-
Strah od zubara
Lijep pozdrav svima.Ako sam zalutala oprostite...
Samo zelim dobiti par savjeta.
Imam kcer od 3 i pol godine i ima strah od zubara.Naime par puta sam ju vodila i nista ne bi postigla,ona zatvori usta i to je to,ja pricam,molim,ljutim se ali nista ne pomaze,cak mi je jednom doktorica rekla da joj na silu rade zub,pa smo ju narucili pa sam se predomislila da joj ne bi neku traumu stvorila i nisam ju vise ni vodila.Ima doljnu cetvorku jako pokvarenu kao i jos par tackica.Da li imate kakav savjet,da li da ju pustim jos neko vrijeme,da li da joj na silu rade...sta da radim molim vas pomozite mi
-
ako je savjet vase stomatologinje da se "na silu" nesto radi, onda je moj da promjenite stomatologa.
ne bih ni ja htjela da mi netko na silu daje drip, radi epi, forsira inducirani... ma, bilosto drugo. samo cete jadno dijete jos vise zabetonirati u tom strahu.
ne znam odakle si, ali u zg postoje radionice kod stomatologa koje i sluze tome da se dijete oslobodi straha. osim toga, mozete pokusati par puta odlaziti tamo, a da joj nitko nista ne radi. neka joj na ruci isprobava one usisaljke i strapalice (kako god se to zvalo), neka joj premaze ostale zubice da se zastite, mozete dogovoriti da dođe u paru s nekom "neustrasivom" prijateljicom ili prijateljem ili vama dok vam se radi nesto bzvz.
mi smo kupili onaj play doh set stomatolog s glavom, busilicom, plastelinom i modlicama i super je
-
Moja je kod prve zubarice krenula bez straha i sve je bilo super dok joj je ova posvećivala dovoljno vremena za objasniti što će i čim raditi. Problem je nastao kad joj je pokušala poskrivećki našpricati onaj sprej-od tad joj nije htjela doći ni ispred vrata. Promijenili smo doktoricu-sad smo kod jedne pretople i prekrasne mlade cure koja se svakom pacijentu posveti maksimalno,mojoj curi sve pokaže,objasni i kad joj ima neki veći popravak na početku joj kaže da će je malo boljeti ali da će joj polako raditi koliko bude mogla izdržati tako da se mala ide praviti hrabra pa joj uspije napraviti sve. Najbitnije je pronaći stomatologa koji će se upoznati sa djetetom i pronaći pravi pristup. A ovo o popravku na silu mi zvuči kao povratak u mladost,meni su tako popravljali i vadili zube i mogu ti reći da je to na meni ostavilo psihičke posljedice,i sad kad trebam u zubara srce mi se toliko uzlupa da imam osjećaj da će mi iskočiti. Tako da ti to ne bih ni u ludilu preporučila.
-
ako je savjet vase stomatologinje da se "na silu" nesto radi, onda je moj da promjenite stomatologa.
Upravo to!
-
ja sam malu vodila kod dvije doktorice,kod prve nije nikako upalilo a vodila sam ju oko 6-7 puta,kod druge doktorica samo joj je pokazivala,pricala,i nekako samo prednje zube pogledala.Ali posto ima cetvorku koja se i okrnula i puno je pokvarena,ona mi je predlozila da joj na silu radi,da ju kasnije ne bi zabolilo pa sta onda...kao sto sam rekla ja sam ju narucila i onda odustala bas zbog tih trauma i tako,ali u nekim situacijama vidim da je s njom bolje na silu nego polako.I sad kada joj kazem ajde mama te odvede kod tete zubara ona odmah kaze ne...ja ne uspijem nista drugo rec ona odmah place,inace ima te neke strahoe pa cak i na neke obicne muskarce....
-
nikako na silu! ja imam traume iz djetinstva i dan danas izbjegavam zubara koliko god mogu. a izgleda da ce moj stariji mojim stopama... rano su mu se zubi poceli kvarit i tati sam uvalila da ga vodi, ispocetka sve ok. dok mu nije doso sa tim sprejem koji mu se ne svidja i vecim popravkom koji ga je bolio pa sad vise ne zeli ici. cim mu spomenemo zubara - plakanje i krivljavinja. danas ga kupim iz vrtica i vodim ga opet, al mu nisam rekla. kad smo mu govorili prosli tjedan da ce ovaj kod zubara - urlanje. kako da ga smirim? ima tko kakav pametan savjet? mislim da cemo cesce u zubara, jer su mu nekvalitetni zubi, pa da nekako sprijecim taj njegov strah. pomagajte!
-
Osoblje foruma
ako vec ne ide da ona sjedne na stolac, mozda da ti sjednes? i da ti zubar pregleda zube, da joj svaki korak objasni sta tebi radi. kad djete shvati da nije strasno, onda nek ona sjedne (ne mora isti dolazak) i nek joj samo pregleda zube s ogledalom. malo je poskaklja s onim za zrak i posprica s vodom (na rukicu ili na zubic, nikako na lice)
o svakom posjetu razgovarajte. pricajte o gricu i grecu, ako ste u mogucnosti nabavite slikovnice o zubima, nedavno sam vidjela jednu, ali nisam je pregledala pa ne znam kakva je: http://www.hlapic.net/98-novo-hlapic...ji-zdravi-zubi
naravno za sve morate dobiti potporu svog zubara, pa sretno na tom putu, jer mislim da u ovkavim situacijama prisila moze dovesti do jos gorih posljedica.
-
Kod nas je isto teška situacija. Prvi put je išao zubaru sa 3,5 godine, imao je sve zdrave zube, išli samo na pregled i upoznavanje. Pričali o tome mjesesima prije, on se veselio ali u ordinaciji je jeeeeeedva otvorio usta, na stolac nije sjeo, Drugi put je več imao karijes, sjeo na stolac al nije dao brusiti, treći put uspjeli izbrusiti al plombu neda pa neda stavit. Sljedečih 10-11 puta smo bili isključivo zbog te plombe ali svaki put kad smo došli idemo korak unazad, sad je došlo do toga da se više ni u ordinaciju neda. Zubarka je extremno strpljiva, puno, puno mu je pričala i objašnjavala, dala mu da sve dira, da sve proba...ma divna je! Ali uzalud...On sad ima 5,5 godina i 9 karijesa a ja sam luda! Bili su s vrtićem kod zubara, na premazivanju, i čak je to dao. Možda zato jer je bio prvi unutra pa se nije stigao ustrtarit.
Uglavnom, nemam pojma što ću, probala sam apsolutno sve metode, čak imamo kupljene Legiće, koji zatvoreni stoje preko godine dana, nedam otvorit dok ne popravi barem jedan zub...al ne dira ga to...
Posljednje uređivanje od koksy : 28.05.2013. at 11:32
-
ja sam prosli put obecala igracku, i dao je radit ali je bilo plakanja i cupkanja, tako prenio MM, danas cu ja vidit kako ce biti. igracku je dobio, danas cu probat bez toga, pa cemo vidjeti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma