ivanaxe
Novi clan
Novi clan
Pridružio: 07 Nov 2005
PorukaPoslao: Uto Dec 20, 2005 2:05 pm Naslov: Odgovoriti sa citatom
Ja sam radila krioterapiju pre nekoliko godina. Ne boli, malo je nelagodno, ali nista strasno. Sest nedelja posle intervencije zabranjeni su seksualni odnosi, a dve nedelje stavljas vaginalete od kantariona da se tkivo obnovi. Ako zelis dete, veoma je vazno da uklonis ranicu, jer je ona znak da je grlic napadnut nekiom virusom ili bakterijom - ne znam tacno, neki doktor ce ti podrobnije objasniti. Nelecena ranica moze da prouzrokuje pobacaj, pa je vazno izleciti je.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
obgyn
Pocasni clan
Pocasni clan
Pridružio: 28 Feb 2005
PorukaPoslao: Uto Dec 20, 2005 6:00 pm Naslov: Odgovoriti sa citatom
Ovo je sam copy/paste odgovora nekom prije Vas:
Ranica je kod nas udomaceni naziv za erythroplakiju...sto znaci 'crvena mrlja', to je vizualna dijagnoza a ne patoloska ili mikrobioloska...to je inflamatorna reakcija grlica materice.
Postoje dvije faze u zivotu zene kada se 'crvena mrlja', sto predstavlja spustanje viserednog cilindricnog epitela iz cervikalnog kanala na povrsni dio vaginalnog dijela grlica, nalazi KAO NORMALAN NALAZ kod pregleda:
1. u trudnoci
2. u pubertetu i adolescenciji
Ja bih radije da se urade cervikalni brisevi na hlamidiju i gonoreju i uradi cervikalni bris i posalje mikrobiologu i prema nalazu lijeci ako je potrebno.
Ako je Vas ginekolog to sve uradio i lijecio Vas antibioticima prema antiobiogramu i Vaseg partnera...a Vi i dalje imate simptome
pojacanog iscjedka, svraba, iritacije u vuvlarnom dijelu...onda bi dosla u obzir neka od metoda tipa krioterapije, laser therapy...ali prije toga bih sve iskljucila i to ostavila kao poslednji korak.
I da ispravim Ivanu...ranica ne dovodi do prevremenog pobacaja ili porodjaja.
ObGyn