Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: Da li sušilica smanjuje veš? Hitno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Da li sušilica smanjuje veš? Hitno!

Naručili smo sušilicu, konačno.
    Samo što nije stigla, a onda sam u par dana od tri osobe (koje nisu međusobno povezane i ne mogu biti, dakle nije urota protiv moje borbe za slobodnim vremenom ) da imaju sušilicu, ali ju ne koriste jer im je uništila puno veša, odnosno smanjila ga.

Jedna osoba ima Candy perilica + sušilica, druga ima Mielle, mislim da isto perilica + sušlica, treća ima Gorenje samo sušilica.
    Kad ovo čujem, najrađe bi odustala... stornirala narudžbu...

Kakva su vaša iskustva? Heeeelp.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je smanjila dosta toga.skuzila sam sto smanjuje pa to ne susim u susilici.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da.

Ja u sušilici sušim: ručnike, kuhinjske krpe, posteljinu, neki veš, traperice. Ostalo ne. Ali ju ne bi dala ni za što.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I pelene sam u njoj sušila, naravno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Istina je, malo se odjeća stisne u sušilici. Nije to jako, možda centimetar, dva.
    Najviše odjeća koja ima 100% pamučni sastav, tako se bar meni čini.
    Kao i anatom, nisam stavljala unutra stvari koje nisam željela da se smanje, primjerice, kada bi djeci odjeća bila na knap, ne bih je više stavljala u sušilicu (i još malo nategnem rukave i nogavice pod peglom ) ali kada bi im kupovala novu odjeću uvijek bih uzela pola broja veće jer sam unaprijed računala da će sa stisnuti pri sušenju.
    Meni je sušilica već neko vrijeme u kvaru i nikako da se odlučim kupiti novu, ali baš mi nedostaje, naročito za ručnike i slično...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Istina je, malo se odjeća stisne u sušilici. Nije to jako, možda centimetar, dva.
    Najviše odjeća koja ima 100% pamučni sastav, tako se bar meni čini.
    Kao i anatom, nisam stavljala unutra stvari koje nisam željela da se smanje, primjerice, kada bi djeci odjeća bila na knap, ne bih je više stavljala u sušilicu (i još malo nategnem rukave i nogavice pod peglom ) ali kada bi im kupovala novu odjeću uvijek bih uzela pola broja veće jer sam unaprijed računala da će sa stisnuti pri sušenju.
    Meni je sušilica već neko vrijeme u kvaru i nikako da se odlučim kupiti novu, ali baš mi nedostaje, naročito za ručnike i slično...
    X

Skupi se nešto u sušenju (npr. pidžame) ali se rastegne natrag na guz*ci, he he he...

Skupi se točno onoliko koliko piše na ceduljama - 2-4% za pamuk. To je 2 cm manje na metar duljine.

Meni je sušilica nezamjenjiva (koristim je umjesto pegle) i uopće me ne dira. Ne sušim do suhoga, sušim 20 min (to mi je najkraći program) pa izvadim na štrik ili harfu, objesim ravno raaaaavno i nema peglanja.

Ne smije se pretovariti jer onda gužva i uništava. Ako piše da suši 4 kg - onda se ne smije ugurati unutra više od toga. Moja pere 6 kg, a suši 4 kg, pa ja obično podijelim oprano po pola i sušim u dvije ture. Nikakvih problema.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naravno da smanjuje u prvom sušenju, onako kao da je oprano na 90

ali to je to - jednom

zato sve kupujemo broj veće, kao nekada moja mama

pr. gaćice umjesto 36 kupim 38, i tako

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma nije ko da je oprano na 90, pa koliko ti programa imas? Na tom susim samo pelene.
    Ovako kako kaze Peterlin, jednom i onoliko koliko pise na etiketi. Sve osim posteljine, rcnika i pelena susim na najslabijem programu iako pisu dvije tockice.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam veeeeliki ljubitelj sušilice, imam Whirlpool 6th sense sušilicu sa dosta programa. Uništilo mi je jednu jedinu majicu koja je bila kakte pamučna, a u biti sam poliester.
    Ostalo nisam primijetila da stisne. Sušim sve osim svojih vunenih vesta.
    Kao Peterlin, ne peglam, već složim odjeću dok je još topla, ali ja koristim i potpuno sušenje (na mom uređaju označeno kao ormar++)
    I isto se slažem da je bitno ne prekrcati ju jer je onda odjeća kao da su ju krave žvakale.
    Inače, prilikom kupnje dosta je bitno provjeriti na koliko okretaja centrifugira veš mašina, jer neke slabije sušilice mogu osušiti i 6 kg odjeće, ali uz uvijet da su prethodno centrifugirane na 2000 okretaja.
    Ja sam odabrala sušilicu koja suši rublje nakon 1800 okretaja centrifuge, a veš mašina mi radi na 2200 okretaja centrifuge. I imaju isti kapacitet od 6 kg (oba uređaja)
    Mojca - od srca preporučam sušilicu, nemoj odustat, samo počni čitat etikete na odjeći, nakon nekog vremena ćeš sama steć feeling da li komad odjeće može ili ne može u sušilicu.
    Jedini detalj oko odjeće koji me strašno nervira, svi engleski i njemački proizvođači odjeće navode da se odjeća može sušiti na blagom programu (npr. HM, C&A, M&S itd) ali zato talijanski (Iana, Benetton i slični) navode da se ne smije. E to je pak čista bedastoća. Valjda tako označe da ne bi bilo pritužbi na kvalitetu odjeće. Što mene ne spriječava da i talijansku odjeću okrenem u sušilici.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

susim sve sem: kosulja, finih majica (vuna, svila)
    obozavam je i kupujem si odjecu broj vecu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja štedim struju pa u sušilici samo dovršavam sušenje (skinem sa štrika kad je malo vlažno i stavim u sušilicu 20minuta - umjesto peglanja). tako se niš ne smanji

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja štedim struju pa u sušilici samo dovršavam sušenje (skinem sa štrika kad je malo vlažno i stavim u sušilicu 20minuta - umjesto peglanja). tako se niš ne smanji
    E, to je razlog zašto i ja ne sušim do kraja (osim iznimno, ako mi nešto baš treba - npr. ako treba dječje jakne ili hlače hitno osušiti) jer sam škrta plaćati visoke rate struje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Caka je u nepresušavanju.
    A tako ne moraš ni peglati.
    Mada, nemoj više kupovati na knap.
    Smanjila mi je robu dok ju još nisam znala koristiti.
    Sad, robu koju nipošto ne želim smanjiti, sušim do one točke da bude za peglanje, a onda ju prebacim preko stalka
    za sušenje.
    Na taj način mi se ništa nije smanjilo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajme meni koliko komplikacija. A ja mislila to nit brige nit pameti, ubaciš, izvadiš čim je suho i složiš.

Dakle, skupi se samo jednom. U prvom sušenju?
    A zar se već ne skupi u prvom pranju?
    Skupi li se onda dva put?
    I skupi li se više nego piše na deklaraciji? Čitam deklaracije... ali do sad nisam obraćala pažnju na taj dio sa sušenjem.

I... perilica mi centrifugira najviše na 1000, a ni to baš ne radi savršeno. Sad ću morati i novu perilicu kupiti

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I to sa štednjom struje... ja nemam gdje sušiti veš (mini balkon) i sušilica radi skoro svaki dan, i perilica i perilica suđa, i ne čine mi se rate nešto velike.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    ... perilica mi centrifugira najviše na 1000, a ni to baš ne radi savršeno. Sad ću morati i novu perilicu kupiti
    pa šta? i moja tako centrifugira, ali je odlična! veš iz nje fakat izađe polusuh. centrifugira bolje od svekine koja ima 1400 okretaja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moj svekar ima perilicu koja centrifugira na 900, ali bolje od moje na 1000.
    Bojim se da s ovom mojom nešto nije uredu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mojca, jedan dobronamjeran savjet, nemoj si razbijati glavu glupostima
    sušilica je super investicija, nemoj se predomisliti samo zbog toga što bi se možda nešto od robe moglo smanjiti. vjeruj da je korist od sušilice puno veća on potencijalne 'štete' na odjeći koju može napraviti. Vidjet ćeš kad ti dijete bude malo veće

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj svekar ima perilicu koja centrifugira na 900, ali bolje od moje na 1000.
    Bojim se da s ovom mojom nešto nije uredu.
    Imaš vaservagu (libelu)? Za mašine s brzom centrifugom jaaaako je važno da budu horizontalne i uravnotežene, jer im je elektronika osjetljiva na disbalans, pa ne cijede kako treba. Isto, moraš stavljati veša koliko piše, ne puno manje (jer utječe na centrifugiranje - ne cijedi kako treba) ali ni mrvicu više.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sušilica je super investicija, nemoj se predomisliti samo zbog toga što bi se možda nešto od robe moglo smanjiti. vjeruj da je korist od sušilice puno veća on potencijalne 'štete' na odjeći koju može napraviti. Vidjet ćeš kad ti dijete bude malo veće
    X
    Isto tako i za perilicu. Tko šiša centrifugu. Glavno da radi i centrifugira donekle.
    Moja ima centrifugu samo do 600, jer sam je kupovala kad sam tek počela raditi i nisam imala novaca za skuplju.
    Pere odlično, centrifugira dovoljno. Ne pomišljam na drugu dok ne krepa.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma već sad sam luda od tog beskonačnog broja malih komada, da ne kažem komadića robe.
    Treba mi 15 min da punu mašinu stavim na sušilicu.

Kad sam ostala trudna, frend koji ima troje djece mi je rekao: kupi sušilicu. Nisam poslušala. Svaki dan ga se sjetim.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš vaservagu (libelu)? Za mašine s brzom centrifugom jaaaako je važno da budu horizontalne i uravnotežene, jer im je elektronika osjetljiva na disbalans, pa ne cijede kako treba. Isto, moraš stavljati veša koliko piše, ne puno manje (jer utječe na centrifugiranje - ne cijedi kako treba) ali ni mrvicu više.
    Kužim... dobiti će dragi zadatak da provjeri. Btw, imam onu perilicu s gornjim punjenjem.

Kako misliš, moram stavljati veša koliko piše, pa ja znam staviti i pol perilice i ponekad (zbilja rijetko, 2-3 puta godišnje) samo jednu stvar...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam veeeeliki ljubitelj sušilice, imam Whirlpool 6th sense sušilicu sa dosta programa. Uništilo mi je jednu jedinu majicu koja je bila kakte pamučna, a u biti sam poliester.
    Ostalo nisam primijetila da stisne. Sušim sve osim svojih vunenih vesta.
    Kao Peterlin, ne peglam, već složim odjeću dok je još topla, ali ja koristim i potpuno sušenje (na mom uređaju označeno kao ormar++)
    I isto se slažem da je bitno ne prekrcati ju jer je onda odjeća kao da su ju krave žvakale.
    Inače, prilikom kupnje dosta je bitno provjeriti na koliko okretaja centrifugira veš mašina, jer neke slabije sušilice mogu osušiti i 6 kg odjeće, ali uz uvijet da su prethodno centrifugirane na 2000 okretaja.
    Ja sam odabrala sušilicu koja suši rublje nakon 1800 okretaja centrifuge, a veš mašina mi radi na 2200 okretaja centrifuge. I imaju isti kapacitet od 6 kg (oba uređaja)
    Mojca - od srca preporučam sušilicu, nemoj odustat, samo počni čitat etikete na odjeći, nakon nekog vremena ćeš sama steć feeling da li komad odjeće može ili ne može u sušilicu.
    Jedini detalj oko odjeće koji me strašno nervira, svi engleski i njemački proizvođači odjeće navode da se odjeća može sušiti na blagom programu (npr. HM, C&A, M&S itd) ali zato talijanski (Iana, Benetton i slični) navode da se ne smije. E to je pak čista bedastoća. Valjda tako označe da ne bi bilo pritužbi na kvalitetu odjeće. Što mene ne spriječava da i talijansku odjeću okrenem u sušilici.
    potpis na sve pa i marku sušilice

mi sušimo kad je jeftina struja, radi skoro svaki dan
    znači palim mašinu u 9, pa kad opere, sušilicu
    nekad mi se ne da čekat pa stavim odgodu sušenja da mi bude ujutro gotovo
    jednom kad probaš ručnike osušene u sušilici, nema povratka

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

I moja je ista sušilica, s tim što ja perem pred jutro, s odgodom, a sušim u 21 jer mi je ipak ta sušilica prebučna za noćno sušenje. A i kod te odgode, živcira me kad se upali svako malo da okrene veš :/

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo za skupljanje robe je jako čudno. Meni se dogodilo da je muževu Nike trenirku od 100% pamuka skratilo za dobrih 20cm, a onda sam stavila moju isto NIke, isto 100% pamuk i nadala se da će se dogoditi isto jer mi je trenirka bila preduga i nisam ju mogla takvu nositi. I nije se dogodilo ništa. Nije se smanjila ni milimetra, a ova od muža koja mu je bila na knap po duljini se tak smanjila da mu je sad trofrtaljna (on je, naravno požizio)
    Moj zaključak je da ono kaj nećeš da ti smanji će smanjiti, a ono kaj hoćeš da se smanji- ne bu se smanjilo.
    I skužila sam da se štrample stisnu i to fakat jako pa treba kupovati čak i dva broja veće.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

cubana, ne znam, mi vjerovatno spavamo snom pravednika pa ne čujemo
    a kako onda kad opereš ujutro, onda ti čeka cijeli dan u sušilici (pretpostavljam s onim povremenim okretanjem) do 9 navečer?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moja miele sušilica mi potrgala platnene pelene
    ne volim ju baš
    ima tko miele da da neki dobar savjet za program (upute su nam na njemačkom i niš ne kužimo)?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni ništa nije smanjila. Malo se stisne vešu pranju, ono uobičajeno, i rastegne kada se nosi.
    Sušim sve, od finih košuljica do traperica. Sve vrste materijala.
    Čak i vunene vestice stavim na pol sata pre-sušenje.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ništa nije smanjila. Malo se stisne vešu pranju, ono uobičajeno, i rastegne kada se nosi.
    Sušim sve, od finih košuljica do traperica. Sve vrste materijala.
    Čak i vunene vestice stavim na pol sata pre-sušenje.
    Koja marka i model?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne, čeka u perilici. Ne vadim ga do navečer.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ne volim ju baš
    ima tko miele da da neki dobar savjet za program (upute su nam na njemačkom i niš ne kužimo)?
    Evo nekih - ako nije isto, vjerojatno je slično: http://www.miele.hr/uploads/mielepro...ice_rublja.pdf

Probaj na tražilicu napisati model stroja + riječ "upute" da dobiješ na hrvatskom.

S druge strane, meni uopće nije jasno kako netko može koristiti aparat a da nije bar prolistao upute (profesionalna deformacija). Ja mislim da to uvijek treba pročitati, iako su pune sigurnosnih napomena, nađe se i korisnih stvari.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kužim... dobiti će dragi zadatak da provjeri. Btw, imam onu perilicu s gornjim punjenjem.

Kako misliš, moram stavljati veša koliko piše, pa ja znam staviti i pol perilice i ponekad (zbilja rijetko, 2-3 puta godišnje) samo jednu stvar...
    Pa zato ti ne centrifugira kak treba. Karakteristike stroja kakve su napisane vrijede za upotrebu pod određenim uvjetima. Fizikalno - vrlo jednostavno - mašina je podešena da najbolje cijedi količinu veša koja je navedena u uputama. Ako je manje, ne ocijedi kak treba. Neki strojevi imaju mogućnost prebacivanja na pola količine. Ne znam za ovu s gornjim punjenjem - koristila sam neku u apartmanu na moru (Bosch) i bila je odlična, ali isto uz maksimalno punjenje - ispirala sam hrpu ručnika s plaže.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo nekih - ako nije isto, vjerojatno je slično: http://www.miele.hr/uploads/mielepro...ice_rublja.pdf

Probaj na tražilicu napisati model stroja + riječ "upute" da dobiješ na hrvatskom.

S druge strane, meni uopće nije jasno kako netko može koristiti aparat a da nije bar prolistao upute (profesionalna deformacija). Ja mislim da to uvijek treba pročitati, iako su pune sigurnosnih napomena, nađe se i korisnih stvari.
    Zaboravih napomenuti - ako si stroj kupila u Hrvatskoj, proizvođač je DUŽAN dati upute na hrvatskom. To je zakonska obveza. Ugnjavi ga.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne volim ju baš
    Imaš li onu s parom? Meni je odlična. Baš za košulje. Olakšava maksimalno peglanje.
    Jedino što mi se uništilo su bile slike na nekim H&M majicama- doslovno su se odlijepile

E da, kaj se tiče uputa- na displeju sve piše i to na hrvatskom.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 20.02.2013. at 10:08

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa zato ti ne centrifugira kak treba. Karakteristike stroja kakve su napisane vrijede za upotrebu pod određenim uvjetima. Fizikalno - vrlo jednostavno - mašina je podešena da najbolje cijedi količinu veša koja je navedena u uputama. Ako je manje, ne ocijedi kak treba. Neki strojevi imaju mogućnost prebacivanja na pola količine. Ne znam za ovu s gornjim punjenjem - koristila sam neku u apartmanu na moru (Bosch) i bila je odlična, ali isto uz maksimalno punjenje - ispirala sam hrpu ručnika s plaže.
    Kužim, ali nekako mi se čini da slabije centrifugira nego ranije.
    Platnene pelene su na početku bile suhe u roku 24 sata, a sad im treba duže. A isto postupamo s njima. Jedino... sad ih stavim više u perilicu jer ih ima oko 35 kom , a lani sam imala 24 kom pa sam češće prala i manje količine.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kužim, ali nekako mi se čini da slabije centrifugira nego ranije.
    Platnene pelene su na početku bile suhe u roku 24 sata, a sad im treba duže. A isto postupamo s njima. Jedino... sad ih stavim više u perilicu jer ih ima oko 35 kom , a lani sam imala 24 kom pa sam češće prala i manje količine.
    Ugnjavi dragoga da očisti filter.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Rekla sam mu već dva miliona puta...
    I da pričvrsti kvaku na vratima od kupaone... i da začepi rupicu na crijevu od kuhinjske pipe... i da odnese božićni nakit u šupu. I....
    Bude. Aha.

Sori. Off, totalni...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pošto imam kombiniranu perilicu/sušilicu, imam samo dvije opcije za sušenje - to je intezivno i blago sušenje.

Na intezivnom sušim posteljinu, veš, čarape, krpe. Ostalu odjeću sušim na blagom sušenju i nikada mi se još nije skupila (a prije mi se to znalo događati sa običnim sušilicama). Ponekad je čak stavim i na kratko intezivno sušenje (max. pola sata) i isto joj ništa ne bude.
    E sad, da je stavim na intezivno sušenje na 2 i pol sata, sigurna sam da bi mi se dosta toga skupilo.

Još mi je najdraže kada uključim tijekom pranja program za peglanje i onda nakon toga sušenje - sama ne bih bolje robu ispeglala.

Cilj je ne PREsušiti, da nije dugo pod utjecajem jake topline jer će se onda skupiti. I obavezno ju kupi, vjeruj mi da će ti olakšati život.

Pa već to što osuši milijun onih malih komadića robe će ti debelo olakšati život, a i dobra je dezinfekcija za odjeću!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rekla sam mu već dva miliona puta...
    I da pričvrsti kvaku na vratima od kupaone... i da začepi rupicu na crijevu od kuhinjske pipe... i da odnese božićni nakit u šupu. I....
    Bude. Aha.

Sori. Off, totalni...
    Nastavak u istom offt. stilu - na vrata ulazna/izlazna pričvrsti POPIS s tim. I nek si on odredi VRIJEME. Imam i ja s tim problema. Odnosno imala sam, sve dok nisam shvatila da je to problem "muškog mozga" i da uz popis mm funkcionira bolje. Njemu filter nije na listi prioriteta. Evo, prošli tjedan sam ja dokurila i prostrla plahtu na pod u kupaoni jer mi je dokuferilo, a mm kaže - budem ja.... Za nešto ga čekam, za puno toga ne čekam. Božićni nakit stavi pored vrata da se popikne kad izlazi i kaži "sad-now-jetzt" i bude. To su veselja ranih bračnih godina. Kasnije je bolje, pa onda još kasnije počne zaboravljanje, inercija i drugi prioriteti...

Alternativa (za crtani humor): pozovi majstora (i predoči račun) ili nekog dobroizgledajućeg susjeda, po mogućnosti kad je tm doma, he he he....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se ništa nije skupilo. Samo treba odabrati pravilan program za određeni veš...

A ima i stvari koje se nesmiju sušiti ; samo treba čitati etikete

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma da, božićni nakit i stoji na vratima prema dvorištu i šupi... i stoji tako od 06.01.

Ali kad uzmem u obzir da svaku večer radi do 2 - pol 3, da mu posao gotovo stoji... onda ga nemam srca tlačiti. Ali da, za vikend je pripremio mjesto za sušilicu, cijelo popodne je provlačio struju, bušio, šarafio, popravio još par sitnica... i on je frustriran što ne stiže.. inače je tip koji voli biti kućni majstor.
    A da smo u ranim bračnim godinama, baš i nismo... 13 godina živimo zajedno. Ovo su mu prvi ovakvi ispadi.

Valjda će mi mama doći krajem tjedna, pa ću sama odnijeti nakit u šupu.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sušilicu kupiti svakako! Neznam kako se može živjeti bez nje, pa samo na moru - tamo gdje je bura i opet nam treba. Cijelu zimu. I da, skupi se neki veš.

Ja sam si jednom kupila prekrasan Beneton džemper, skup..ali broj preveliki. I ja mlada i nadebudna bacila ga u sušilicu (bila sam još u teen godinam ) da ga kao malo smanjim..kad ono - van je izašao taman za 2godišnjakinju, he,he...naravno kad je bio od vune!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

potpis. osim sto imam miele.
    susilica mi je naljbolja investicija.
    susim sve osim vune i nekih sljokastih stvari.
    ako je nesto stradalo stradalo je zbog prejake centrifuge, a ne susilice.
    nisam jos nasla etiketu na kojoj pise dopusten broj okretaja niti duzina programa, a ono utjece na "smanjivanje".

nisam nikad razmisljala o 90% navedenog na ovom topicu. za mene je susilica boginja a u njih se ne sumnja
    Posljednje uređivanje od leonisa : 20.02.2013. at 10:54

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne volim ju baš
    ja imam perilisu miele sa sacastim bubnjem, kupili prije 4-5g, perem na onom programu okuhavanje 60 i susim na najacem (desna strana, gornji) ostalo sve susim lijeva strana fini ves. iako sam ucila njemacki i bio mi je glavni jezik i u srednjoj, ja sam morala sebi prevest programe i zaljepiti ih na zid.

pogledam malo kasnije pa ti napisem tocno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš li onu s parom? Meni je odlična. Baš za košulje. Olakšava maksimalno peglanje.
    Jedino što mi se uništilo su bile slike na nekim H&M majicama- doslovno su se odlijepile

E da, kaj se tiče uputa- na displeju sve piše i to na hrvatskom.
    e ja to ne kuzim, to i ja imam, da kosulje napari. kad izaberem program za peglanje onda su mi mokre kosulje.
    ili ih treba osusiti pa onda na program za peglanje?

i iako ide u perilicu na program za kosulje- 40 stupnjeva i 400 okretaja, one koje se guzvaju, izlaze izguzvane...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nastavak u istom offt. stilu - na vrata ulazna/izlazna pričvrsti POPIS s tim. I nek si on odredi VRIJEME. Imam i ja s tim problema. Odnosno imala sam, sve dok nisam shvatila da je to problem "muškog mozga" i da uz popis mm funkcionira bolje. Njemu filter nije na listi prioriteta. Evo, prošli tjedan sam ja dokurila i prostrla plahtu na pod u kupaoni jer mi je dokuferilo, a mm kaže - budem ja.... Za nešto ga čekam, za puno toga ne čekam. Božićni nakit stavi pored vrata da se popikne kad izlazi i kaži "sad-now-jetzt" i bude. To su veselja ranih bračnih godina. Kasnije je bolje, pa onda još kasnije počne zaboravljanje, inercija i drugi prioriteti...

Alternativa (za crtani humor): pozovi majstora (i predoči račun) ili nekog dobroizgledajućeg susjeda, po mogućnosti kad je tm doma, he he he....
    danas sam ina :D
    ja saljem mailove i jos uvijek nista.
    nisam ni znala da i perilica ima filter. a citala sam onomad upute. di je taj filter?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    danas sam ina :D
    ja saljem mailove i jos uvijek nista.
    nisam ni znala da i perilica ima filter. a citala sam onomad upute. di je taj filter?
    Većina ima. Neke nemaju. Te su rijetke i obično imaju fest jaku pumpu. (Offt. moja svekrva je imala neku prethistorijsku Obodinovu mašinu bez filtera, pa kad je kod mene čuvala starijeg sina dok sam ja kambirala na Sv.duhu na čuvanju trudnoće filter moje mašine se začepio, a ni mm ni ona nisu imali pojma kaj je mašini ... )

Kod većine mašina (perilica i kondenzacijskih kombiniranih sušilica) filter je desno dolje i ima vratašca, okrugla ili pravokutna. Kod nekih se može odvaliti dio poklopca dolje. Vidi na slici s linka mali okrugli poklopac desno dolje: http://www.gorenje.hr/bijela_tehnika...ublja?c=276321

Nekima se poklopac otvara pritiskom na gumb, drugima mehanički. Filter se odvrne (iscuri oko čaša-dvije vode pa treba podmetnuti plitku posudu ili debeli stari ručnik) izvuče van i očisti.

Imaš tu neke upute, ali bolje je pročitati knjižicu koju si dobila uz mašinu, unutra ne samo da sve piše nego je obično i nacrtano: http://www.gorenje.hr/perilice_i_sus...scenje_filtera

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cek, to je filter kod kombiniranih?
    moja nije kombinirana, imam perilicu i susilicu. susilica ima neki filter koji bi se trebao cistiti svakih 6mj. a posto MM trbeba barem toliko da nesto napravi, trbela bi mu pocet govoriti da ocisti filter cim ga je ocistio da bi za 6mj bio ociscen i onaj na vratima koji se cisti nakon svakog susenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ja imam kombiniranu, ali svi ti aparati imaju filtere i treba ih redovito čistiti jer se začepe. Pa veš kod pranja i sušenja ispušta gomile mucica - nije čudo da se začepe. Kad se samo sjetim kako mi se od tetra pelena i dekica to čepilo.... strašno....

Provjeri upute - sve to MORA pisati unutra. I korisno se toga držati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •