Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Neuplačeni doprinosi - porodiljna naknada !

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Neuplačeni doprinosi - porodiljna naknada !

Dobra večer!
    Odmah se ispričavam što nisam pronašla odgovor na ovo pitanje ako negdje postoji.
    Naime, radim u firmi (d.o.o) i sumnjam da mi poslodavac uplačuje doprinose (zdravstveno i mirovinsko). Predala sam zahtjev za porodiljni i sad me strah da mi ga ne odbiju ili nešto slično. Dakle dali ima veze za porodiljnu naknadu ako kojim slučajem nisu uplačeni doprinosi.

Molim za odgovor ako netko pouzdano zna.

Hvala!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako misliš zahtjev za porodiljni?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj domas prvotno napisa Vidi poruku
    Dobra večer!
    Odmah se ispričavam što nisam pronašla odgovor na ovo pitanje ako negdje postoji.
    Naime, radim u firmi (d.o.o) i sumnjam da mi poslodavac uplačuje doprinose (zdravstveno i mirovinsko). Predala sam zahtjev za porodiljni i sad me strah da mi ga ne odbiju ili nešto slično. Dakle dali ima veze za porodiljnu naknadu ako kojim slučajem nisu uplačeni doprinosi.

Molim za odgovor ako netko pouzdano zna.

Hvala!
    prvo ni meni nije jasno ovo - predala sam zahtjev za porodiljni.

drugo - porodiljna naknada ne ovisi o uplaćenim doprinosima. ti si zaposlena. i to je to.
    trebala ti je potvrda da radiš tu itu.
    radnik se ne "kažnjava" zbog toga što poslodavac ne podmiruje obveze prema državi.
    to ti je isto kao: vozač autobusa ide u mirovinu. i ne može se njemu ne računati beneficirani staž koji ga po zakonu pripada zato što njegov poslodavac ne uplaćuje doprinose za taj isti beneficirani staž.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pretpostavljam da si predala doznake i popunila papire u hzzo?

Da, izgleda da su poceli raditi probleme za neuplacene doprinose na zalost, tocan odgovor ces znati tek kad dobijes rjesenje.
    I, molim te, napisi ovdje sta su ti odobrili. Da znamo kako sad to funkcionira.

I, da, neuplaceni doprinosi rade probleme i za ostvarivanje penzije. Nema vise zezancije.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jos kad bi poceli raditi svoj posao i oni kojima je to u nadleznosti

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uf ovoje novost, to prije nije bilo tako. Ali novost je i da neto ne mogu isplatiti ako nisu uplaćeni doprinosi. Tako da ako su ti neto isplaćivali na račun trebalo bi biti OK. I zar nisu negdiprije pričali na tv-u da se može provjeriti stanje uplaćenih doprinosa na regosu, nešto tipa ukcaš svoj oib i vidiš svoje podatke?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam imala sličan problem (neisplatu plaće redovito i neuplate doprinosa), nisam imala problema za otvaranje komplikacija,u prosijek ulaze samo oni mj gdje je sve čisto i podmireno u cijelosti, naravno uvijet je da imaš staž kako propisuje zakon o rodiljnim naknadama, ugovor i ostalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •