Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Referendumski ustanak

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Referendumski ustanak

DAnas naletim na štand na kojem se skupljaju potpisi za referendum o četiri pitanja, sad sam tražila po netu, u glavnim medijima niti jednog članka o tome, , a o nekim minornim temama se tjednima raspravlja. http://referendum.co/ Četiri pitanja za koja se traži referendum su : 1.ZAbrana uvoza, uzgoja i prodaje GMO hrane, 2. Poništenje pretvorbe i privatizacije, 3.Ponavljanje referenduma o ulasku u EU, Zabrana prodaje javnih resursa, voda, šuma i sl

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ivanas, evo i meni prvi glas!

Tko to organizira, jesi skužila?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam vidjela plakate vec dugo stoje. Dosta amaterski mi izgleda. A i nije mi jasno tko bi to i kako sproveo. Ni jednostavnije mozgalice nasi politicari ne znaju rijesiti. Toliko mi to lose izgleda da nisam ni zastala da vidim tko stoji iza toga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam vidjela plakate vec dugo stoje. Dosta amaterski mi izgleda. A i nije mi jasno tko bi to i kako sproveo. Ni jednostavnije mozgalice nasi politicari ne znaju rijesiti. Toliko mi to lose izgleda da nisam ni zastala da vidim tko stoji iza toga.
    x
    svako može stati na štand, napisati pitanje i krenuti skupljati potpise za referendum.
    al ih treba skupiti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da... i fwd mail kruži okolo, dobila sam ga s više strana.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

X
    Da, točno to - amaterski, ma i gore od toga, meni se činilo kao neka zafrkancija, vic.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nije zafrkancija koliko sam ja shvatila to je skupina (dosta velika) građana birača diljem lijepe naše koja pokušava napravit nešto pozitivno za sve nas ali ih mediji neprestano ignoriraju i ne dobivaju uopće pažnju i dio svog mjesta u njima kao da su cenzurirani. Sve je navela ivanes u postu, da ja sad ne ponavljam. Možda djeluju amaterski jer iza njih ne stoje političari ni kojekakvi sponzori nego obični ljudi tj. građani ove zemlje koji nemaju novaca kao naše stranke pa da se reklamiraju i iskaču na svakom ćošku sa lažnim osmjesima, nisam politički opredjeljena al mislim da je dobro da se napokon netko našao da da narodu mogućnost da odlučuje o bitnim stvarima u zemlji kojoj živi i da potpisala sam sva četiri referendumska pitanja.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iako nije mozda zafrkancija, meni izgleda, jer su pitanja o stvarima koja su vec provedena.
    1. ponistiti privatizaciju, kako bi to oni izveli
    2. referendum o neulasku HR u EU, dobro da se nisu sjetili to pitati 2.7. (bas je novost ovo o ulasku, a i referendum o tome imali smo prije godinu dana)
    3. o GMO ne znam sta bi napisala, jer imam neke cudnovate vizije u vezi toga

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni isto izgleda potpuno neinformirano, uhvatili su se svih popularnih bauka (ima li i stavka - ukinuti banke i kredite?) kao da je to sve tako jer se nitko nije sjetio da ne valja.

Pomalo mi izgleda kao referendum "ko je za to da dobro živimo?"

a za GMO, zašto zabrana GMO hrane, a ne zabrana hrane tretirane pesticidima, hormonima i antibioticima? Da ne govorim o zabrani duhana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

x. Zastala dok sam čekala tramvaj, ali nisam ništa zapamtila, osim dojma amaterizma - stila prosvjed protiv svega.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.02.2013. at 14:37

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    meni isto izgleda potpuno neinformirano, uhvatili su se svih popularnih bauka (ima li i stavka - ukinuti banke i kredite?) kao da je to sve tako jer se nitko nije sjetio da ne valja.

Pomalo mi izgleda kao referendum "ko je za to da dobro živimo?"

a za GMO, zašto zabrana GMO hrane, a ne zabrana hrane tretirane pesticidima, hormonima i antibioticima? Da ne govorim o zabrani duhana.
    X

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jučer sam kod prebacivanja programa naletila ne nekog bijesnog građanina koji se javlja iz Dalmacije (nebitan podatak). Slušala sam ga 20tak sekundi gdje je rekao da nek se političari odreknu vožnje autima, nek idu tramvajima, pa će se tako riješti neki problem u školstvu. Eto, meni to nekako na tom nivou. Ono - nek nam političari daju posao, a mi ćemo raditi.

Baš kao već spomenuti referendum: "ko je za to da dobro živimo". I tko bi trebao platiti taj referendum? Je l da se novac preusmjeri iz kase za obrazovanje ili medicinu ili od socijale ili da političari prodaju aute?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

znam ja Jelena već odakle bih preusmjerila, imam čak i više ideja, ali me nitko ne bi poslušao

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i nijedna od njih nije da političari idu tramvajem ili piju manje vode

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajde, mi ćemo te poslušati, sad sam kurjoža

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    i nijedna od njih nije da političari idu tramvajem ili piju manje vode

Ja bih svejedno glasala za preusmjeravanje viška novca u znanost, medicinu, obrazovanje, kulturu i za socijalu.
    Al dobro si se sjetila vode!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo sam čitala sinoć i onda se prijavila za volontiranje, i bila par sati na štandu. Izgleda amaterski jer je to građanska inicijativa nevezana niti za jednu organizaciju, ali se skupio veliki broj ljudi i skupilo se već puno potpisa, ne zna se još točna brojka, ali prelazi 50tak tisuća potpisa. Pitanja nisu za ili protiv nego da se o ta četiri pitanja građani izjasne na referendumu. Referendum o EU je bio ali od tada su promjenjeni važni zakoni u samoj EUropskioj uniji i valjda prema ustavu bi trebao biti novi referendum što je i bio u nekim zemljama. Zabrana uvoza, proizvodnje i prodaje GMO proizvoda je meni i mnogima jaaaako važno pitanje i treba biti na referendumu, kao i donošenje odluka o javnim resursima, šumama i vodama, da li stvarno bilo koji političar u naše ime može prodati šume, vode, otoke? Najbolje od svega mi je ta medijska blokada, o ovome se ne piše a neke starlete i slična ekipa puni naslovnice.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koji političar u tvoje ime može prodati vodu i šume i otoke? po kojem zakonu?
    joj, tebi je dosta starleta, a meni je pun kufer ovih dnevno.hr i dalje.com članaka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"ko je za to da dobro živimo"
    Odličan . I sad da povežem s drugog topica - nitko . Svi šute ? Skužajte, ne bi ja, prst sam pobjegao (anđeoski smajlić).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ili je aktivizam u ovom slucaju forumiranje i upozorenje onima koji zele cuti.
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Odličan . I sad da povežem s drugog topica - nitko . Svi šute ? Skužajte, ne bi ja, prst sam pobjegao (anđeoski smajlić).

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja bih referendum o HRT pretplati. ozbiljno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    koji političar u tvoje ime može prodati vodu i šume i otoke? po kojem zakonu?
    joj, tebi je dosta starleta, a meni je pun kufer ovih dnevno.hr i dalje.com članaka.
    bas... nije medijska blokada, pise u zakonu. narodne novine nisu medij ali ne objavljuju zakone radi politicara vec gradjana, da ih informira. nepoznavanje zakona nikog neispricava.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam procitala taj letak na nekoj tramvajskoj stanici i odmah se osjetila kao u vremeplovu, 20 godina unazad i ponovno prica o ponistenju pretvorbe i privatizacije. Kako bih rado postavila par konkretnih pitanja tim zanimljivim ljudima kako to konkretno misle napraviti... No nekako mi se sve cini da uopce ne misle kako, nego eto bas im je zgodno to pitanje, sigurno je vecina za referendum, iako koliko se sjecam rezultata referenduma o pridruzivanju EU vecina gradjana RH ne voli bas izlaziti na referendume. No ovoj ekipi se izgleda ne svidja kako su oni koji su izasli glasali, pa referendum treba ponoviti Ovo o zabrani "politicatima" prodaju hrvatskih blaga isto me turbo zanima koji se to clanci zakona tim referendumom pobijaju...

Sve u svemu podrzavam inicijativu forumasice centar o referendumu za ukidanje HRT pretplate i dodajem moje referendumsko pitanje da li ste za to da umjesto isplate raznih subvencija taj novac ravnomjerno isplati svim gradjanjima RH? To je cca 1000kn po glavi godisnje od drzave. Hocemo i mi neku gradjansku inicijativu? Ali slabo ce to imati prodju, Hrvati se samo "pale" na bobastcne "vece od zivota" teme, ove konkretne tehnikalije od kojih se zivi ih ne zanimaju previse.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

REFERENDUMSKI USTANAK kao što ste primjetile nije financiran je od nikakvih političkih opcija, pa možda ne djeluje fancy... Građanski ustanak smo mi obični građani nezadovoljni samovoljom političkih elita koje upravljaju našim sudbinama, cilj je pokazati snagu u narodu, a referendum je jedina legalna opcija. Zato se cure moje drage informirajte i skinite potpisne liste sa www.referendum.co i pomozite... Ljudi pomažu sami, javljaju se za rad na štandovima, printaju na svojim printerima letke, potpisne liste, posuđuju suncobrane i stolove, a da ne govorim da je medijska blokada tolika da niti jedan veći relevantni medij ne priča o Referendumu. Uopće nije važno jeste li za ili protiv pitanja, važno je da napokon narod počne o nečemu odlučivati sam, podržite to. PUSA

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih referendum o HRT pretplati. ozbiljno.
    x (makar... ja nekim ljudima ne otvaram vrata stana)
    ja bi i o plačanju parking mjesta

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

logična je medijska blokada jer se radi o prilično neozbiljnom projektu
    na redovitim izborima biramo već 20 godina vlade kojima je jedan od glavnih ciljeva ulazak u EU i referendum o tome smo imali pa je pozivanje na još jedan potpuno suludo
    poništavanje privatizacije i pretvorbe je blago rečeno smiješno a u realnosti potpuno neprovedivo
    GMO je onako, plašenje raje s s velikim zlim baukom (nije Arsen)
    a rasprodaja prirodnih dobara ... da li netko ozbiljan misli da se tu stvarno radi o tome?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj _KETI_ prvotno napisa Vidi poruku
    REFERENDUMSKI USTANAK kao što ste primjetile nije financiran je od nikakvih političkih opcija, pa možda ne djeluje fancy...
    keti, ne radi se o tome da nisu isprintali fine fotošopirane plakate, nego da priča, sadržaj djeluje naivno.

Što se tiče mojih želja za štednjama, ja bih štajaznam, prestala vodit tuđe ratove, drastično srezala davanja crkvi, a bome i nogometu. I iz NATO bih istupila, jedna članarina manje.
    Ali znam da to izgleda jednostavno iz moje fotelje, a da u stvarnosti sve ima svoje razloge. Spadam u one koji su pogledali seriju Žica pa sad kao znaju kako svijet funkcionira U smislu da jedno je ono što hoćeš, a drugo je što se moraš dodvoriti ovome, ne smiješ zamjeriti ovome, ruka ruku mije itd.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

keti, ne radi se o tome da nisu isprintali fine fotošopirane plakate
    Možda sam površna plavuša, ali meni se radi bome i o tome. Letci im izgledaju kao da ih
    je izradilo dijete nižih razreda oš.
    Ja bih osobno umjesto tih besplodnih pobuna koje su već i debelo zakašnjele, jer je popljačkano
    skoro sve što se moglo, radije neke konstruktivne prijedloge ljudima kako naći posao, kako zaraditi,
    što se isplati. Mi smo narod od puno priče, ali slabo rada (moj dojam). Eno u Njemačkoj nema krize,
    nema nezaposlenosti..

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda sam površna plavuša, ali meni se radi bome i o tome. Letci im izgledaju kao da ih
    je izradilo dijete nižih razreda oš.
    Ja bih osobno umjesto tih besplodnih pobuna koje su već i debelo zakašnjele, jer je popljačkano
    skoro sve što se moglo, radije neke konstruktivne prijedloge ljudima kako naći posao, kako zaraditi,
    što se isplati. Mi smo narod od puno priče, ali slabo rada (moj dojam). Eno u Njemačkoj nema krize,
    nema nezaposlenosti..
    "The journey of a thousand miles begins with a single step" Lao Tzu

Nije čak bitan Vaš osobni stav po ta 4 pitanja, bitno je pokazati ovim našim vrlim "kroejšen politišnz" da zastupaju narod, a narod ih može referendumom u svakom trenutku skinuti. A osobno se ne bih složila da pitanja nisu bitna, meni jesu...

Pusa

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

... Uopće nije važno jeste li za ili protiv pitanja, važno je da napokon narod počne o nečemu odlučivati sam, podržite to. PUSA
    Da, zato sto je bitno da naorod odlucuje sam treba raspisati referendum na kojem ce se pokusati promijeniti rezultat one prijasnje referendumske odluke tog istog naroda a sve uz "sitan" drzavni trosak organizacije svega toga.

bas su me uvjerili u pamet i vaznost svojih ciljeva

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"The journey of a thousand miles begins with a single step" Lao Tzu

Nije čak bitan Vaš osobni stav po ta 4 pitanja, bitno je pokazati ovim našim vrlim "kroejšen politišnz" da zastupaju narod, a narod ih može referendumom u svakom trenutku skinuti. A osobno se ne bih složila da pitanja nisu bitna, meni jesu...

Pusa
    Previše mi očekujemo od političara, valjda smo do sad mogli shvatiti da koja god garnitura bila na vlasti, samo do vlasti joj je stalo.
    Oprosti, ne vidim svrhu da sjaši Murta a uzjaši Kurta (vjerojatno još gori).
    Držim se devize uzdaj se u se i u svoje kljuse...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nešto sam danas puna narodnih poslovica...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •