-
Torta za alergičare
Pročitala sam savjet u svezi otvaranja novog topica, ali ne znam kako bi ovo našla u pretražniku pa ako se puno pisalo molim oprostite i usmjerite kako da nađem u pretražniku.
Dijete moje prijateljice uskoro ima rođendan i mama je na sto čuda kako napraviti tortu bez mlijeka (to još nekako iako bi mali šlag i kremu) i bez jaja.
Danas je bio rođendan jednog prijatelja i taj maleni je samo gledao u tortu. Mama se potužila i nitko joj nije znao pomoći.
Sjetila sam se našeg foruma pa eto ako tko zna kakav recept, zahvaljujemo.
-
na www.vegweb.com ima puno recepata za kolače bez mlijeka i jaja; to su naime veganski recepti
ja sam bila napisala recept za jednu tortu sa tog sajta koju sam probala, jako je jednostavna, kao kakao-šnite, ali može se namazati pekmezom i preliti čokoladom i servirati sa (biljnim) šlagom pa ispadne svečanije.
Čokoladna torta
1 i 1/2 šalice brašna
1/3 šalice kakaa
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
šalica šećera
1/2 šalice ulja
1 šalica hladne vode
2 žličice ekstrakta vanilije (ili vanili šećer)
2 žličice octa
Pomiješati sve suhe sastojke, posebno pomiješati sve mokre sastojke osim octa, dodati mokre u suhe i izmiješati i onda brzo dodati ocat, pomiješati i odmah staviti peći - oko pola sata. Preliti čokoladnom glazurom. Može se i premazati pekmezom pa preliti glazurom.
-
Puno hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma