Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Čudo ili ?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Čudo ili ?

Drage dame,

Ovako ide moja priča... Dakle, zadnja menstruacija bila je 28.12... 12.01. sam imala prvi spolni odnos s dragim i nismo željeli zaštitu jer oboje želimo bebu... Ja imam 21, a on 24 godine... Neshvatljivo je to što toliko mladi planirano žele djete, al eto, mi smo htjeli... Znali smo da ćemo morati dugo dugo pokušavati i počeli smo odmah... =)

E, sad da začinimo moju priču, prvi posjet ginekologu, 29.08.2011., rezultirao je :
    -Desni jajnik uredne veličine, policističan
    -Lijevi jajnik policističan
    -Ukošena maternica

Nadalje, izgovorio je rečenicu koju ni jedna žena ne želi čuti, a to je da neću moći imati djecu.

Koliko mlada bila to me jako uznemirilo i provela sam par mjeseci praktički ne izlažeći iz kuće...
    Dobila sam uputnicu da idem vaditi krv, štitnjača.
    To sam obavila, rezultat sljedeći:
    FT3 = 0,7 pmol/l (3,4 - 8,5)
    FT4 = 15,6 pmol/l (9,0 - 25,0)
    TSH =1,1 mlU/l (0,3 - 4,0)

Dobila sam Duphaston i rekao mi ginekolog da odem vaditi krv sada, i nakon 8 dana kada budem kontumirala tablete, da se vidi dali pomažu... Dakle, ja sam 30.08. išla na endokrinologiju i dobila nalaz ovakav:
    Prolaktin = 380,63 mIU/l (108,78 - 557,13)
    Progesteron = 0,71 nmol/l : Folikularna faza (0,32- 0,95)
    Lutealna faza (3,82 - 50,6)
    Postmenopauza (0,32 - 0,64)
    Folitropin = 4,75 IU/l :Folikularna faza (3,03 - 8,08)
    Ovulacija (2,55 - 16,70)
    Lutealna faza (1,38 - 5,47)
    Postmenopauza (26,72 - 113,41)
    Lutropin = 16,86 UI/l :Folikularna faza (2,39 - 6,60)
    Ovulacija (9,06 - 74,24)
    Lutealna faza (0,90- 9,33)
    Postmenopauza (10,39 - 64,57)
    Estradiol = 370 pmol/l :Folikularna faza (77 - 922)
    Ovulacija (139 - 2382)
    Lutealna faza (77- 1145)
    Postmenopauza (37 - 103)
    Testosteron =4,49 nmol/l (0,45 - 3,75)

Osam dana kasnije, nalaz je izgledao ovako:
    Prolaktin = 266,73 mIU/l (108,78 - 557,13)
    Progesteron = 0,68 nmol/l : Folikularna faza (0,32- 0,95)
    Lutealna faza (3,82 - 50,6)
    Postmenopauza (0,32 - 0,64)
    Folitropin = 4,00 IU/l :Folikularna faza (3,03 - 8,08)
    Ovulacija (2,55 - 16,70)
    Lutealna faza (1,38 - 5,47)
    Postmenopauza (26,72 - 113,41)
    Lutropin = 8,39 UI/l :Folikularna faza (2,39 - 6,60)
    Ovulacija (9,06 - 74,24)
    Lutealna faza (0,90- 9,33)
    Postmenopauza (10,39 - 64,57)
    Estradiol = 235 pmol/l :Folikularna faza (77 - 922)
    Ovulacija (139 - 2382)
    Lutealna faza (77- 1145)
    Postmenopauza (37 - 103)
    Testosteron =4,79 nmol/l (0,45 - 3,75)

Endokrinologinja mi je prepisala Siofor 500 zbog moje težine (tada 94kg na 162 cm), i dobila sam pilule...
    Nakon toga slijedila je još jedna uputnica za vađenje krvi, na Rebro, nalaz:

ACTH = 1,3 pmol/l (2,2 - 16,5)
    Kortizol = 839 nmol/l (55- 248)

Moja dijagnoza nakon toga...

E28.2 Policistički jajnici
    L68 Hirzuitizam

Pošto višak muških hormona uzrokuje dlačice na mjestima di ih nebi trebalo biti i još k tome testovi i pokazali povišen testosteron (između ostalog), i spoj sa policistickim jajnicama nije baš obećavao pozitivne rezultate na moju trudnoću, kao što je gospodin ginekolog, a i gospođa endokrinologinja, rekli da neću moći imati djece, 90 posto sam odustala od sna da imam djete prirodnim putem... Od tog sveg sam od 94 dosla na 74 kile...

I tako se vračam na početak, dakle, dragi i ja vodili ljubav bez zaštite i sve to kako ide, i meni menstruacija kasnila 13 dana i ja odlučila napraviti test, kupila ClearBlue i pokazao mi dvije crte. Trudna.
    Nakon naleta osjećaja velike, neopisive sreće, se javio trenutak "Ti nećeš moći imati djecu", pa opet nalet sreće...
    Malo sam zastala, jer sam već, ponavljam 90 posto odustala i onda se desi i to tako brzo... Ni mjesec dana nie u pitanju...

14.2.2013., na samo Valentinovo, sam otišla ginekologu i pošto nisam znala kako da mu rečem, pokazala sam mu test i kaže on meni " Kako je to moguće, pa smo rekli da nećeš moći imati djecu." Rekao je ajmo provjeriti i tako ja legnem, bla bla, okrene monitor prema meni i kaže, evo ga. Rekao mi da se obućem i da ćemo malo popričati... Naručio me ponovo za 3 tjedna, nit mi dao trudničku knjižicu, nit me vagao ni ništa... Rekao mi ne jedi slano, slatko i masno. Jedi 4-5 puta na dan male obroke, ne napreži se i da se vidimo za 3 tjedna... Nije mi rekao koliko dugo sam trudna... To me zabrinjava... Imala sam osjećaj kao da moje djete neće preživit još ta 3 tjedna pa se mu nije dalo navlačit oko mjerenja i trudničke knjižice... Pogotovo sa takvom hormonalnom povješću...

Ja se užasno bojim i ne znam što me čeka, samo se molim da će beba i za 3 tjedna biti tamo...

Ispričavam se na ovom eseju od posta, al stvarno sam jako zabrinuta i ne želim da to djete nestane... =(

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nekako mi sve to izgleda prerano da on vidi plod na ultrazvuku ili nešto... Zbunjena sam totalno....

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tea, kao prvo čestitam!

Kao drugo - otiđi lijepo pravac idući tjedan privatnom ginekologu na pravi pregled

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

On jest moj privatni ginekolog...

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

čestitam! ma neće dijete nestati samo tako, jer doktor misli da će nestati
    imaj i dalje vjere i nade i uživaj u tome što se događa toliko željeno čudo.
    ako imaš ikako mogućnosti, odi kod privatnog ginekologa i eventualno promijeni ovoga. nađi okolinu koja će podržavati ovo čudo koje se dogodilo svima usprkos.
    sretno i nadam se da ćeš vrlo brzo pisati na temama "koliku su teške vaše bebe", "micanje bebe" i sl.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem Majušku !

I Jesen u meni !
    Posljednje uređivanje od Teica : 17.02.2013. at 22:04

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tea, čestitam!!!
    Tvoja priča je jako slična priči moja prijateljice koja je sad u 40-tima i mama je triju divnih, sad već velikih cura.

Slažem se, pravac privatni ginekolog, moja preporuka, prof. Latin ili dr. Radončić ako si u Zg.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala vam od srca na podršci... Ali nije mi jasno kako se vidi plod nakon toliko kratkog vremena?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni su isto rekli da neću moći prirodno začeti kada sam imala 18 god
    i kada sam dolazila u trudničku svaki puta su me zbog nalaza pitali da li je bila potpomognuta jer nisu vjerovali da nije
    a evo troje ih trči po stanu )
    ne brini se,odmaraj i uživaj

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja iskreno ne kuzim sto bi to neki drugi ginekolog trebao napraviti sto ovaj nije?
    Kasni joj sedam tjedana , test pozitivan, pogledao je na uzv, vidi trudnocu i da razumnu preporuku da s obzirom na kilazu i povijest pretilosti se sad ne zaleti sa sa slusanjem "jedi za dvoje" savjeta.
    Ja ni kod jedne trudnoce od 6, 7 tjedana nisam dobila trudnicku nego samo potvrdu da srce kuca ili da je prerano za vidjeti pa se dodje za dva, tri tjedna na kontrolu. Nista sto drugi ginekolog napravi ne moze utjecati na tijek trudnoce u ovoj fazi...

biti trudna znaci biti strpljiva...

cestitam i samo polako, sad sve ide svojim tokom i doktor ti tu ionako ne moze puno...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

čestitam!
    ja sam s prvim djetetom neplanirano zatrudnjela niti mjesec dana nakon što mi je moja ginekologica rekla da nema šanse da zatrudnim prirodnim putem, zbog policističnih jajnika, nepostojanja ovulacije, hormona u banani itd. Ali jesam, i to iz prve.
    Kad sam željela još jedno dijete, opet ista priča, status ko prije prve trudnoće. I opet iz prve trudna

Kao što ti je netko već rekao, u trudnoći treba trenirati strpljenje, pa se tako lijepo strpi još 3-4 tjedana do idućeg pregleda
    dotada uživaj u trudnoći, i nemoj čitati crnjake, samo pozitivu. i pazi na prehranu

sretno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cestitam!
    kod tebe je na hormonalni disbalans vjerojatno djelovao drasticni gubitak tezine i moguce je da si iz tog razloga ostala trudna.
    bez brige, djete nece nestati. ako se osjecas nesigurno, naruci se kod nekog privatno na pregled i ispitaj sve sto te zanima.
    zanima me - od postavljanja dijagnoze do danas, pila si sam siofor ili i duphaston? jesi li menstracije imala redovito?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pila sam Siofor i pilule...duphaston samo tih 8-10 dana... Ciklus mi je od tada bio redovit... Ko švicarski sat ... =)) gubitak tezine je takoder igrao veliku ulogu... Sad vec godinu dana ne konzumiram tablete, ni pilile ni siofor a ciklus i dalje redovit... Bio... Hihi... =)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa nije ti trudnicka knjizica neki must have. Inace meni su se sve trudnoce vidjele vec u 5tjednu. U 6 tjednu se vidjela vec i srcana akcija. 6+2 i 6+4.
    Cestitam i uzivaj!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tea odlicno! a ginekologe koji pricaju takve gluposti treba - ufff - zadrzat cu se na - zadavit.
    od srca ti zelim mirnu i skolsku trudnocu!
    Posljednje uređivanje od bubekica : 17.02.2013. at 23:16

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala vam od <3 ! =)
    Nadam se da će sve biti u redu...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako se ja dobro sjećam ta trudnička knjižica se i ne dobije odmah. sjećam se da je nisam dobila već na prvom pregledu iako je sve bilo uredno.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    tea odlicno! a ginekologe koji pricaju takve gluposti treba - ufff - zadrzat cu se na - zadavit.
    od srca ti zelim mirnu i skolsku trudnocu!
    Ja isto ne kuzim kaj lose je ginekolog napravil? Kod nas ide trudnicka tak oko 8tjedna trudnoce. Tek tad kad ju otvara sestra te prvi put izvaze, izmjeri tlak i piskis onu trakicu-proteini, glukoza i krv u mokraci. Nist od roga ne ide prije. Tak je kod nas. Praksa im je otvorit dok vide maleno srceko. Reko joj je da vidi trudnocu koja je mala i nek dode za par tjedana. Klasika. Beba nece nikud pobjeci. Dok on vidi malo srceko onda ces dobit knjizicu, i sve ostalo. Polako. Osmijeh na lice i uzivaj. Brzo ti preleti tih 9mj. Cestitam vam

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne bih ja zapela za tu knjizicu da me zenska na salteru kad sam placala nije pitala dal sam ju dobila...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja je nisam nikad dobila.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ako se ja dobro sjećam ta trudnička knjižica se i ne dobije odmah. sjećam se da je nisam dobila već na prvom pregledu iako je sve bilo uredno.
    ja, kao i puno drugih cura, UOPĆE nisam dobila trudničku knjižicu

Imala sam je u prvoj trudnoći, ali sam je dobila nakon 2. pregleda, točno se sjećam da mi je gin. rekla, na prvom pregledu, 'trudničku knjižicu ćete dobiti idući puta' - a mene je odmah počela prati neka panika: ajme zašto? kako? sigurno nešto nije ok kad mi je nije dala...itd. standardno

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Tea91 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih ja zapela za tu knjizicu da me zenska na salteru kad sam placala nije pitala dal sam ju dobila...
    A gle nije ona znala koliko si trudna. Neke dodu na prvi pregled u npr.10tjednu trudnoce. Pa je pitala. Ak si dobila da te izvaze, izmjeri tlak, i ispuni sve kaj treba. Ne brini ok je to sve

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cestitke ! Takodjer sam trudnicku dobila oko 10-12tt.! I tek tada vaganje,tlak,opseg trbuha! Isto tako bi rekao sve ok,pogledala malo bebicu,i narucila se za 4tjedna ponovo!
    Dakle mislim da je on sve ok naoravio! Bas naprotiv,rijetko kad mozes cuti "da malo popricamo"! Ok,privatnik je,ali gotovo pa svejedno! Drugi put ako odes k njemu opet,lijepo mu samo reci da zelis znati o bebi sve sto i on zna,i da ju vidis na ekranu!
    Priznajem malo me tvoja prica podsjeca na mog privatnog ginica,ako je zagreb/zapad

Skolsku trudnocu ti zelim i uzivaj!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Čakovec je u pitanju... Hvala vam puno! =)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja bih izgubila povjerenje u doktora koji bi mi dao jednu takvu fatalisticku izjavu:"vi nikada necete ..."
    Super je sve ispalo , cestitam , ali zamisli da nije , ili da on to kaze nekoj drugoj zeni i ona mu povjeruje, nejde po drugo misljenj, izgubi snagu za borbu.uzas
    Tebi je konkretno vjerojatno pomogao veliki gubitak kila, sto i nije cudo jer to je prvo sto dr savjetuju svim pretilim zenama sa pcos, hiperinzulinemijom, odnosno time sto si ti imala.dobra vijest je da imas dobru sansu da ti se hormoni normaliziraju nakon trudnoce, ako ne ima jedan lijek na kojem su sve pretile amerikanke sa policist. jajnicima a to je medformin.
    Uglavnom to sto vam se je desila trudnoca i nije cudo, i ako mozes mijenjaj ginica

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

krojachica siofor je metformin.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Želim ti od srca da dobiješ svoju bebicu... ja se nikada nisam usudila raditi testove, ali sam bila u smrtnom strahu dok nisam zatrudnila- ostala bez lijevog jajnika-desni policističan, neuredne menstruacije...čekanje i čekanje...i stvarno smo prirodnim putem zatrudnili, plakala sam na tu "crticu", jecala od sreće...

Ima nade za sve nas, draga moja, sretno!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    krojachica siofor je metformin.
    joj sorry, znaći dobivala je skroz uobičajenu terapiju koja je i upalila...
    super, to onda možda mijenja moju sugestiju za hitnu promjenu ginića, ali
    ipak savjetujem Tei da bude oprezna i ako ju ginić ne pošalje kroz 2,3 mjeseca na OGT test da ga
    to traži...
    sretno! i eto ipak nije čudo!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tea čestitam na trudnoći, vidiš čuda su moguća...
    opusti se i uživaj,sljedeći put ćeš dobiti tr.knjižicu ja dobila sva tri puta nakon 2.kontrolnog pregleda!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U svemu ovom što si napisala jedino mi je čudna ta njegova reakcija na tvoju trudnoću "kako je to moguće, jesmo rekli da nećeš moći imati djecu", a ovo drugo da se nije pretjerano uzbuđivao tako rano mi je sasvim normalno, dok se ne čuje srce i dok ne prođe prvo kritično razdoblje mislim da je bolje biti hladne glave

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja šogorica je zatrudnila uz policisticne jajnike i Diane 35, a ginekologinja kod koje idem mi je vise puta rekla da se grozi tih fanaticnih izjava "vi nikad necete moci..." i "vi će te sigurno..." jer su zastrasujuce i u mnogo slucajeva neistinite.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tea, cestitam, jako je lijepo vidjeti da se i takva cuda dogadjaju
    iako ti dr ima cudan pristup, pokusaj ga ignorirati (mislim na njegov pristup) i prepusti se svojim osjecajima, a sad ce ih biti svakakakvih
    ne brini za trudnicku, vidis da je neke cure nisu ni dobile,i ja sam je dobila tek kad sam prosla 20tt
    a isto imam dijagnozu pco..ali nikad mi nijedan dr (od njih 3)nije spominjao da mozda necu moci imati djecu(sad je br2 na putu)(a citajuci sve po netu, jako me bilo strah toga) povezivali su mi pco samo sa eventualnim dijabetesom sto bi mogla dobiti ...ma... sto da ti kazem....

sretnice, svakako- javljaj nam kako beba napreduje

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Drage moje, bila sad 7.3. na pregledu... Srčeko kuca, veliki smo 15,8 mm =)

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Tea91 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, bila sad 7.3. na pregledu... Srčeko kuca, veliki smo 15,8 mm =)
    čestitke.....supeeer

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

čestitam ti od

i ja ti mogu potvrditi da je sigurno gubitak kilaže i Siofor (metformin) doveo do željene ti trudnoće
    jer smo prošle gotovo isti put, samo ja nisam ni nakon gubitka kilaže mogla prirodno zatrudniti zbog lošijeg spermiograma kod mog muža, ali evo kod mene i druga trudnoća iz svega 3 MPO pokušaja.

samo jedan info - pije prve trudnoće, a i zadržala sam do ove druge dosta dobru kilažu izgubila sam oko 25 kg
    i uvjerena sam (a i moji doktori) da bez toga ne bi imala ovu malu haharicu od 2 i pol godine kod kuće i ovu bebicu u stomaku

sretno dalje
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 09.03.2013. at 14:04

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja "dijagnoza" je bila dva plodna dana godišnje, uz muža terenca šanse za trudnoću su bile nikakve. A ja 4 puta zatrudnila

Čestitam ti od srca!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Čestitam draga!Nemoj se zamarat oko trudnićke,ja sam ju na drugom pregledu dobila

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super, tea, cestitam!

Moj tromjesecni sin je dijete koje se, prema nalazima, nije ocekivalo prirodnim putem.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam sa 21god (tad zarucena) otkrila endometriozu zbog 8dana jakog krvarenja i uzasnih bolova pod rebrima tj endometricnu cistu koja raste na jajniku i doktorica u Puli na odjelu ginekologije oprala me kako necu moc imat djecu,kako ce mi to zatvorit jajnik,kako sam premrsava (165,50kg) kako moram na laparoskopiju i blabla,bas je bila stroga i bezobrazna i svasta mi napricala.
    Kad sam se vratila s dijagnozom svom doktoru,on me tako lijepo uputio u to,objasnio mi laparoskopiju i objasnio tot.suprotno od dr-ice, da bi meni najidealnije bilo dok sam mlada rijesiti to prirodnim putem tj trudnocom (naravno ako ja to zelim) jer da laparoskopijom se sve poremeti i tek onda je teze neko vrijeme ocekivati trudnocu.
    Naravno pokusavali smo i nije bas uspjevalo pa me tu vec hvatao strah da od toga nece bit nista,medutim nakon 5mj ipak je upalio takorec kad sam skoro gubila nadu. Dr mi je samo cestitao i nakon poroda ustanovio da endom je tu ali vise ne raste,dakle nepotrebna operacija.
    Uvelike ovisi kakvog dr.a imas i kako se ophodi prema tebi
    Trudnicku sam i prvi put i sada dobila tek sa 10 tjedana.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tea, prvo da ti cestitam na trudnoci!
    Imam frendicu kojoj su isto rekli da nikad nece moci imati djecu. Policisticni jajnici, pojacana dlakavost. Isto iz Cakovca, da niste kod istog ginekologa? Znam da ju je ta konstatacija ubila u pojam. Ja sam joj znala reci da je to meni malo pretjerana izjava i da ce na kraju ostati trudna isprve. Cura je godinama pila pilule jer je jedino tako imala redovnu mengu. Ostala je trudna neplanirano, prvi mjesec nakon sto je prestala piti pilule. Znam jos jednu zenskicu koja je zbog prekomjerne tezine imala sa jajnicima problema, isto ostala trudna a prva reakcija ginekologa je bila - nemoguce, pa jajnici su ti kao svicarski sir! Kod obje cure trudnoca je napravila "reda", ona prva sad ima redovne menstruacije a druga vec troje djece.
    Desava se puno toga sto doktori ne mogu predvidjeti, ljudsko tijelo se mijenja tako da je sve moguce.
    Drugo, trudnicku knjizicu sam prvi puta dobila s 9 tj. a drugi tek oko 14.tt. tako da zbog toga ne brini.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dobar dan drage... =)
    Evo da se i ja malo javim... =)

U 29. tjednu smo... Moja lutkica je teška 1050 grama, lijepo kuca srčeko, sve na broju... =)
    U procesu sam stvaranja gnijezda i već danima razmišljam kako pofarbat sobu... =)

Trudničku sam dobila pred 3 pregleda, dakle pred 2 mjeseca... xD

Javim vam kako napredujemo! Lp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •