Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Dječje gliste!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste čuli da vermox, odnosno Mebendazole više ne idu na recept nego se kupuju? Nama je tako sad sestra rekla a jedna kutija dođe 60 kn (a nas 6). jedno dijete dobilo gliste i sad bi svi trebali piti. I još jedno pitanje...mala od 5 godina uzima istu dozu tableta, 2 dnevno?
    moj mali je imao 4 godine kad je pio mebendazole tablete. istu dozu je dobio kao i mi. 2x dnevno i tako 3 dana.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem temu, u našem vrtiću prije cca mjesec dana izoliran je jedan slučaj, obaviješteni smo samo da pripazimo. Sada se pojavio drugi, epidemiolog je javio ukoliko se uspostavi da je još djece unazad 60 dana imalo gliste preporučit će svoj djeci iz te grupe, kao i njihovim odgajateljima da popiju kemoprofilaksu lijekom mebendazol (1+1 tableta s razmakom 14 dana.

Da li je stvarno potrebno da zdravo dijete uzme navedeno? Nemam pojma ni o kakvom lijeku se radi, jasno mi je da je profilaksa ali ne volim lijekove davati samo tako....naravno idući tjedan ćemo se javiti pedijatici izgleda da moramo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •