Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Torta za alergičare

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Torta za alergičare

Pročitala sam savjet u svezi otvaranja novog topica, ali ne znam kako bi ovo našla u pretražniku pa ako se puno pisalo molim oprostite i usmjerite kako da nađem u pretražniku.
    Dijete moje prijateljice uskoro ima rođendan i mama je na sto čuda kako napraviti tortu bez mlijeka (to još nekako iako bi mali šlag i kremu) i bez jaja.
    Danas je bio rođendan jednog prijatelja i taj maleni je samo gledao u tortu. Mama se potužila i nitko joj nije znao pomoći.
    Sjetila sam se našeg foruma pa eto ako tko zna kakav recept, zahvaljujemo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

na www.vegweb.com ima puno recepata za kolače bez mlijeka i jaja; to su naime veganski recepti

ja sam bila napisala recept za jednu tortu sa tog sajta koju sam probala, jako je jednostavna, kao kakao-šnite, ali može se namazati pekmezom i preliti čokoladom i servirati sa (biljnim) šlagom pa ispadne svečanije.

Čokoladna torta

1 i 1/2 šalice brašna
    1/3 šalice kakaa
    žličica praška za pecivo
    prstohvat soli
    šalica šećera
    1/2 šalice ulja
    1 šalica hladne vode
    2 žličice ekstrakta vanilije (ili vanili šećer)
    2 žličice octa

Pomiješati sve suhe sastojke, posebno pomiješati sve mokre sastojke osim octa, dodati mokre u suhe i izmiješati i onda brzo dodati ocat, pomiješati i odmah staviti peći - oko pola sata. Preliti čokoladnom glazurom. Može se i premazati pekmezom pa preliti glazurom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Puno hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •