pa tako nešto sam mislila ako se ovaj tjedan budete sami oblačili ići ćemo za vikend na Jarun, u Maksimir, u zoološki, u kino, .. šta god već vole.
pa tako nešto sam mislila ako se ovaj tjedan budete sami oblačili ići ćemo za vikend na Jarun, u Maksimir, u zoološki, u kino, .. šta god već vole.
Mislim da djeca od 3 i 4 godine ne mogu držati tako pažnju da 5 dana nešto rade da bi 6. dan dobila nagradu
Ako želiš ići s principom nagrađivanja, mora biti nešto vidljivo odmah po ponašanju
Ako ne želiš s bombonima, možeš npr odabrati 2 prazne tegle i nekakve žetončiće (franje, nešto..) i onda za svako oblačenje i neka druga poželjna ponašanja ubacuješ franju u teglu (uz naglasak kao vau super, dobila si bodoveee!), i dogovor da se skupljeni bodovi mogu zamijenit za nagradu (ali opet, da mogu nešto konkretno osjetiti što prije da ih motivira da nastave)
znam da je tebi to komplicirano, ali meni je razumljivo da su pobebili, jer su ustvari jako mali i treba im tvoja pažnja, i vjerojatno i kroz to oblačenje doživljavaju da je dobivaju. Tako da moraš preokrenuti stvari, da dobivaju još više pažnje upravo za ponašanja kad su "veliki".
[QUOTE=tangerina;3146853]Mislim da djeca od 3 i 4 godine ne mogu držati tako pažnju da 5 dana nešto rade da bi 6. dan dobila nagradu
Ako želiš ići s principom nagrađivanja, mora biti nešto vidljivo odmah po ponašanju[QUOTE]
Istina ovisi o djetetu, moji su mogli držati pažnju dugo, pa ja pišem prema njima.
Al može početi npr u srijedu pa do petka, a u sub negdje van. Mislim kao i jelena.O da i ti žuta trebaš ići s djecom van i da trebate imate zajedničko obiteljsko vrijeme vani, em bi se i ti bolje osjećala da malo svježeg zraka udahneš, em bi vjerojtano i sama manje bila živčana na otvorenom kad ste svi zajedno nego kad vas se puno gužva u malom stanu i automatski nije opuštena atmosfera kao kad su djeca vani na zraku. Djeci je prirođeno kretanje, nema djeteta koje ne voli boravak na zraku, u parku, nebitno... Sigurna sam da bi i tebi dobro došlo.
Vrci slažem se ja s tobom,al evo daj savjet žutoj kako da to postigne s njih troje u dobi 2,3 i 4 god jer kaže da je ništa ne slušaju. Pokušavamo predložiti neki konkretan način.
Ja kad kažem onaj pravi NE lede se žile i nema šanse da me djeca ne poslušaju, al to isto rijetko rabim. No ako nema druge, bez problema, bez deranja, samo kažem autentični pravi NE i gotovo. Nema zahebancije.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.02.2020. at 10:21