Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: subjektivan opis recimo osobe

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno subjektivan opis recimo osobe

svatko vidi iz svog kuta , a opet svi vide isto. imate li predlog kako napisati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    svatko vidi iz svog kuta , a opet svi vide isto. imate li predlog kako napisati?
    Eh, ovo je klasična zadaća...

Subjektivan opis znači da moraš opisati svoj unutarnji dojam, za razliku od objektivnog opisa kad štajaznam novinar treba nešto opisati (a to baš ne znaju učiniti).

Moj sin je subjektivno opisao svoju baku otprilike ovako:

Moja baka ima sijedu kosu i naborano lice, ali meni je ona najljepša baka. Uvijek ima lijepu frizuru koju joj napravi susjeda frizerka. Nosi naočale koje joj lijepo stoje. Moja baka peče palačinke koje su meni najfinije, pogotovo s domaćim pekmezom. Ona je jako spretna i zna svašta raditi. Isplela mi je kapu i šal. Meni se kod moje bake sviđa to što je jako dobra i sve mi dozvoljava.

Za razliku od ovog subjektivnog opisa, objektivni opis bio bi:

Gospođa XY visoka je 1,60 cm, ima toliko godina, ima sijedu kosu i naočale, odijeva se klasično, govori razgovijetno itd. - samo nabrajaš činjenice bez vlastitog dojma.

Nadam se da je sad ok. Obično ti u udžbeniku/čitanci piše kako bi to trebalo ići pa natjeraj dijete da pročita što ima u knjizi. Ja sam se puno puta otelila da doznam što zapravo treba, a moji mudrijaši nisu čitali udžbenike. To je lekcija koju sam savladala - prvo učiti, pa tek onda pisati zadaću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma i ja to kažem, ali on je dobio zadatak da opiše maškaru, i izabrao sebe, sve kaj je napisao je točno i samo jedna njegova poveznica. ( ostali likovi su bili crvenkapica,lopov, neki kupljeni lik,neka namiguša i još 2-3 komada)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa dobro je izabrao! Najlakše je subjektivno opisati sebe, s maskom ili bez nje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali napisal je skroz objektivan opis.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U subjektivnom opisu uz ono što je Peterlin navela može dodati kako se osjećao tako maskiran, zašto je odabrao tu masku i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •