Ja znam i odrasle koji si stave čepić radije nego da gutaju lijek, valjda stvar odabira.
Ja sam ga isto mrzila stavljati, uvijek me bilo strah, a i rano me djetetov doktor poučio da to nije pedagoški pa smo brzo prešli na sirupe.
Ja znam i odrasle koji si stave čepić radije nego da gutaju lijek, valjda stvar odabira.
Ja sam ga isto mrzila stavljati, uvijek me bilo strah, a i rano me djetetov doktor poučio da to nije pedagoški pa smo brzo prešli na sirupe.
Meni bi isto bilo jednostavnije dati lijek na usta, zato i tražim da li postoji nešto što možemo tako dati.
Vezano za čepić, ako je dijete mirno i ne bacaka se, nije problem.
mislim da Anemona ne misli da dijete ima temp. i povraća
nego ima temp, pa mu žele dati sirup, i onda od od sirupa povraća (razumijem ga, sama pomisao na sirup mi diže želudac, totalni OT, ali sad gutam željezo i kao sirup ima manje probavnih nuspojava, i probam ja sirup(u nedostatku smajlića koji povraća) )
skuzila sam
ja nista ne isprobavam, ne mogu ja to. ne mogu to probat i odglumiti osmijeh i sakriti :zbljuv: :d
Mi smo imali kad je Ema bila mala jer je cesto imala jako visoke temperature pa za slucaj da joj ne bude bolje od homeopatije. A i za glavobolju joj je jednom pomogao.
Kad mu prodje rok, mi ga bacimo.
ja sam često bila i na injekcijama i pna penicilinu ( nažalost- to mi je bila skoro pa hrana) a popiti onu kapsulu za dete manje od 5-6 godina je noćna mora ( bar meni bila), pa sam uspjevala jedino da je bio začepljen nos , a brzo zgurati.
Moj klinac pred 2ljeta ( znači s 10 i nepšto godina) nije mogo progutat Lupocet u tabletama, na kraju smo mu davali na tone sirupa
Ovo je neki razlog, ali mi je jednak mojem očaju kad je dijete bolesno, pa sto puta pomislim koliko bi bilo lakše da obožava slatko i sokove,... u sok možeš sve uvaliti.
Zvuči ok, ali je u principu glupo.
Naravno da je bolje ovako, ali da je to problem kad je bolestan, je.
Poznajem djecu koja su luda za sirupima (lijekovima). Roditelji moraju skrivati lijekove, jel ovi žele istrusiti cijelu flašu. Ne mogu uopće zamisliti koliko je lakše preboljeti bolest u takvoj situaciji.
Pa čuj, ne postoje antibiotici u čepiću, znači ako dijete dobije antibiotski sirup mora ga nekako popiti - zato je on rekao da je bolje odmah navikavati dijete na sirupe nego davati čepić.
Hvala Bogu i da pokucam 100000000 puta rijetko je bolestan. (Dodatak: za antibiotik bolestan).
Pio je jednom sa 18 mjeseci Sumamed 3 jednokratne doze. 1 dozu smo davali po cca pola sata do 45 minuta. Mali dio pomiješan s vodom, pa pauza, pa drugi dio,...
Jednu dozu povratio, pa smo druge još sporije davali.
Last edited by Anemona; 14.02.2013 at 14:49.
Pa to je stvarno posebna, ekstremna situacija, i normalno da nećeš davati sirup ako dijete povraća.
Ali većina djece ipak podnose sirupe.
Aha, ja sam odgovarala na ovo o pedagoškom pristupu.
Taj Prospan je nama samo za prvu noć, dok kašalj ne sazri. Ako ne dobije ništa, cijelu noć kašlje.
Kad taj kašalj postane produktivan, onda ništa više ne treba.
Ma normalno, samo hoću reći - ako dijete baš neće (ili ne može) Prospan, nikom ništa.
Ali ako odbija popiti antibiotik (ili povraća kao Anemonin sin) onda to već može biti problem.