Taj što kad govorim, a nema povratne informacije onda počnem ponavljati jer mislim da me nisu čuli uhom, a nisu me čuli umom. Ne ide mi odrješitost.
Taj što kad govorim, a nema povratne informacije onda počnem ponavljati jer mislim da me nisu čuli uhom, a nisu me čuli umom. Ne ide mi odrješitost.
Ponavljanje ti je put u propast.
Nama je metoda 1-2-3 bila jako funkcionalna, jedino nisam je koristila baš često, svakako ne svaki dan . Prijeteći ton i brojanje. Nikad nisam došla do 3, ali sam otprilike imala plan što ću ako izgovorim TRI.
Kad su bile starije, stizali smo do 3, ali onda su išle i posljedice.
Joj da... moram ovo potpisati. Brojim do 3, a onda se ukida pravo na računalo i neke druge privilegije, ide se doma iz parkića i slično... Bome, ja sam znala doći do 3.
A za nepospremljene igračke funkcionirala je crna vreća za smeće. Rečenica je glasila - hoćete li vi pospremiti igračke ili ću ih ja pospremiti u podrum?
Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.03.2020. at 09:28
Tanci, mozda da si je vise pustala, manje bi se ranjavala.
Nije permisivni odgoj odgoj divljaka koji ne postuju nista, ne slusaju nikog, i razbijaju balvanom od jutra do sutra.
Tj. ne možeš očekivati da će trogodišnjak da bude tih saosećajno jer seke hoće da spavaju, u tom pogledu puno očekuješ. A metoda 1-2-3 deluje vrlo glupo, bar meni, ali bez greške je palila dugo vremena. Možda bi i sada, ali ne sećam se kada sam je poslednji put primenila...
Posljednje uređivanje od pulinka : 01.03.2020. at 17:39
pa naravno, to je džoker kad ti gori pod petama ili kad prijeđu crtu.
Da, na porodiljnom sam. Zbog svega što čujem o vrtićima, nisam uvjerena da su oni najbolje mjesto gdje želim da budu. Primjerice, prostorija nešto veća od moje sobe, s pet puta više djece, tetama kojima su svezane ruke jer nemaju materijale za rad, a djece je previše i u principu, non stop su bolesna i treba ih vaditi iz vrtića dok prođe bolest. Evo, ne znam.
Sve to stoji, no djeca se trebaju družiti, igrati, "potrošiti"...
a sport?
Moja isto nije išla u vrtić jer muž tada nije radio i nismo mogli plaćati 800 kn za vrtić, ali je stalno bila negdje.
TKD je počela trenirati sa četiri godine. U zgradi imamo veliku knjižnicu i tu smo je vodili na razne radionice, igranice i sl., parkovi, svakodnevne šetnje, izleti...to nam je bila konstanta i iako tada uistinu nismo imali novca, uvijek sam nekako iskopala 200 kn za likovnu radionicu pa za školu stranih jezikla (završila je tri stupnja preschool english) itd.itd.itd.
Puno tih radionica ima i besplatnih samo treba pratiti i voditi ih.
Na tvom bih mjestu 4-godišnje dijete svakako stavila u vrtić.
Računam s tim da će ići sljedeće g u predškolu. Razmišljam bih li to požurila jer je ovako velika fizički pa možda da se ne ističe u prvom razredu. Do tad je upisana u dvije radionice kroz tjedan.
Ne znam kakvi su kod tebe vrtići, moj je jako dobar, toliko imaju materijala i igračaka da ne stane sve u igraonicu. Jest, puno je djece na 2 tete i stalno su bolesni nešto, al je spas. Ja sam već evo više od godinu na porodiljnom i starija ide u vrtić. Bila je dosta bolesna i nije 3 mjeseca bila, po bolnicama visili. Bilo, prošlo. Sad je bila 5 tjedana u komadu, uhvatila upalu grla, sad je na antibiotiku doma i sve žica kad će ić u vrtić. Tamo se socijalizira i izmori i nauči puno toga i čak mi je počela normalno jest kao ostala djeca. Jedini nije bila ljeto u vriću jer imamo kuću na Hvaru, dole smi 3 mjeseca bili u komadu , neće bit ni ovo ljeto. Izlječimo pto god uhvati i ide opet. Spasi me taj vrtić, sad kad mi je stalno doma popije mi živce na slamku.
Posljednje uređivanje od VeraM : 01.03.2020. at 21:05
ahahaha, da, to sam i ja radila, ustvari još uvijek radim![]()
ja ponavljala svojoj trojici nekoliko puta i nitko ništa ne čuje..onda dreknem i svi reagiraju...i onda kukam...pa zašto moram vrištat da me poslušate?
A mali meni mrtav hladan...mama, pa moraš malo glasnije reć..
Inače...brojanje do 5 kod mene radi tako da ne mogu vjerovat..ne kužim kaj je u tome... ali za sve kaj trebaju naprvait (oprat zube, spremit torbu, obuć/skinut pidzamu) samo krenem brojat i njih hvata panika već na 3 ak nisu na pola posla![]()
I ja brojim. Drago mi je da nisam jedini frik![]()