Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Skrivene poruke u crtićima

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Skrivene poruke u crtićima

Nedavno sam naišla na neke analize crtića jer mi je u jednom video spotu nešto bilo sumnjivo pa sam krenula istraživati o crtićima i šokirala se koliko subliminalnih poruka ima čak u dječijim crtićima, dosad smo ih izbjegavali, ali sad ću još i prvo provjeravati svaki koji dam djeci da gledaju, a tih će biti jako malo. Evo nekih linkova pa sami vidite http://quicklol.com/disney-sublimina...es-collection/, http://www.youtube.com/watch?v=qDdJMSyqKFc, http://www.alfa-portal.com/obrazovan...praga-svijesti, http://www.alfa-portal.com/obrazovan...praga-svijesti

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ajme meni,ja sam sokirana....
    odsad prvo ja gledam crtic pa tek onda dopustam djeci.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gluposti, beljim u ovaj cover za Zapetljanu priču pola sata, ništa ne vidim, kamo li moja mala koja ne zna ni hrvatsku abecedu, dvorac u sireni treba biti zbilja bolestan da zamijeniš za išta drugo, njuška lava ko njuška lava, a u zvijezdama vidim par koji se ljubi i srce povrh glava.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I baš sublimalno treba slati riječ SEX koja nema gdje ne piše.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Gluposti, .
    x

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je puno gora stvar u Disney crticima da rijekto koja junakinja/junak ima cijelu obitelj na okupu, redovito je bar jedan roditelj (najcesce majka) mrtav. Ovo vidim samo kad mi s tri strelice pokazu na sto su mislili.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A i ovo je istina.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

x

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

o moj boze... http://oi48.tinypic.com/t0pa53.jpg lastane pomozi mi!
    Posljednje uređivanje od leonisa : 13.02.2013. at 16:03

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

leonisa

a pogledajte onu sliku iz kralja lavova. na vrhu slova S ja vidim masonsko oko! fakat ga vidim! tiruriru

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja u lion king vidim i ginko! i par slova viska.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I portret dječaka 0.o Sad nam treba Vidoviti Milan da to sve protumači

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je ovo ala chemtrails - smiješno dok je na razini zabave, opasno ako ljudi te iracionalnosti počinju ozbiljno shvaćat.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

ok, to nije daleko od istine :d

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

U crtićima ima previše direktnih, očitih poruka da bi glavu razbijala još i s skrivenim porukama...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to samo odrasli mogu iščitati svojim opterećenim umovima i naučenim obrascima

a djeca iščitavaju nešto puno gore:
    žene su bespomoćne i jadne dok ne dođe muško te ih spasi
    uvijek jedan (a po mogućnosti i dva) roditelj mora umrijeti (majka, najčešće) da bi tulum započeo
    jako je važno biti tanka i lijepa da bi uspjela u životu (bogato se udala)
    pomajke su zle...
    Posljednje uređivanje od apricot : 13.02.2013. at 17:07

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To možda u onih nekoliko crtića snimljenih prema klasičnim bajkama.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

X

A što se tiče stereotipa Peppa Pig ih skroz pobija

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

E, ali i o tome je već ovdje bilo riječi. U Peppi pak nije dobro to što se taticu ponižava i stalno mu se govori da je šašav

Meni je ustvari scary vidjeti koliko ljudi misli da neke minorne stvari imaju presudan utjecaj na njihovu djecu. Nije mi fakat jasno kakav bi to crtić trebao biti da poništi vrijednosti koje im mi želimo usaditi.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma joj, meni je to pretjerivanje, ok, kao prvo niti su klinci cijeli dan ispred televizije, a hvala Bogu da roditelji većinom biraju što će gledati.

A ovo s Peppom mi je smiješno, uostalom zašto riječ šašav mora biti ponižavajuća riječ, u mom riječniku nije.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to ti je kao i ZO

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je kao i ZO
    Tako nekako

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sori, ne mogu komentirati ostale, nisam gledala
    mrzim crtiće

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj mrziš? i tomija s đerijem

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mrzim Bratz, ogavno smeće od crtića

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Npr. ''A je to'' je teško mrziti
    I poruka mu je dobra. Taj dvojac uvijek spremno kreće riješiti problem, uvijek surađuju i daju sve od sebe, upotrebljavaju maštu i razmišljaju van okvira, ne edustaju i na kraju su zadovoljni učinjenim, ma koliko to nespretno bilo. Sretni su na kraju crtića i pohvale jedan drugoga za izvedeno .
    Di ćeš bolje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to samo odrasli mogu iščitati svojim opterećenim umovima i naučenim obrascima
    X

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i to ne svaki odrasli, nego samo oni sa stvarno pokvarenom maštom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    i to ne svaki odrasli, nego samo oni sa stvarno pokvarenom maštom
    i prljavim strastima

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    sori, ne mogu komentirati ostale, nisam gledala
    mrzim crtiće
    crtići su nešto najdivnije na ovom svijetu

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod mene nisu na piku crtići nego Alisa u zemlji čudesa. Malecki se uhvatio toga zadnjih dana, a unutra po meni hrpa problema. Sve se svodi na to kako se njoj naređuju razne stvari, a ona bez riječi posluša - pojedi ovo, popij ono, donesi ono (i onda još piše nešto poput - bilo joj je čudno, ali je svejedno bez riječi poslušno napravila to i to). Najradije bih je zametnula :D, ali nemam srca ... čekam da nađe drugu omiljenu pa da ovu sakrijem u mrak neke police.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naređuju? Pa tko joj naređuje?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene nisu na piku crtići nego Alisa u zemlji čudesa. Malecki se uhvatio toga zadnjih dana, a unutra po meni hrpa problema. Sve se svodi na to kako se njoj naređuju razne stvari, a ona bez riječi posluša - pojedi ovo, popij ono, donesi ono (i onda još piše nešto poput - bilo joj je čudno, ali je svejedno bez riječi poslušno napravila to i to). Najradije bih je zametnula :D, ali nemam srca ... čekam da nađe drugu omiljenu pa da ovu sakrijem u mrak neke police.
    Puno knjiga (i crtića) je jednostavno pregazilo vrijeme. Sjećam se da su mi u djetinjstvu Tom&Jerry baš bili super, nedavno sam okrenula program na Boomerang, tamo su uglavnom crtići naše mladosti - ostala sam šokirana količinom bespotrebnog nasilja!!! Iz sadašnje perspektive ti crtići su mi prestrašni. A slično mišljenje imam i za one novije crtiće, uglavnom kakve ima cartoon network (isto na no-no listi programa kod nas).
    Ne volim te prenaglašene likove, s prenaglašenim reakcijama i prenaglašenim govorom! Mislim, ne možeš u crtiću čuti NORMALAN ton glasa!

Kod "pregaženih" crtića sam htjela napisati - nedavno smo s klincima išli pogledati stari Disneyev crtić Pinokio. MM i ja smo se smijali koliko je taj crtić zastario, baš je, ono, pedagoški ako ne slušaš roditelje i ne ideš u školu pretvorit ćeš se u magarca i sustići će te svo zlo ovoga svijeta!

(A crtić je još blag, u njemu je lik onaj mali zrikavac, u knjizi ga Pinokio odmah na početku razlijepi o zid i on padne mrtav ).
    Posljednje uređivanje od LIMA : 13.02.2013. at 23:15

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Puno knjiga (i crtića) je jednostavno pregazilo vrijeme. Sjećam se da su mi u djetinjstvu Tom&Jerry baš bili super, nedavno sam okrenula program na Boomerang, tamo su uglavnom crtići naše mladosti - ostala sam šokirana količinom bespotrebnog nasilja!!! Iz sadašnje perspektive ti crtići su mi prestrašni. A slično mišljenje imam i za one novije crtiće, uglavnom kakve ima cartoon network (isto na no-no listi programa kod nas).
    Ne volim te prenaglašene likove, s prenaglašenim reakcijama i prenaglašenim govorom! Mislim, ne možeš u crtiću čuti NORMALAN ton glasa!

Kod "pregaženih" crtića sam htjela napisati - nedavno smo s klincima išli pogledati stari Disneyev crtić Pinokio. MM i ja smo se smijali koliko je taj crtić zastario, baš je, ono, pedagoški ako ne slušaš roditelje i ne ideš u školu pretvorit ćeš se u magarca i sustići će te svo zlo ovoga svijeta!

(A crtić je još blag, u njemu je lik onaj mali zrikavac, u knjizi ga Pinokio odmah na početku razlijepi o zid i on padne mrtav ).

nije crtiće pregazilo vrijeme, nego - tebe
    crtići su namijenjeni djeci. djeca vole crtiće.
    a i neki odrasli. koji, gledajući ih, probude dijete u sebi.
    i ne razmišljaju o bespotrebnom nasilju, pedagogiji i povezujućem roditeljstvu, prenaglašenim likovima i we, nego se smiju

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cvijeto kao i uvijek pametno zboriš.
    nikada u crtićima ne tražim nikakve skrivene poruke
    i nema mi dražeg nego s klincima u kino na crtić.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj mrziš? i tomija s đerijem
    Pa Tom i Jerry ima izrazito visoku razinu i otvorene i prikrivene agresivnosti.

NIsam toga uopće bila svjesna, dok nisu moji dečki počeli u svakodnevnom životu kopirati njihove postupke (snimili smo im sa Cartoon Networka jer su nama bili dragi).

Isto je sa kojotom i pticom trkačicom.

Što se Disney-a tiče, ja ih kao i apricot baš ne volim i nisam ih gledala. Djeca doma imaju Damu i skitnicu i to mi je bilo podnošljivo, a ostalo... upitne kvalitete.

Od zaista dobrih crtića koje su klinci voljeli mogu izdvojiti profesora Baltazara i trenutno se ne mogu sjetiti ničeg drugog... Eh, da, od animiraca vole A-je-to, ali tu je umjesto nasilja prikazana ljudska glupost (pa opet nisam sigurna je li to dobro ili nije... iskreno, ne znam). Ne možemo im baš sve braniti.

Još jedna stvar - ne reagiraju sva djeca jednako na crtiće, ali prekomjerna količina televizije razara pažnju i koncentraciju + loše djeluje na motoriku (najprije mirno sjede dulje vrijeme pred tv-om, a poslije divljaju jer imaju višak energije koji se akumulira) pa to nije najpametnija aktivnost koju možemo ponuditi djeci. Ja bih rekla da treba paziti kakve su dječje reakcije, pa ako primijetite nepoželjne posljedice, djecu treba staviti na tv-dijetu. Vjerujte - djeluje!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pinokio je trenutno Lovri najdraži crtić, i jedini koji je ikad htio pogledati do kraja. Inače ih ne želi gledati, tako da sigurno ima nečega i u tom Pinokiu!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Disney ima zaista izvrsnih crtića, preporučila bih svakome najnoviji koji sam gledala - Krš i lom (Wreck-It-Ralph ) ili seriju Toy Story (koju je doduše radio Pixar ali i oni su dio Disneya). Vrhunski su zabavni a uz to su puni i poruka o vrlo ozbiljnim stvarima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Pinokio je trenutno Lovri najdraži crtić, i jedini koji je ikad htio pogledati do kraja. Inače ih ne želi gledati, tako da sigurno ima nečega i u tom Pinokiu!
    Iskreno, i meni je crtić Pinokio jako staromodan, i ne sviđa mi se previše, što djeci naravno ne mora značiti ništa.
    Normalno da neke filmove i knjige pregazi vrijeme, neki pak odolijevaju vremenu - recimo Bambi je jako stari crtić, a meni (i djetetu) još uvijek jedan od najboljih.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se samo pitam koju kolicinu slobodnog vremena neki ljudi imaju, da jos u i crticima traze skrivene poruke.
    ima crtica koji su mi sjeli i oni koji mi idu na zivce, ja recimo od Ben10 postanem zivcana. kad pocnem vikendom lupati rano ujutro loncima, samo pitam jel to Ben 10? BC odmah mijenja program

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa Tom i Jerry ima izrazito visoku razinu i otvorene i prikrivene agresivnosti.

NIsam toga uopće bila svjesna, dok nisu moji dečki počeli u svakodnevnom životu kopirati njihove postupke (snimili smo im sa Cartoon Networka jer su nama bili dragi).

Isto je sa kojotom i pticom trkačicom.
    Kojota i pticu trkačicu nisam podnosila ni kad sam sama bila dijete, ali Toma i Jerrya sam voljela gledati do određene dobi kad sam počela drugačije percipirati to nasilje. Hoću reći, djeca i odrasli drugačije gledaju na to. Naravno, problem je ako djeca počnu kopirati ono što su vidjeli u crtićima.
    Kad bolje pogledam, većina i tih "dobrih starih" crtića se baziraju na istom - agresiji, udarcima, prepucavanju, ali nije to uvijek tako napadno. Dobra sinkronizacija može čuda napraviti od crtića, i donijeti u prvi plan verbalne igre. Nedavno smo s onog sajta "dobra stara vremena" skinuli hrpu crtića s Torom i Pončom, Eustahijem Brzićem, Mravom i mravojedom... moj sin ih obožava gledati, većinu zna i napamet, i zapravo mu je veća atrakcija to što oni pričaju, nego što se lupaju po glavi, mlate karate-udarcima, i sl. Da ne govorim kako je sinkronizacija nekadašnje TVZ bila zaista na visokoj razini.

Disneyeve dugometražne crtiće ne volim iz drugih razloga, ali za njih ni doma ne postoji preveliki interes pa nisu toliko u opticaju.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Potpisujem Cvijetu i sa sjetom se prisjećam divnih japanskih crtića koje sam kao klinka gledala na talijanskoj televiziji (Candy-Candy, Memole, Occhi di gatto, Mila e Shiro itd)
    U svima je postojao element truda da bi se nešto postiglo.
    Ali na žalost, tek nakon čitanja Aprine opaske, prisjećam se da možda u jednom crtiću je obitelj bila na okupu, većinom nije bilo majke, a pomajke su bile zle i nepravedne

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja se samo pitam koju kolicinu slobodnog vremena neki ljudi imaju, da jos u i crticima traze skrivene poruke.
    ima crtica koji su mi sjeli i oni koji mi idu na zivce, ja recimo od Ben10 postanem zivcana. kad pocnem vikendom lupati rano ujutro loncima, samo pitam jel to Ben 10? BC odmah mijenja program
    X

Često pomislim kako su crtići na "besplatnim" kanalima nasilni i agresivni upravo zato kako bi se potrošači odlučili na pretplatu televizijskih kanala koji uključuju programe nenasilnih crtića.

Inače nisam nešto opterečena urotama i zavjerama, ali kada uzmem u obzir kako npr. NOVA, RTL imaju otkupljene crtiće Peppe, Traktor Toma, Bumba, Rory, Dora istražuje, Vatrogasac Vijeko kojeg je RTL2 nedavno ukinuo, a umjesto toga su na repertoaru crtići zaista upitne kvalitete i upitnih poruka - sjetim se one pjesme "Ništa nije sveto, sve je bruto i neto"

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iskreno, i meni je crtić Pinokio jako staromodan, i ne sviđa mi se previše, što djeci naravno ne mora značiti ništa.
    Normalno da neke filmove i knjige pregazi vrijeme, neki pak odolijevaju vremenu - recimo Bambi je jako stari crtić, a meni (i djetetu) još uvijek jedan od najboljih.
    Ja sam se baš nedavno zamislila nad Pinokijom, kako mi se cijela priča zapravo čini nekako ezoterična (drveni dječak postaje pravi, materija versus duh i sl.) pa sam nešto guglala i našla na ovu stranicu.

http://vigilantcitizen.com/moviesand...-of-pinocchio/

Vidim da je čak i David Icke pisao o tome , ali menis e čini zanimljivo.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oduvijek sam mrzila Tweetyja, Jerryja, Pticu trkačicu (kao simpatični a zapravo zločesti), a navijala za Silvestra, Toma i Kojot (kao zločesti a uvijek nahebu i ostanu gladni).

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NHF, ali meni je to sijanje paranoje...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ustvari scary vidjeti koliko ljudi misli da neke minorne stvari imaju presudan utjecaj na njihovu djecu.
    E, odlično si ovo rekla! To mi je sukus današnjeg vremena - te nemoj ovo... jer dalekosežne posljedice, traume itd., te nemoj ono... ta, po meni "histerija" oko sitnica, je najopasniji dio. Kao što su se prije lomila koplja oko ženske suknje, danas oko prezervativa, sutra ko zna oko čega...ono fakat se nadam da se neće lomit oko "skrivenih poruka u crtićima"... Nekako sam najmirnija kad racio (ili "pomračenje liberalnog uma" ili što već... se to zove za različite segmente) taj dio ipak nekako ukroti i drži u balansu, jer simboli su moćni... kad se "povampire".

Crtići - meni su OK. Oni su, kao i svaka božja stvar, odraz vremena u kojem su nastajali - pa i u Maji slikovnici, koju bi vjerojatno 99% populacije Rode reklo da je divna ima pas koji puši, ima cirkus, neprihvatljiv danas, ima standardna rodna podjela - majka kuha, otac fotelja i novine itd. Danas imamo crtić (jel' to crtić?) Merida Hrabra koja vjerojatno zrcali današnje vrijeme (nisam gledala, al' nećakinje oduševljene).

Mislim... to je samo jedna forma. To mi je kao reći - ne volim filmove/stripove/knjige itd. Preširoko za otpisat cijeli segment. Ono... ima vrijednosti i umjetnosti vjerojatno i u reklami, a kamoli ne u crtiću.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se baš nedavno zamislila nad Pinokijom, kako mi se cijela priča zapravo čini nekako ezoterična (drveni dječak postaje pravi, materija versus duh i sl.) pa sam nešto guglala i našla na ovu stranicu.

http://vigilantcitizen.com/moviesand...-of-pinocchio/

Vidim da je čak i David Icke pisao o tome , ali menis e čini zanimljivo.
    Pinocchio je definitivno jako slojevita knjiga i sigurno da se može interpretirati na kojekakve načine.
    Ne mislim da je knjigu pregazilo vrijeme (iako je baš i nisu trebali staviti u lektiru za 2. r OŠ) nego mi je crtić nekako staromodan.
    Recimo Spielbergov A.I. je adaptacija koja mi se puno više sviđa.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •