Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Što se tiče ovog "organizacijskog dijela" o kojem govori Peterlin... Meni je to glupo i ide mi na jetru. Mi smo dvije odrasle osobe u ravnopravnoj zajednici. Kog vraga bi svaki put i uvijek i beziznimno ja morala određivati (i naređivati) što, kako, kada i gdje? Kad smo mm i ja počeli živjeti zajedno rekla sam mu da ne želim od njega raditi invalida i da se mora biti u stanju brinuti sam za sebe. I jest, uglavnom. Samo se totalno raspustio otkad je beba rođena. Kao da smo dobili manje dužnosti, a ne još 100 puta više. I znam da muški mozak funkcionira na drugi način, ali to ne znači da nisu u stanju donijeti odluku koji jogurt kupiti.
Moj muž nakon 6 zajedničkih godina zove iz dućana da pita KOJI će sir kupiti. Taj isti sir koji jedemo/režemo/ribamo apsolutno svaki dan i koji smo dosad ZAJEDNO kupili već stopedesetmilijuna puta.

Što se prije pomiriš sa činjenicom da su muškarci s Marsa, a žene s Venere, bit će ti lakše.
Pošto i sama mrzim kvocanje, radije odabirem lijep razgovor u kojem mu dajem do znanja što on može učiniti da mi olakša život. I naravno da taj razgovor treba obaviti svako par mjeseci, brzo oni to zaborave.

Apropo čišćenja... mislim da tu prašinu vidiš jedino TI. I da definitivno moraš malo olabaviti po tom pitanju.

Mislim, ne moraš... ali bit će ti sve teže i teže. Slomit ćeš se jednog dana ako ne shvatiš da slaganje po boji, abecedi, veličini i materijalu nije ni od kakve važnosti na život, kao ni pod koji se čisti tek svaka 3-4 dana. Tu je odluka tvoja, shvaćaš li da griješiš ili ne i želiš li to promijeniti ili ne.