Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Alergija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Alergija

Moj Oliver pokazuje znakove alergije. Curi mu nosić, peku ga oči, suze mu i kašlje. Muž mi je alergičan na pelud. Naša pedica mu je dala kapi za oči i Rinolan sirup 5 dana i onda ako mu se ne popravi neka dođemo. Kaže da sada raste nešto što njemu smeta. Stanje mu se popravilo, ali sada opet ima smetnje i to pogptovo navečer kada legne počne kašljati.
    Kako sam ja štreberski tip odvela bih ga na testiranje. Richter mi je napisao da nema veze dob, niti godišnje doba, da je jedino važno da prije testiranja najmanje dva tjedna bude bez antihistaminika i da su najbolji strručnjaci na Srebrnjaku (što sam i ja već prije čula).
    Voljela bih neki savjet od mama koje su to prošle. Kada ići, gdje ići, kod kojeg dr.na Srebrnjaku i što će mu raditi?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam iskustva s testiranjem, ali sad cvate lipa.
    Kako Dinina noga?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo Franu vodili baš kod Richtera. Bila je sumnja na alergiju na penicilin. Testirali su ga i na druge stvari i bio je negativan (samo blaga alergija na bjelanjak).
    MM je isto alergičar (i to jaki)
    Ne znam šta bi ti rekla o Richteru, jer ga je vodio MM (ja sam bila doma s bebom). Njih dvojica su se dobro složili i Richter zna za Rode. HA!HA!

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja preporuka dr. Ćaleta Drago. Mi smo nažalost isto dosta često na Srebrnjaku.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

testiranje nije bolno, iako ivar tako tvrdi
    ja nisam probala, ali kaze MM da je nezgodno samo ako jako svrbi.

ne trebas se naruciti na pregled, ali dobro ti je znati termin kad radi dok kod kojeg hoces (npr richter radi ponedjeljkom, srijedom i cetvrtkom, ali samo neke od tih dana i poslijepodne, ne znam sad napamet, javit cu ti)

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaci na alergo testove na Srebrnjaku se moze doci i popodne?
    nije onaj stari dobri princip - budi tamo sto ranije ujutro, pa kad dodjes na red ....

i mi se spremamo pocetkom 7.mj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rade i popodne. Mislim Richter baš ponedjeljkom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure.
    Još jedno pitanje za vas koji znate te stvari. Svekrva mi govori da je bolje dijete testirati najesen jer ako sad ima tegobe da će mu onda biti i burnija reakcija ( u stilu zašto ga još filati s alergenima kad ionako ima problema sada). Richter veli da nema veze ako je sezona, ja sam sklona njemu vjerovati jer čovjek je stručnjak. Jesu li vama što spominjali da sezona igra ulogu?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ako su djeca jako mala,a nemaju jako izrazene tegobe nije potrebno rano testiranje.Buduci se kod malih tek razvija alergija i cesto je promijenjive naravi testovi budu vrlo nepouzdani.Najbolje je djete testirati oko trece godine,a do tada sami pronaci sto je pitanju,da nije mozda hrana ili nesto drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

samo ti idi sad na testiranje,ako je alergičan što prije dobije terapiju to bolje.mi idemo kod dr.kovač.ona je odlična doktorica i prekrasna osoba.richter možda je dobar doktor,ali na mene nije ostavio dobar utisak.nezna uspostaviti kontakt ni s roditeljima ni s djetetom,što mi je bitno jer smo mi često na srebrnjaku.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo Roka testirali s godinu i pol i nije pokazalo ništa. Ako će tebi biti lakše otiđi na testiranje jer će on skoro tri godine, inače kažu da alergotest do 3 godine može biti lažno pozitivan ili lažno negativan. I ja sam forsirala da idem na alergotest a nakraju nije niš pokazalo, i rekli su da kod tak malih je užasno teško uhvatit alergiju. Najbolje ćeš sama vidjet na što reagira. Mi smo skužili da nesmije čokoladu, agrume, ribu. Njega su pikali 25 puta ( na 25 alergena) i to je bilo dosta teško izdržat jer se on otimao a najbitnije je da dijete mirno drži rukice da se kapljice ne pomiješaju. Sam postupak je išo tak da su mu prvo kemijskom nacrtalina ruci i označili alergene, pa zatim kapaljkom nanijeli kapljice alergena te potom iglom lagano potpiknuli pod kožu. I nakon toga mora se čekati 10-ak minuta i zatim se očitava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili smo u četvrtak kod pedijatrice. Rekla je da sada pije po 1 žličicu Rinolana dnevno da mu malo smanjimo tegobe i onda najesen ćemo ići na testiranje. On će tada imati 3 godine. Uskoro ionako idemo na more.
    Hvala svima na odgovorima.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem topic da ne otvaram novi.

Moja D. (10 god.) svako proljeće ima blaži oblik alergije koji je spontano prolazio bez lijekova, evo i sad - došli smo s mora u petak na večer, ona je odmah počela kihati, curi joj nos i svrbi ju, grebe grlo....

Što joj smijem dati na svoju ruku da joj ublaži simptome, nešto prirodno?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pozdrav i pitanje-kakva su vaša iskustva s obavljanjem alergotesta u Puli/Rijeci?...-i jeste li bili možda privatno u ovim gradovima.kako se kreću cijene privatnih alergotestova?
    Treba nam za karla,napunio 3 god u 12om mjesecu...-bili pred neki dan na inhalacijama jer je teško disao a pred 2 mjeseca zbog istog scenarija završili i 5 dana u bolnici u puli zbog početne upale pluća i bronhitisa.
    Ako je netko bio privatno molila bih adrese i brojeve telefona da se informiram.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam jedno pitanje. Jana inače ima AD.
    Prije nekih 15 dana je Jana počela kašljati i to onako kao da joj se slijeva iz nosa u grlo pa ju to tjera na kašalj i ja sam to pripisala prehladi, međutim shvatila sam da kašlje samo kad spava pa sam pomislila da je to zato što legne pa se sljeva.
    Kopkalo me jer preko dana nije bilo nikakvih simptoma prehlade i onda mi je jedno jutro sinulo da spava na jastuku od perja i maknula sam ga i to popodne nije više kašljala kad je spavala niti poslije. Sinoć je moja nećakinja prespavala s nama u sobi na krevetu udaljenom 1,5m i na jastuku od perja i Jana je opet kašljala. Evo sad tog jastuka nema i ona ne kašlje. Dali je to moguće jer i prije je spavala na tom jastuku i nije ništa bilo i dali je moguće da reagira na jastuk koji je 1,5m udaljen od nje.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moji su prosli AD is sad su astmaticari. alergicni su na dosta toga i izmedu osalog na dlake macke. moja sogorica ima macku i kad dolazimo ona pospremi stan i zatvori macku u drugu sobu. ipak mojima pocne curiti nos jer joj je stan pun tih sitnih cestica koje odlete s macke. mozda je i sa perjem isto tako, jednostavno ima necega i u zraku oko samog jastuka.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jooj mene je toga tako strah jer MM ima astmu a Jana ima sad AD i izgleda i tu alergiju na perje i stvarno me strah da ne dobije poslije i astmu

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

znam slucajeve kad AD djeca nisu kasnije razvila astmu, ali eto mi nismo bili te srece. najgore je sto se kod oboje AD smirio na godinu, godinu i pol i mi smo mislili gotovo je s mukama. i onda se iznenada pojavila alergija na pelud. dugo nisam povezivala stvari pa je curka znala puno kasljati po noci. naime ona je imala na pocetku samo nocni kasalj od simptoma astme i nismo to odmah prepoznali najvise zbog lose pedijatrice koja nam je davala razlicite sirupe za smirivanje kaslja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde mene zanima ova situacija, mali sedam mjeseci i još kusur, hrani se već mjesec i pol, pretežno kaka izvan pelene.

sad pred recimo tjedan dana pokakal se u pelenu ( i dan prije ali nije bilo ništa) i dobil je urtikariju, tome nismo pridodavali posebnu pažnju, sad opet neki dan on se pokenjal u pelenu i isto urtikariju, dan prije jel žgance.jučer se pokenjal u pelenu i nije bilo ništa ( jeo je dan prije rižu). Napomenjem da je to pretežno kod jutarnje kakice, ima ih pretežno 3-4 na dan. Ako se po danu pokenja u pelenu nema reakcije na koži, sad dal je to i alergija na žgance?
    mali je inače alergičar i atopičar, klinka ( dete prije ovog) isto alergičar i atopičar, ali kod nje nije bilo takvih problema.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima puno topica o alergijama (uglavnom na hranu), ako ima neki baš o inhalacijskim alergenima na kojem se "sastajete", uputite me.
    Kćeri (8g.) je "friško" dijagnosticirana alergija na pelud, trave, stabla, korov (zasad imenovana samo ambrozija), plijesan.....napravila je prick, specifikacije iz krvi još čekamo, spirometrija je OK.
    Inače, operirala je nedavno 3. krajnik jer se smatralo da je on uzrok zadnjih godina začepljenog i šmrkljavog nosa.

U obitelji s alergijom nemamo nikakvih iskustava, a njoj je od 1.3. koma (nos, oči, grlo). Počela je s antihistamin.sirupom pa joj oči više nisu otečene i smanjio se svrbež. Međutim i uz sirup nos joj je zapušen i kašlje - manje po danu, a po noći dosta (svaku noć jednom od kašlja povrati).
    Ima li načina da se to smanji ili jednostavno trebamo prihvatiti da će odsad u svakoj sezoni uvijek tako biti?

Kako inače razlikujete prehladu sa šlajmom od alergije? Ako se napr.dogodi prehlada u sezoni alergija djelujete li još čime osim antihistaminikom? Rabite li dekongest.kapi ako se nos zabetonira? Ispirete li im nos slanom otopinom?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ima puno topica o alergijama (uglavnom na hranu), ako ima neki baš o inhalacijskim alergenima na kojem se "sastajete", uputite me.
    Kćeri (8g.) je "friško" dijagnosticirana alergija na pelud, trave, stabla, korov (zasad imenovana samo ambrozija), plijesan.....napravila je prick, specifikacije iz krvi još čekamo, spirometrija je OK.
    Inače, operirala je nedavno 3. krajnik jer se smatralo da je on uzrok zadnjih godina začepljenog i šmrkljavog nosa.

U obitelji s alergijom nemamo nikakvih iskustava, a njoj je od 1.3. koma (nos, oči, grlo). Počela je s antihistamin.sirupom pa joj oči više nisu otečene i smanjio se svrbež. Međutim i uz sirup nos joj je zapušen i kašlje - manje po danu, a po noći dosta (svaku noć jednom od kašlja povrati).
    Ima li načina da se to smanji ili jednostavno trebamo prihvatiti da će odsad u svakoj sezoni uvijek tako biti?

Kako inače razlikujete prehladu sa šlajmom od alergije? Ako se napr.dogodi prehlada u sezoni alergija djelujete li još čime osim antihistaminikom? Rabite li dekongest.kapi ako se nos zabetonira? Ispirete li im nos slanom otopinom?
    Dobro došli u klub, mi smo friški isto (od prošle jeseni potvrđena alergija na trave, ambroziju, brezu i lijesku, nutritivne ćemo uskoro na moje inzistiranje). Simptomi su uglavnom samo rinitis i tegobe sa oćima, iako je imao jednu epizodu problema sa disanjem krajem prošlog ljeta (ali pluća su ok). Terapija nakon dijagnostike je obilno ispiranje nosa fiziološkom , i kortikosteroidne kapi ako postoji potreba. Antihistaminici (oralno) samo u slučaju jake svrbeži nosa i oćiju. Mi smo na Srebrnjaku testirali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ispiremo nos više puta s RHInohornom.

Mala alergičarka se svaki dan i inhalira s fiziološkom, klinci piju crni kim. Ove godine je bolje nego prošlih, jedino kaj ih je satrla gripa. Mojima udari odmah na pluča, inače su atopičari.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi znamo po tome sto krene prozirna vodica iz nosa + moji se zale da ih boli u kutu oka prema nosu. nekad ih i nepce svrbi, curka obavezno pocne skripati zubima nocu i cmoktati kao da si cese nepce. inace znamo i po tome u kojem mjesecu se javi curenje iz nosa. kad cvate breza imaju problema i sa ocima (crvenilo i svrbez). antihistaminik nikad ne makne sve simptome (uzimamo aerius sirup) pa onda spricamo nos sa avamys sprejom u sezoni. jedino tako imaju prohodne noseve. ispiranje nosa slanom otopinom nama nije pomoglo.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo i mi se pridružujemo. Moja curka kašlje već 3 tjedna kao da je stalno nešto iritira u grlu,nosić začepljen ili joj curi gusto(prozirno).
    Napravili kompletnu krvnu sliku i crp(sve savršeno)
    Zatim napravili bris grla i nosa (nalaz će biti danas popodne)
    Naša dr. misli da je alergija pa nam je dala uputnicu za pulmologa.Kolko vidim da većinom vas ide na Srebrnjak.
    Da li se gore mora naručit i koliko se dugo otprilike čeka?
    Moja cura će navršiti 3 godine tako da bi ja to čim prije obavila !
    hvala!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sad ću ti poslati PP

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo upravo nas je dr. zvala i rekla da ipak ima bakteriju (stafilokok) u nosu pa dobili antibiotik.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a može bit i kombinacija svega

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC svake godine u ovo doba pocinje sa smrcanjima, koje traje do jeseni. kako je bio vrticarac mislila sam uvijek da je neka bestija. jos prosle godine sam vec sumnjala na alergiju, ali ove sam sigurna. siroti smrca, kise, oci ga svrbe. nekidan je puhao vjetar i iz auta do vrtica (isli smo po balerinu) je kihnu bar 10-tak puta, a par koraka.
    prvi korak je testiranje, sta ne? samo di? na srebrenjak, rebro? ja bi napravila testiranje prije ista uzme za olaksavanje tegoba, da mu se organizam ne mora cistiti.
    svi savjeti su dobro dosli.
    inace ove godine je srebrenjak u nasem seoskom vrticu radio testiranje klinaca. i balerina je imala reakciju na ambroziju. do sad nismo kod nje nikad primjetili neke tegobe u doba kad amrbozija cvijeta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    inace ove godine je srebrenjak u nasem seoskom vrticu radio testiranje klinaca. i balerina je imala reakciju na ambroziju. do sad nismo kod nje nikad primjetili neke tegobe u doba kad amrbozija cvijeta.
    To je u sklopu projekta koji provode, testiranje su provodili i u našoj školi (bar su najavili da će se provoditi), i meni je žao da nisam inzistirala da A. testiraju. On svake godine u isto vrijeme počne iznova sa šmrcanjem i kašljucanjem (taman par mjeseci nakon što završi zimski ciklus), jedne godine je nakon valjanja u travi završio na Ventolinu, poslije se to više nije ponavljalo tako dramatično, ali simptomi su tu. A MM je alergičan na korove i upravo u ovo doba godine mu je najkritičnije.
    Ali kako nema većih problema (uz tu jednu iznimku koja se nije ponovila), nisam ni inzistirala na testiranju i terapiji, iako bih možda trebala, radi prevencije većih problema...
    Simptomi mu se inače pojavljuju redovito nakon napucavanja lopte na školskom igralištu u razdoblju prije košenja trave.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probaj se negdje naručiti na pregled i obradu. Rebro je siromašno sa tekstovima za testiranje , na srebrnjaku se dugo čeka . Ovo sto pišeš meni jako izgleda kao alergija , po vremenu kada su simptomi intenzivni rekla bih da bi mogli u pitanju biti korovi i ambrozija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma travulja neka je sigurno, jer je nekidan trcao za inesicinim psom, kroz visoku travu, poslije jadan je kihao i smrkao jos neko vrijeme i trljao oci. dakle da posaljem e mail na srebrenjak a onda cekam.
    imate kakav savjet az tu djecu. procitala sam na nekom topicu da mislim Mona, svom svaki dan pere kosu, to mi nije palo na pamet. BC se tusira svaki dan, presvalci robu svaki dan, ali kosa mi nije pala na pamet, a i fakat ima smisla.
    sa sela mi se ne seli, nadam se da do toga nece doci
    Posljednje uređivanje od spajalica : 23.05.2013. at 12:44

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma travulja neka je sigurno, jer je nekidan trcao za inesicinim psom, kroz visoku travu, poslije jadan je kihao i smrkao jos neko vrijeme i trljao oci. dakle da posaljem e mail na srebrenjak a onda cekam.
    imate kakav savjet az tu djecu. procitala sam na nekom topicu da mislim Mona, svom svaki dan pere kosu, to mi nije palo na pamet. BC se tusira svaki dan, presvalci robu svaki dan, ali kosa mi nije pala na pamet, a i fakat ima smisla.
    sa sela mi se ne seli, nadam se da do toga nece doci
    Ispiranje nosa fizioloskom obilno. I kapi za oci ako su simptomi jaki. To možete dobiti i od vašeg liječnika opće prakse.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.05.2013. at 12:47

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ispiranje nosa fizioloskom obilno. I kapi za oci ako su simptomi jaki. To možete dobiti i od vašeg liječnika opće prakse.
    Mi za takve simptome imamo Aerius (do lani sirup, sad tablete koje uzme tek tu i tamo ako ga jako svrbe oči, curi nos i u slučaju promuklosti) i dijete se preporodilo. Alergičan je na brezu, ambroziju ali i mnoge druge trave.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ispitanika cu poceti kupati fizioloskom, tj, njega cu tejrati da sam to radi, jer zna i dovoljno je vec velik.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma i kod nas je tako bilo do sada, bez ove epizode koja vam se dogodila, ali ove godine je bas grdo.
    nraucila sam ga na srebrenjak pa cemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dobro je baš ispirati nos s rinohornom da se što više peludi mehanički ukloni iz nosa
    pomaže mojoj curki, pomaže i mm i meni..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sinoc sam mu oprala kosu, noc je prosla bolje, dal zbog kose ili zbog ovog vremena jos ne znam.
    mama pticica imamo to, jer koristi MM, da li da mu stavljam filiolosku ili mogu sa solju koju smo kupili bas za to. (imamo xyxy komada pakteica soli koji idu u vodu, i to tocno na odredjenu kolicinu vode, pa sad kad razmislim to je OK, ako pazim na ml)

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da,moj sin ispire kosu svaki dan i to pomaže
    i presvlači maijcu kada dođe izvana
    osim fiziološke njemu pomaže i Nisita mast za nos
    ujutro si to namaže ,na nju se pelud zaljepi pa mu manje smeta.I lakše nos ispuše i ne svrbi ga toliko
    inače ta mast se kupuje bez recepta,to je za vlaženje sluznice nosa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji mažu nos s žutom kremom od petrovića

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemojte se sad smijati, ali kad kazete maze nos, koji dio mislite. zbilja ja sam mu u stanju namazati cijeli nos

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nemojte se sad smijati, ali kad kazete maze nos, koji dio mislite. zbilja ja sam mu u stanju namazati cijeli nos
    to je krema koja se maže u nosnicu.ima dugački špic koji se gurne u nos,malo se kreme istisne i onda nos protrljaš da se krema razmaže unutar nosnica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

točno tak kak mona veli,

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a sad da nastavim u revijalnom tonu tupka glupka pitanja:
    ok jasno mi je razmazes unutra, alergen se zaljepi za to, a to tako ostavite ili isperete ili stavite fiziolosku pa ispusu nos?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i nema glupih pitanja
    samo glupih odgovora
    ...barem tako kažu ljudi

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moj sin puše nos par puta dnevno
    mada ga ja moram podsjećati.ali bude mu manje simptoma i ako samo maže a ne puše.valjda sve ostane na kremi,nemam pojma ali njemu pomaže
    bdw ovo proljeće mu je bilo pakleno.breza ga je razvalila totalno
    osim ljekova koristio je i kremu i nasonex da mu se malo smiri oteklina sluznice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mona hvala, a za ovo da nema glupih pitanja, ipak vise ne vjeruje, jer sam ih se sad vec naslusala.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure, znam da ima topic ulje crnog kima, ali namjerno tu stavljam:

jeste li neka od vas svojim klincima probale podići imunitet uljem crnog kima (nije bitno u kojem obliku jer ima i kapsula) i ako jeste kakvi su rezultati?

ja sama sam o.g. završila na antihistaminicima kad je proljeće stiglo i tak sam kihala i imala svrab očiju da nisam mogla bez njih..ukratko nakon toga kad mi se alergija smirila nakon nekih 10-tak dana na histaminicima krenula sam s uljem crnog kima u kapsulama i namjeravam ih piti skroz preko ljeta jer sama želim vidjeti rezultat na sebi prije nek dam svom djetetu za sljedeću godinu

btw, svojoj curki sam super riješila alergiju na mlijeko probioticima Panda, ali sad vidim da, a ima već 6 g, lagano smrca..

kakva su vaša iskustva? jako me zanima..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako je BC bio atopicar imala sam ulje, ali mu nikad nisam dala iz straha, tad je bio mali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •