Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Ne bih trazila izlike zbog novorodjenog brace.sto ti i ne radis drugi sugeriraju.
Ovo je krajnje nekorektno od tebe.
To što sam napisala da za dete treba imati razumevanja jer odjednom mora da deli majčinu pažnju ne znači da mu treba podilaziti i od njega napraviti čudovište koje će terorisati po kući. I ne vidim kako je moj post kontradiktoran sa onim što si ti napisala:

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Trabas jasnije pkstavit granice nema on sta udarat i lupat tebe i baku.To treba znat da je nedopustivo.
Naravno da granice treba jasno postaviti. Ali ja nisam stekla utisak da je ovde problem postavljanje granica, nego detetovo nepoštovanje istih.
A meni lično uz novorođenu bebu nije bilo baš najprostije da vežbam doslednost u kaznama, pardon posledicama starijem detetu kada se ponašalo nemoguće.
Ali mi je puno lakše bilo da se podsetim da je moja nemoguća besna nevaspitana dvogodišnjakinja i dalje samo to-dvogodišnjakinja, koju sam JA uvalila u ulogu starije seke i od koje možda JA očekujem previše, pa sam možda ZATO razočarana njenim ponašanjem.
Jer MOJA deca sa nepune tri godine nisu bila u stanju da dovoljno kvalitetno rasklone sama nered za sobom, pa makar se ja postavila na glavu i uvela ne znam kakve posledice za njih.
Ja sam o tome pisala, da treba sniziti kriterijume u prvo vreme što se tiče samostalnosti starijeg deteta.