Pozdrav
nisam još načisto da li ćemo u školu ove godine (19.02.2009.) pa me zanima koji je postupak traženja odgode. Da li se odgoda traži tek na testiranju u školi ili već prilikom sistematskog kod doktora?
Odgoda se trazi na testiranju kod Dr.Tamo ces dobiti papir za ispuniti,I ukratko ces morat napisat zasto trazis odgodu rjesenje ces dobiti kasnije.Ja Sam zvala Dr.DA pitam Dali smo dobili odgodu.Kopiju tog rjesenja nosis tom skolskom Dr.
Ja sam prilikom dogovora o testiranju kod pedagogice rekla da razmisljam o odgodi. Rekla je da nema problema. Twstiranje I sistematski moramo odraditi.
Nego mene zanima sto djetetu reci ukoliko odgadjamo upis?
pa sad ovisi zakaj tražiš
razlog: ne pričanja,bolesti, premala težina......
Najbolje je reći istinu, bez puno mudrovanja. Ako jedijete premršavo, reći ćeš mu da se treba još malo udebljati i narasti, ako je nezrelo, reći ćeš da će još godinu dana vježbati da mu u školi bude lakše. ALI odgoda nema smisla ako se te preporuke stvarno i neprovode. Ako dijete ima lošumotoriku, treba s njim raditi na tome, ako je nemirno poraditi na tome...Odgodu treba iskoristiti, jer sazrijevanju se i te kako može pripomoći.
precizno, jasno..kao i uvijek savjet od Peterlin zlata je vrijedan
i nije dobro ako je dijete zapravo spremno po svim parametrima al eto roditelji mu "žele" dati još dodatnu godinu djetinjstva i igre, ko da igra prestaje sa školom![]()
Ako objektivno prema procjeni teta i stručnog tima (i roditelja) dijete nije spremno onda mu iskreno reći koji su stvarni razlozi.