je antiseptik? ili nije?) 6 mjeseci svaku večer malu dozu i tako riješila Ešerihiju.
    Trebala sam cca 2 godine, ali tad smo prekinuli u dogovoru s urologicom, jer smo išli na trudnoću.
    Uz to idu i mjere opreza, koje bi trebale vrijediti i u vašem sličaju:
    - puno vode (cca 2 litre)
    - C vitamin prije spavanja
    - NE dnevni ulošci
    - pranje prije i nakon odnosa
    - pijenje vode prije odnosa i mokrenje nakon odnosa,...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Od nekud mi je ostalo da se čaj od peršina ne smije u trudnoći. Treba provjeriti.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Čaj od peršina je dobar, ali bez lijekova ništa. Ja cijeli život imam isti problem i mogu ti reći da je to na žalost izgubljena bitka i vječna borba.
    Imam ja Rowatinex, to mi je osnova 4x1, navodno topi kamenac, rastvara, šta li već, a ne smije se piti samo u prvom trimestru- evo ja zagazila u treći. Svi imaju jako puno savjeta i prenesenih iskustava od poznatih ljudi za liječenje, ali nitko nije siguran kako utječe na trudnoću. Zato sam baš ovdje i pitala. Možda je nekome ginekolog potvrdio i kakav prirodni lijek za koji se sa sogurnošću može reći da ne škodi trudnoći.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ninur je uroantiseptik. Nagutala sam ga se bez rezultata. I neke druge sam koristila.
    Kod mene nije samo ešerikija bila, već još i tri druge vrste bakterija koje su se vrtile u krug. Na svakoj sljedećoj urinokulturi se pojavila druga.
    Za peršin nisam čula da ne ide u trudnoći, ali znam da uvin čaj ne ide.
    Najbolje je sve prije konzumacije provjeriti. Pitati magistru u apoteci. One najbolje znaju. Sjećam se da je moj ginekolog uvijek prvo nazvao magistru u apoteci i pitao da li mi smije koji lijek dati u trudnoći. Mada sam ja i Ninur pila u trudnoći, a ne smije se. Sve ovisi kolika je trudnoća. Ja sam Ninur pila zadnji mjesec, a onda može. Kod manje trudnoće ne.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, Rowatinex je odličan za kamence i to trošim povremeno. Jedino što meni teško sjeda na želudac, non stop podrigujem i izaziva mi žgaravicu (a nisam trudna, valjda)

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Uvin se ne smije, to i ja provjereno znam, a najčešće je ljudima prvi na jeziku... no na nama je da provjeravamo! joj ja i kamenje, ja sam prije 10 godina imala (k`o kakva baba) žućni kamenac i pijesak... tada su mi rekli, kad sam imala napade, da su to bolovi ravni trudničkima- opaki su, a da li su ravni trudničkima- to ćemo uskoro vidjeti!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uvin čaj se smije, ali strogo po preporuci ginekologa.
    Ja sam ga normalno pile u zadnjem tromjesječju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene nije samo ešerikija bila, već još i tri druge vrste bakterija koje su se vrtile u krug. Na svakoj sljedećoj urinokulturi se pojavila druga.
    Ovako je bilo i kod mene. Spasila me u Fran Mih. urologica dr. Višnja (ili Vesna) Škerk. (valjda sam dobro zapamtila ime).

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Uvin čaj se smije, ali strogo po preporuci ginekologa.
    Ja sam ga normalno pile u zadnjem tromjesječju.
    Oni se sami onda ne mogu dogovoriti sa sobom, hehe!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Oni se sami onda ne mogu dogovoriti sa sobom, hehe!
    I to je istina.
    Koliko sam shvatila dr. Uvin čaj se ne smije piti u prvim mjesecima trudnoće, zbog rizika od spontanog pobačaja. Valjda sadrži neku biljku koja kod nekih žena može izazvati kontrakcije. Naravno to onda nije za riskirati.
    Budući da sam ja tada prošla 38 tjedan, nisam bila nimalo otvorena i nije postojala nikakva indikacija da bi čaj mogao naštetiti bilo kako, računali smo da će Uvin čaj uspješno riješiti bakteriju dr. je rekao da ga pijem i po 2 litre na dan.
    (Rodila na 39+5.)

Brusnica i slično nije dolazilo u obzir jer dokazano djeluju samo na Ešerihiju, a kod mene se radilo o Enterokoku, prilično bezopasnom u tom stadiju trudnoće.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako je bilo i kod mene. Spasila me u Fran Mih. urologica dr. Višnja (ili Vesna) Škerk. (valjda sam dobro zapamtila ime).
    Što ti je rekla dr. Škerk? Može i na pp.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Što ti je rekla dr. Škerk? Može i na pp.
    Prekinula mi niz raznih antibiotika. Dala mi jednu udarnu terapiju Ninurom (mislim da 14 dana) i nakon toga ovo gore navedeno: 6 mjeseci Ninur prije spavanja u minimalnoj dozi i upute koje sam gore napisala.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Smirilo se (bilo) skoro skroz... ostala je samo nelagoda od trčanja na wc jer po doktorici se mora piti mnogo tekućine. A evo sinoć sam osjetila ponovo pokoji grč, jutros već više njih. Nije to onaj intenzitet, ali to je OPET isto TO. Samo ležim, grijem se, pijem terapiju, pijem tekućinu. Stvarno me sad prpa da će se opet vratiti bolovi onog intenziteta.

Svakako opet idem na ležanje u bolnicu u ponedjeljak radi mnoštva pretraga, samo se nadam da neću ranije završiti tamo... stalno se pitam da li nešto krivo radim ili je moje tijelo jednostavno u borbi s neželjenim procesima na koje nećemo ni ja ni doktori moći utjecati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bit će sve ok. Ne sekiraj se. Znam da te boli i kako te boli, ali proći će. Sad ti beba pritišće organe pa je zato i bol veća i češća, ali preživjet ćeš. I ja sam se tako grčila. Znala sam nasred ulice stati i uzdisati držeći se za trbuh i kako sam imala jako veliki trbuh, ljudi su se zaustavljali i nudili pomoć misleći valjda da imam trudove.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •