Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Cervikalni bris-obavezan?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Cervikalni bris-obavezan?

Molim vas informaciju: danas mi je moj ginić rekao da bolnice po novom traže obavezan nalaz cervikalnog brisa (mislim da je rekao u 34.-36.TT).

Kako sam uspjela izboriti se da mi ne radi vaginalne preglede, ovo je dakle najavljeno čačkanje...

Dakle, da li je to stvarno tako da treba taj nalaz?

Trudnoća je uredna i sada sam u 32.TT
    Posljednje uređivanje od mašnica : 13.09.2012. at 20:20

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ne znam da li bolnice traže nalaz, ali ti brisevi se rade zbog bakterija, konkretno beta hemolitičkog streptokoka grupe b koji je opasan jer kod poroda može prijeći na bebu.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mene su u bolnici, u trudnickoj ambulanti s 36 tt, uputili na tu pretragu i na sljedecem pregledu su me trazili nalaz. Ne znam dal je obavezno, ali je preporucljivo.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa nije to po novome...
    Meni su radili prije sva tri poroda taj bris,
    dakle prije 6, 4,5 i prije skoro pa 2g......

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni nikad nisu tražili taj bris ( u prethodnim trudnoćama), niti mi je moj doktor spominjao, ali kad sam došla na SD, tražila me doktorica.. Sljedeći put kad sam došla s uputnicom, Jakovčić je komentirao kako je to glupost, ali mi je ipak uzeo bris. poslije mi je bilo žao što sam spominjala jer sam mogla možda izbjeći..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 13.09.2012. at 22:46

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prije 2god.me dr. to nije trazio.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Nisam čula da je obvezno,iako mi je nekoliko trudnica reklo da ih dr.šalje baš u tim tt.Idem u trudničku ambulantu idući tjedan,biti ću u 36 tt,pa svakako javim dali je što spomenuto.Logično mi je da svaka žene prije planiranja trudnoće napravi briseve.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni su to radili i prije 5,5 godina kad sam bila trudna sa sinom i sad. nisam to doživjela kao nešto neugodno ili invazivno, s time da je mene dr. (koja me vodi u bolnici od početka) tražila da to radim i prije 34.-36. tt, možda čak negdje i oko 20. tt, nisam sad ziher, a ne da mi se ić čačkat po papirima. i svaki put kad me zaprimaju u bolnicu zbog tlaka, obavezno me pitaju jesam li ih radila i jesu li bili uredni.
    ovo potpisujem:
    Citiraj mistic prvotno napisa
    Ne znam da li bolnice traže nalaz, ali ti brisevi se rade zbog bakterija, konkretno beta hemolitičkog streptokoka grupe b koji je opasan jer kod poroda može prijeći na bebu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mašnica, misliš na cervikalne briseve , ili na bris anusa i međice na betahemolitičkog streptokoka ? (vjerojatno ovo drugo , to se radi u tjednima pred porod , rutinski u većini rodilišta po najnovijem).
    Ako je ovo drugo , ne radi se zapravo vaginalac nego se bris uzima sa vanjskog dijela.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rekao je cervikalni bris.

Ali onda očito da se ipak radi o ovom drugom jer je spomenuo streptokok. Sad sam zbunjena.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Evo mene sa svjezim iskustvom pa mozda mogu pomoci.. Ne znam da li je taj bris obvezan ili ne, ali meni ga je moj doktor napravio prosli tjedan u 19. tt. Inace je doktor stvarno njezan i pazljiv pa mi to nije predstavljalo nikakav problem, nisam ni osjetila..rade se nalazi za streptokok, ureaplasmu i klamidiju. Nalaz mi je dosao u petak i imam streptokok, a nikakvih simptoma nemam.. kako sam gledala po netu, ako se ne ljeci moze uzrokovati velike probleme, ali na vrijeme je otkrivena bakterija tako da mislim da ne bi trebalo biti nekih komplikacija pa ne panicarim.. U svakom slucaju moja preporuka je da se taj nalaz napravi jer kad gledam po sebi, ne znam na koji nacin bi je otkrila da nisam napravila briseve..

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo podizem, vidim da se bas i ne spominje na ovom pdf-u!
    i ja sam radila ovaj bris (ne cervikalni nego bris medjice i oko anusa) sa 35+4 i pozitivna sam na streptokok. Citajuci po netu, samo sam se isprepadala pa bi voljela cut iskustva vas koje ste u sl. tjednima trudnoce, a radile ste ga ili onih kojima je ovo druga, treca trudnoca, a imaju iskustva s istim nalazom...
    Hvalaaa!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je rađen bris na beta hemolitički streptokok i to samo u 3.trudnoći i to mi je rečeno da dođem u 35.tjednu,
    ali definitivno je bio bris cerviksa,međicu i anus mi nitko nije spominjao,sad više ništa ne kužim!

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je rađen bris na beta hemolitički streptokok i to samo u 3.trudnoći i to mi je rečeno da dođem u 35.tjednu,
    ali definitivno je bio bris cerviksa,međicu i anus mi nitko nije spominjao,sad više ništa ne kužim!
    To je taj streptokok. Evo i ja cujem razl. iskustva, a mogu reci sto mi je objasnjeno. U cerv. brisu on bi se pokazao u onom na aerobe i anaerobe, a meni je radjen bris brz spekuluma (dakle, cervikalni nije) sa samog "ulaza" u rodnicu i oko anusa... Medjutim, kad je pozitivan, naravno da ga ima u rodnici (kazu lijecnici svaka 3. zena) pa ga beba moze skupit prilikom prolaska...
    Jesi li ti bila pozitivna ili ne?
    Zanima me zbog eventualnog scenarija kad bi ga beba pokupila!? Navodno ih prvo promatraju pa i njima daju antibiotik ako smatraju da je potrebno i to moze rezultirati ev. duzim ostankom u rodilistu...
    Hvala u svakom slucaju!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ljuta sam ko ris,
    došao je nalaz kao uredan,piše samo fiziološka flora,
    ali to nije sve dole piše još ...na materijalu nema ni imena ni prezimena i sad mene sestra pita hoćeš to prihvatit?!
    mislim halo,kaj sam ja trebala upisat ime?Uzela sam nalaz za slučaj da se porodim!
    Neda mi se ponovo ići na bris i čekati jer dok nalazi budu gotovi ja ću već rodit!!

E da i thanks na pojašnjenju

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ljuta sam ko ris,
    došao je nalaz kao uredan,piše samo fiziološka flora,
    ali to nije sve dole piše još ...na materijalu nema ni imena ni prezimena i sad mene sestra pita hoćeš to prihvatit?!
    mislim halo,kaj sam ja trebala upisat ime?Uzela sam nalaz za slučaj da se porodim!
    Neda mi se ponovo ići na bris i čekati jer dok nalazi budu gotovi ja ću već rodit!!

E da i thanks na pojašnjenju
    Ma nema na cemu!
    Kazes dolje pise jos nesto... Sta ti pise?

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo da na materijalu nema imena i prezimena.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovo da na materijalu nema imena i prezimena.
    Boze sacuvaj!!! Sta jos necemo dozivjeti?! :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •