Stranica 15 od 24 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1181

Tema: Strana roditeljstva o kojoj se ne priča

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino se pitam da li će se ta njegova potreba za mnom s vremenom smanjiti (konstantno zabavljanje ili nosikanje) ili će mi leđa stradati. Ima sigurno iskusnih mamica... kako je bilo vama kasnije?
    Potreba za nosanjem će se smanjivati kako on bude pokretniji. Iako ne nestaje u potpunosti sve dok se mogu ogrebati. "Ali mama, ništa ne vidim!!!"
    Potreba za tvojim stalnim prisustvom i pažnjom polako nestaje...pa nama negdje s 2 godine.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Muma jesi li probala sa nosiljkama (marama, sling, mei tai...)? tako možeš imat dijete stalno uz sebe, a i lakše ti je za leđa i ruke su slobodne.
    Meni je bila dosta dobra ona ljuljačka/viper, namjestim dijete da me gleda dok kuham, ponekad ga proljuljam nogom..
    neka su djeca uvijek zahtjevnija i potrebitija, ali ipak kako rastu tako ih više toga zanima, duže im neka aktivnost može okupirati pažnju, da roditelji dođu do daha.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e, da, i dobro je uključiti tatu u nosanje, dvoja leđa lakše podnesu teret

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

nama se nosanje smanjilo kad je propuzao sa 6 mj. i kad je prohodao, al onda su problemi druge vrste. Onda bi ih nosio a oni se nedaju vec izvode vragolije

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ontopic nosenja - mislim da sam vec pisala da sam stariju nosila do zadnjeg dana trudnoce. To jutro kao za inat nije htjela hodati u vrtic pa sam je nosila cijelim putem (nije puno, par sto metara), ostavila u vrticu, otisla doma po torbu pa u bolnicu na zakazani cr. Imala je tad malo ispod 3 godine. Tako da mojoj trudnoci nosenje nije ni najmanje naskodilo

Sto se tice nosenja za uspavljivanje, to mi bas nije bila mila praksa sa starijom (kad je imala faze da ne zeli zaspati dok doji) pa sam s mladjim prakticirala od prvog dana da nakon sto podoji ako ne zaspi ostanemo lezati zajedno u krevetu, bez nosanja, pa dokle ne zaspi (iskreno, od tog glumatanja da spavam sam najcesce ja zaspala prije njega). Sve u strahu da cu opet uspavljivati nunanjem dijete od 15kg. A na kraju on ima 2,5g i (meni perolakih) 12kg pa ga nosim i vise nego sto on uopce trazi, jer je meni spretnije i lakse Mislim da ce mi to nosenje bas faliti... u stvari i stariju dan-danas nosim ponekad bar malo, npr od auta do stubista, ili od kreveta do dnevnog boravka, jest da ima 20kg, ali ima samo 5 godina i jos mi je ipak mala i razumijem da se ponekad zeli nositi...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobro, sad ste me utješile Mene je samo bilo strah da će tak biti i dok skupi 10 kila. Na mojih 50 već se sad pitam kak izdržim sa svojim trenutno 5-kilašem. Valjda se tijelo privikava iz dana u dan. Dobila sam sling prije par dana i još se borim s namještanjem malca unutra (nije to tak lako, ili je mene previše strah da ću ga staviti u loš položaj za njegovu kralježnicu), ali ne vjerujem da će to proći jer je on preaktivan i morala bih napravit rupu da barem gleda van A iako je držanje glavice već sad ok ipak se ne usudim stavit ga u neki drugi položaj, npr prsa o prsai sl.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    obične obitelji s više djece su u toj situaciji - ne možeš odmah skočiti kad te treba... jer npr u tom trenutku brišeš guzu starijem, ili mu radiš ručak... a on isto ima potrebe koje treba zadovoljiti... jer ako njega ne nahraniš onda dobiješ cirkus i sa druge strane... to su samo primjeri iz mojeg iskustva... netko uvijek čeka svoj red i koliko god se nekom činilo da je moguće ali najčešće nije moguće čak niti trogodišnjaku objasniti da on mora pričekat... jer će moj recimo u tom slučaju ići sam sebi dovršit ručak (jer je gladan jelte) i onda ću dobit dijete na hitnoj sa opeklinama... vagneš u tom trenutku i doneseš odluku, drugo ništa ne možeš...
    nećeš ostavit dijete da urla ne znam kolko ali koju minutu će morat pričekat da osiguraš da ti ovaj drugi ne napravi neku glupost u međuvremenu...
    O, da... Dok jednog premataš, drugi sjedi na kahlici - napravi, umoči prst i gurne ga u usta !

Bilo je svega!

Inače, ne vidim ništa loše u tome da dijete (pa i beba) pričeka neko razumno kratko vrijeme da oslobodiš ruke ili tako nešto. Uostalom, ne može drugačije...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Luka se isto prestao nosati kad je prohodao, već se smanjilo kad je propuzao, ali je zato sa 2,5 godine počeo žicat da ga se nosi jer ga noge bole... a u međuvremenu smo se natrčali za njim... tako da ne znaš što ti je bolje - nosanje ili trčanje
    u kolica je htio ravno na 5 min... a onda je opet s 2,5 godine odlučio kako bi se on vozio u kolicima...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Prsa o prsa može od rođenja ako je u marami, koja drži i glavicu. Od 3 mjeseca može u mei tai i iz njega se više vidi.

Naravno, trebaš prepoznati svoje granice i onda kad dođeš do njih tražiti druga rješenja. Nisu problem ruke (mame jednogodišnjaka imaju najbolje bicepse), problem su leđa, i to nije baš bezazlena stvar. Mene su u nekom trenutku od dugotrajnih nošenja, pa i sa nosiljkom, počela leđa rasturati, i tad smo uveli kolica i druga rješenja. Ali on je tad bio veći i spremniji na to, iste stvari 4 mjeseca ranije ne bi vjerojatno prošle.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    O, da... Dok jednog premataš, drugi sjedi na kahlici - napravi, umoči prst i gurne ga u usta !
    ajme LOL i FUJ u isto vrijeme!!!

ma ponekad je čak dovoljno da se bebi javiš... Teo recimo reagira na to da mu viknem: "Tu je mama! Evo me!" Smiri se dovoljno da stignem do njega...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A mislila sam prsa o prsa a da on onako kao sjedi. Malo me povremeno bole leđa, ali kaj ću. Kolica ne prolaze, osim kad je vani. Čim izađemo iz zgrade odmah čori u kolicima, ili u autu, ali doma Eto ga sad, leži na meni i pokušava kakati pa mi dozvoljava da sjedim i tipkam, nije mu dosadno

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Moe, stavi jastuke na pod oko kreveta.
    U budnom stanju pokazuj kako se treba spuštati.
    Još je mala za naučiti. Možda kroz 2-3 mjeseca

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Moe tako je bilo, a ocito ce biti i ovaj put, i kod nas
    Imas babyphone? Nosis ga sa sobom i cujes cim se promeskolji
    Ja sam njih ogradjivala s jastucima, ali na krevetu
    Imam babyphone, al ako mi radi napa, muzika il nešto ne čujem baš svaki šumić
    A ona je u stanju probuditi se, i ne javljati se po 10 minuta Nego gledati oko sebe, igrati se dekicom, pokušavati se popeti na jastuk kojim sam ju ogradila...

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Kad vidim da će zaspati krenem ju lagano ljuljati ( s tim da mi dojimo na jastuku dnevne podoje) i onda ju uzmem u ruke,nastavim ljuljati u istom ritmu i stavim u kolica koja isto tako nastavim ljuljati/vozati
    Teška je za ljuljanje na rukama.

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Skinula sam jednu bočnu stranicu sa krevetića i zakačila ga za veliki krevet.
    Često zaspi cicajući on u krevetiću, a ja na bračnom i onda me manje frka jer je ograđen sa tri strane, a na četvrtu (na sredinu kreveta) stavim jastuk za bočno spavanje.
    A ništa ostaje mi ležati kraj nje. A ostali poslovi će čekati

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobro, sad ste me utješile Mene je samo bilo strah da će tak biti i dok skupi 10 kila. Na mojih 50 već se sad pitam kak izdržim sa svojim trenutno 5-kilašem. Valjda se tijelo privikava iz dana u dan. Dobila sam sling prije par dana i još se borim s namještanjem malca unutra (nije to tak lako, ili je mene previše strah da ću ga staviti u loš položaj za njegovu kralježnicu), ali ne vjerujem da će to proći jer je on preaktivan i morala bih napravit rupu da barem gleda van A iako je držanje glavice već sad ok ipak se ne usudim stavit ga u neki drugi položaj, npr prsa o prsai sl.
    X! Ubit ce me taj sling, ne mogu ga staviti unutra i ne mogu! On pocne plakati a ja brzo van i gledam jesam mu nesto slomila.. I tako svaki dan jednom

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj isto nije volio onaj položaj kao kolijevke, od cca mjesec dana nosila sam ga u ovom položaju

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nije jos premali za to? Glavica mu jos ne stoji?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eeee, taj položaj sam i ja mislila! Ovo bi moj prihvatio ali se pitam za glavicu :/

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa u tom se položaju marama namjesti da drži glavicu, samo je prevučeš dijelom preko glavice

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete plače zato što te treba. Gladan je, možda ga nešto boli, možda bi se samo mazio i želi blizinu...sve legitimni zahtjevi...koje bi roditelji trebali čuti i na njih odgovoriti, odnosno pružiti bebi što joj treba.
    Time što ga puštaš da plače, šalješ mu poruku da ti (vama) njegove želje nisu važne. A to nije najbolji put do postizanja bliskosti, do izgradnje međusobnog povjerenja i do izgradnje njegovog samopouzdanja.
    Neka djeca odustanu nakon 15 minuta plakanja, neka nakon sat vremena, ali rezultat je isti. Odustali su od svojih želja i potreba jer su shvatili da im neće biti ispunjene, da one nisu važne. A male bebe nemaju potrebu ni sposobnost muljanja ili laganja, iskreno traže ono što im je potrebno. Male se bebe ne mogu razmaziti.

To o navikavanju na rukama i na nosanje je izmišljotina zapadne komotne civilizacije.
    Tisućama godina se djeca nosaju, dan danas je to normalno svuda po Africi, u plemenima Južne Amerike i Australije itd. i ta djeca sigurno nisu razmažena.
    I prohodala su u isto vrijeme kad i djeca koja se nisu nosala (i ona koja su "poticana" da stoje i hodaju na Zapadu), barem tako kažu istraživanja i knjige koje su ih opisale.

Potpisujem od prve do zadnje riječi.
    Mama sam troje djece. A imam skoliozu i visoku kratkovidnost (oboje je kontraindikacija za nošenje), ali mi dugogodišnje nosanje ništa nije smetalo. I ne vjerujem nikome tko mi kaže da mu beba smeta u rukama. Kuhala sam, čistila, sve radila sa bebom u jednoj ruci. Ili ako su mi baš trebale obje ruke, onda bi bili u viperu ili kolicima. Kad bi najmlađe spavalo, posvetila bih se većem ili jednostavno sjedila i čitala. Moj je sistem uvijek bio odmarati ili spavati kada beba spava. Radi se uz djecu, ako se od početka tako nauče, onda se može sve obaviti, sporije doduše, ali daleko zabavnije.

Uspavljivanje je prvu godinu na cici, drugu malo nosanja, malo pričanja i pjevanja, treću slikovnica i ležati uz dijete dok ne zaspi, četvrtu slikovnica i :laku noć. Nakon toga uglavnom idu sami spavati, pogotovo ako nisu jedinci, pa se zajedno spremaju. A što je to 4 godine uspavljivanja u životu djeteta? Sitnica.

Dijete mora biti 100% sigurno da ćete odgovoriti na njegove potrebe. Naravno da se može ( i mora) reći: pričekaj malo, sad ću doći, kad je to stvarno istina. Ali, treba odgojiti čovjeka samopouzdanog i sigurnog u sebe, a teško da će to postati ako ne može biti siguran u svoje roditelje. Ovo je moj stav, stvoren na temelju čitanja onoga što su pametni ljudi o djeci napisali, vlastite intuicije, pameti i iskustva. I vjerojatno još drugih utjecaja.

I na kraju i ja ponavljam. NITKO NE plače samo da se isplače. To nije istina. Plače jer je bespomoćno i treba mu nešto što ne zna objasniti. Onog časa kad roditelj otkrije što djetetu treba, plač prestaje. Ako to roditelj želi otkriti, ako mu se da...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bas vas je lijepo citati dok pokazujete toliku ljubav i predanost

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    To kme kme sam tek skontala kod nećaka, on u svojh godinu dana nije zaurlao onako kako smo mi navikli sa svojom od prvog dana i njega se može pogladiti po glavi da ponovo zaspe. Doduše, ne znam što je tu kokoš ili jaje jer majka je vrlo brzo turnula bocu i dudu, a bogme nije ni nosala, pa nikad ne znaš je li dijete odustalo ili nikad nije ni pokušalo...
    Ja moram malo skrenuti s teme i upitati autoricu ovog posta kako bi se ona osjećala kada bi saznala da je majka tog djeteta nešto slično napisala ili rekla o njoj i njezinom majčinstvu.

Znate, to što netko doji ili nosi ne čini ga boljim roditeljem.

- Možda je ta majka, kao i većina žena danas, bila needucirana, pa je "turnula bocu i dudu".
    - Možda je bila educirana, ali nedovoljno jaka da se odupre pritisku okoline.
    - Možda je dijete od rođenja bilo mirno i zadovoljno pa nije bilo potrebe za nosanjem.
    - Sigurno uza sve to ona jednako voli svoje dijete kao svi mi svoju djecu i uvjerena je da čini ono što je najbolje i najispravnije za njezino dijete. Osim ako je psihopat ili zlostavljač djeteta.

Sorry, ali ovakve insinuacije sa trona "bolje majke" me redovito dirnu u živac.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    moj isto nije volio onaj položaj kao kolijevke, od cca mjesec dana nosila sam ga u ovom položaju
    moja nikad nije voljela koljevku. zapravo ni jedna nije.
    isto sam ih nosila tako.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

btw moja se i dan danas budi sa kme kme (ok sad se budi sa sisa nakon kme kme) i ja bi joj na to kme kme turnula sisu. iz kreveta bi je dizala ako je vrijeme za ustajanje. nije nikad vristala niti se tako budila.
    takvo je dijete. i mislim da je glavna stvar u tome, njenom "karakteru", a ne u tome da li ju dojim ili ne, ima li dudu ili palac i nosim li je po stanu ili samo van stana.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vrištavci ostaju vrištavci, sa sisom ili bez nje, s dudom ili bez nje, sa bočicom ili bez nje.

I kad narastu ostanu vrištavci, samo se vrisk mrvu kultivira.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eeee, taj položaj sam i ja mislila! Ovo bi moj prihvatio ali se pitam za glavicu :/
    ja sam tako malog nosila u slingu od mjesec dana, ne treba sam držati glavu

ovako http://pixiekid.hr/images/pixiekid-s...a-nosiljka.jpg

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo još jedna slika sa pixiekid http://pixiekid.hr/images/stories/vi...kid-sling3.jpg

bitno da je sve dobro zategnuto i gore i dolje

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

neman sta pametno za rec..samo da suosjecam. Mi smo sa 6mj uzgojili 2 zuba pa sam nasla opravdanje za svo grintavilo zadnjih misec dana.
    dalje...jos uvik mislin da je cica lezecki no.1 za uspavljivanje ili duda lezecki.....kljucno je lezanje u mazikanje u tom trenutku
    U mom slucaju je scena ovakva: gda Majka (citaj:sveta krava) lezi na lijevom boku, mali bebi na ciki,a mamina princeza Zvjerkica(s njom se zanat u znoju kovao ) do brace dok je mama mazi Lijevom rukom. Ovo Lijeva ruka je od kljucne vaZnosti jer u DESNOJ je mob kojim gda.Mum surfa bespucima interneta i upija mudrost i znanje od izmedu ostalog i nekih od VAS postovane majke.
    Znaci lezim i surfam bez da mi itko moze shizdit sta toliko visin po internetu. To je cisti ZEN
    pametno sam tu procitala ..radit dok su dica budna,a odmarat kad spavaju. to je jedini nacin za opstanak..jos da kazem moji su ona vrsta koja uzasno malo spava i puno se nosika pa se isto puno toga obavi zahvaljujuci nosiljci.
    Ovo odmaranje dok mogu redovito ne podjelim s nikim, nek misle da ne stajem cili dan...ionako neki nemaju dusu jer da imaju bili bi vise na raspolaganju,bar jednom na misec....ahahahaaaaa
    Tu eventualnu uru na dan kao tajnu nosim sa sobom u grob jer prosli smo svasta ..od dojenja 24h na dan..do uspavljivanja po 5-6h iz komada...budenja po 10ak puta u noci..posla i rada nakon 2. bebinog mj u oba slucaja......i zato ko sisa peglanje i robu koja je pokisla na susilu.......moja dica;muz i ja smo vazni......SAMo JEDNOM SE ZIVI.........evo napokon su zaspali

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala Zara1...joooooj danas ćemo se ponovno gurkati u slingić

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uspavljivanje je prvu godinu na cici, drugu malo nosanja, malo pričanja i pjevanja, treću slikovnica i ležati uz dijete dok ne zaspi, četvrtu slikovnica i :laku noć. Nakon toga uglavnom idu sami spavati, pogotovo ako nisu jedinci, pa se zajedno spremaju. A što je to 4 godine uspavljivanja u životu djeteta? Sitnica.
    Beba ima 8 mjeseci, stalno sam se pitala kako ću je uspavati kad prestane dojiti... Jer sad jedini način da zaspi je - cica
    Hvala ti. Ipak postoji način. Sad mi je lakše

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da se pohvalim. Ja sam uspjela svog malca upravo smjestit u sling kako je Zara stavila link. Sva sam ponosna samo me brine da ga ne "reže" oko nožica i još važnije - da mi ne isklizne van iako ojećam da je on čvrsto sjeo. Najradije bih gurnula ruku da vidim dokle mu seže marama ispod, ali bojim se da ću sve pokvarit

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh muma, to i mene danas ceka, nadam se sa cu uspjet :D a jesu mu nogice unutra ili vani?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa to je zapravo isti polozaj kao i s maramom
    Meni je puno lakse to sa elasticnom maramom, sa slingom nikad nisam uspjela
    I marama isto tako pridrzava glavu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nogice su bile vani i natiskalo ga je, baš mu je crveno

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma nece mu nista biti od malo crvenog. Ali probaj mu sve isto samo nogce staviti u slingu.
    Jel plakao kad si ga stavljala?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Danas ga je opet malo jače uhvatila prehlada pa je sav nikakav, polusnen, iscrpljen...tak da nije ni skužio kaj radim Brojimo točno mjesec dana cijeđenja u grlo.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma kako bebica?
    Mi smo se malo primirili i ja i mali nisam više toliko nervozna valjda se hormoni vraćaju u normalu,uspjeli smo da ode spavat oko 8-9 i spava ujutro do 8,naravno uz noćna hranjenja,tako da i ja bolje spavam pa sam mirnija,a šta se tiče ostalih kućanskih poslova to sve stoji jer mali kad je budan oće cjelokupnu pažnju!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nogice su bile vani i natiskalo ga je, baš mu je crveno
    mojima nikad nije bilo crveno (ili ja nisam vidjela )
    otpusti malo sling dolje
    Posljednje uređivanje od Zara1 : 20.02.2014. at 10:37

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zara1 ti imas onaj elasticni, jel tak?
    Meni je isto tiskalo nogice, al moj nije bio elasticni
    Muma kakav je tvoj?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da elastični je bio, više ga nemam

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vjerojatno zato
    to sam mislila, imala si...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nisam ga uspjela ugurati ni u budha polozaj stavim ga unutra al vanjski dio slinga koji mu treba ic preko kicme i glave nam dode do pola leda i dalje ne ide..

Jel postoji negdje nesto gdje nam mogu pokazati kako se radi sa slingom a da nije onaj pixiekid radionica jer nemam njihov.. Ne zelim odustat od slinga a na rubu sam vec, osjecam se retardirano

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Apsu koji je tvoj?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nemam pojma, kupila ga tu preko burze.. Ring sling...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da sam blize ja bi ti rado sve pokazala. Al ima svakakvih slingova, uskih, sirokih, rastezljivih, krutih...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ovaj.. ima nacrtane palmice na sebi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ova mama to poprilično dobro pokazuje ( iako sling ima crte, a ne palme ), ali ja ne vjerujem da bih to uspjela napraviti. Treba dosta prakse, bar mi se tako čini. Dok to sve spakiraš, već obaviš ono što si namjeravala i bebu normalno nosiš u ruci :
    http://www.youtube.com/watch?v=5Wsh8v4AHT0

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

O super, ovaj video još nisam vidjela, sutra ću opet probati A ja bi bebu stalno nosila i dok obavljam stvari i dok idemo u šetnju i dok odmaram, dokle god bi mu pasalo , zato se toliko trudim i ovo je valjda jedina stvar u životu koju nisam uspjela ako ne iz prve, onda bar iz druge, a kamoli nakon minimalno 20 pokušaja, baš me to frustrira

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nisam ni vidjela da ste pisale. Moj je isto ring sling i neki grublji materijal. A ne mogu baš otpustiti dolje ako mu dio slinga između njegovih nogica povlačim prema buši da on sjedne u njega . A on je dost nervozan bebač pa ne mogu toliko vježbati a da on ne popi... Jedan pokušaj i amen. Frustrir me da ga imam a ne mogu ništa s njim. Ajme.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moja elastična marama stoji i čeka bolje dane..namjestim ju, stavim P unutra i nakon 10min želi van.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zato ja imam u kolekciji vec 4 nosiljke
    Sling mi je u pocetku bio OK, ali kad sam ga stavila u tricotti (isti princip kao marama) skuzila sam da nam to bolje pase. Bolji je materijal, lakse mi ga je staviti i sigurna sam da je u njoj pravilno namjesten.
    BabyBjorn nosimo samo kad idemo van (jer navodno nije ergonomski), a u jos jednoj klokanici mi spuzne dolje..isto ne kuzim kako se beba nosi u tome (mozda je za starije bebe).

Vrijedi isprobavati. Probaj pitati neke mame da isprobas njihovu nosiljku prije nego se upustis u kupovinu. Mozda shvatis da je sling za vas promasaj, ali zato nesto drugo odlicno funkcionira.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ova mama to poprilično dobro pokazuje ( iako sling ima crte, a ne palme ), ali ja ne vjerujem da bih to uspjela napraviti. Treba dosta prakse, bar mi se tako čini. Dok to sve spakiraš, već obaviš ono što si namjeravala i bebu normalno nosiš u ruci :
    http://www.youtube.com/watch?v=5Wsh8v4AHT0
    kad ga jednom vežeš, ne moraš ponovo, ostaviš ga vezano, samo prebaciš preko ramena i zategneš prema potrebi. Meni je sling bio dosta brz i jednostavan, i baš taman za doba kad je dijete bilo veće pa je htjelo čas hodati čas se nositi. Dok je bila skroz mala nosila sam maramu, sling sam tek kasnije nabavila (zapravo sam ga sama sašila na kraju, nije ni teško, samo se treba nabaviti ringove). Marama je već malo kompliciranija za najmeštanje ali bar stoji simetrično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •