Stari parket u blagavaoni i boravku je u relativno dobrom stanju, ali razlohan, pa vrišti za preslagivanjem (brušenjem i lakiranjem kako to ide "usput"). Zanima me kako se kreću cijene usluga preslagivanja, brušenja i lakiranja po m2 (35m2ukupno)?
Stari parket u blagavaoni i boravku je u relativno dobrom stanju, ali razlohan, pa vrišti za preslagivanjem (brušenjem i lakiranjem kako to ide "usput"). Zanima me kako se kreću cijene usluga preslagivanja, brušenja i lakiranja po m2 (35m2ukupno)?
I mene zanima isto, kao i preporuka za Rijeku. I zanima me treba li na nešto pripaziti posebno, koji lak uzeti ili ne uzeti, koliko dodatno koša bojanje parketa?
Ja sam lani mijenjala parket u dnevnom boravku, ali ne znam kako bih odgovorila na ovo pitanje.
Naime, kod nas nije bio samo parket u pitanju nego i podloga (prije par godina srušili smo kamin i ostala je rupa, pa je bila rupa ispod praga od cijevi za centralno... pa je bilo dosta oštećeno, trulo i svakakvo - ne parket nego one daske ispod). Majstori su rješavali podlogu. Cijena ovisi o tome, o odabranom materijalu (kod mene se radilo o rekonstrukciji jer je to stara zgrada koja nema betonirane deke, nego grede, pa je to bilo teško riješiti - s nekim sredstvom protiv crva su špricali i sve u svemu dosta zafrkancije).
Stavili su dolje neki granulat, pa na to letvice, pa osb ploče, pa parket, pa lak...
Cijena materijala isto varira - nije svejedno da li uzmete hrastov, bukov ili neki egzotični parket. Nije svejedno da li je poliuretanski lak ili vodeni premaz. Nije svejedno.... tako da ne znam što bih rekla. Najbolje je odabrati majstora (meni je došao jedan po preporuci, ali kad je vidio o čemu se radi, zvao je kolegu koji je specijalist za rekonstrukcije). Dobro su napravili i relativno brzo, ali nisam mogla izbjeći prilično visoku cijenu. Ostale prostorije radit ćemo jednu po jednu kako budemo zatvarali financijsku konstrukciju. Rekli su mi da u drugim prostorijama ne treba tako ići u dubinu nego samo položiti novi TANKI parket na postojeći. Nu, bumo vidli. Nisam pitala koliko pojedinačno što košta. Najpametnije je odabrati nekoga i pozvati da vidi tvoj prostor, tek tada će ti moći dati ponudu, ovisno o tome što treba i što želiš.
Hvala, Peterlin. Mi nećemo kupovati novi parket, mislim da ga čak neće trebati niti preslagivati. Vidim da je to očito teško ovako jer su cijene po raznim forumima svakakve i o lakovima se svašta piše, a ja sam krenula krivim putem pa umjesto da tražim majstora kojem mogu vjerovati tražim kako se to radi.
Ostaje pitanje za preporuku parketara u Rijeci.