Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Molim pomoc-blokiran racun tijekom porodiljnog zbog ovrhe

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Molim pomoc-blokiran racun tijekom porodiljnog zbog ovrhe

cure,molim vas pomozite mi,da li se nekom desila slicna situacija
    ili bar zna sto dalje i kako da istjeram pravdu.Naime,blokirali su mi racun
    na porodiljni i doplatak zbog nekakve besmislene ovrhe,ni sama ne razumijem,
    uglavnom dug od mojih staraca.....
    Dali je moguce da u ovoj nasoj jadnoj drzavi diraju zasticena primanja bez ikakve obavjesti.
    Zar ja sad moram sa dvoje male djece ici tjerati pravdu u finu da mi odblokiraju racun?????
    Vise ni sama neznam sta da napravim,zvala sam u finu i radno vrijeme pravne sluzbe je do 15.30,a ja nazvala u 15.31.
    NIkog nemogu dobiti,luda sam jer neznam od kud da krenem,kog da zovem.
    Ako bilo sto znate molinm vas pomagajte.hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

na žalost, moguće je

moraš u finu otvoriti zaštićeni račun na koji će ti sjedati rodiljna naknada

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nemoj paničariti, sutra odi u finu otvori zaštićeni račun i reci da na taj zaštićeni račun ti sjedaju rodiljna naknada i dječiji i sve ce ti žena napraviti. Više nećeš moci novac dizati s bankomata, nego samo u svojoj banci na šalteru. Usput u fini neka ti kaže kolika ti je točno ovrha i malo po malo je isplacuj, kad isplatiš odblokirat ce ti račun i opet si na starom

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ma divno,a sto je najgore ovo mi je zadnja uplata bila porodiljnog,sljedeca ce bit placa.
    a veze s vezom nemam s tom ovrhom.imala sam 3 god kad su moji napravili dug,a sad njima racune
    ne diraju nego su mene nasli.nerazumijem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sve su ti rekle cure. Otvori zaštićeni da ti novce prebace na njega i da možeš do njih. Gnjavaž će ti biti što sa svaku kunu moraš u banku, ali bar možeš do novaca!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

direkt fina po zaštićeni

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    ma divno,a sto je najgore ovo mi je zadnja uplata bila porodiljnog,sljedeca ce bit placa.
    a veze s vezom nemam s tom ovrhom.imala sam 3 god kad su moji napravili dug,a sad njima racune
    ne diraju nego su mene nasli.nerazumijem.
    plaću nemožeš zaštiti...žao mi je tako je sada

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

jesi li sigurna da se radi o blokadi zbog duga roditelja? ne poznam zakon o nasljeđivanju, ali ako se ne varam dugovi su nasljedivi samo do iznosa nasljedstva.

svakako moraš u finu po točnu informacije zbog čega i na koji je iznos račun blokiran.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

znaci da probam malo pojasnit koliko ja znam.Kad sam ja imala 3 god moji su uselili u gradski stan
    jer nisu imali drugog izbora poslije rata,tata mi je bio branitelj i oni su mu odobrili 6 mj boravka u tom stanu,tih 6mj boravka
    je bilo proslo i moji se nisu htijeli iseliti dok im drzava ne rijesi stambeno pitanje.moj tata je stalno pisao zalbe i nalozi su dolazili
    vjerojatno za delozaciju ali niko na nije izbacio van.12 god poslije moj je tata dobio stan i mi smo predali kljuceve.
    Sada je doslo nakon 7 god da svi koji smo stanovali u tom stanu,ukljucujuci maloljetnu mene i sestru moramo podijeliti te neke troskove.
    A sada je meni samo blokiran racun.Ne razumijem kako se mene moze teretiti za nesto kad sam ja bila maloljetna i mene su kao zastupali
    moji roditelji.ja nisam mogla utjecat na njihove odluke nti sam sa 3 god imala pojma o icemu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ne znam te savjetovati vezano uz ovu specifičnu situaciju, ali kako znaš da je ovrha zbog toga, budući da nisi primila nikakvu obavijest?

možda se radi o nekom zaostalom računu za mobitel iz 2005. (lupam bzvz)

svakako ti ne gine odlazak u finu, telefonski nećeš moći ništa riješiti, ni dobiti info o čemu se točno radi

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

moji mi to sada govore kako su oni dobivali takve obavjesti i da smo i ja i sestra ukljuceni u to i ovrha je pisana i za nas.
    tako da vjerujem da jedino to moze biti.
    drugo bas nista,nikada pretplatu imala nisam,nikakav dug nikad prema drzavi ni bilo kome.
    svi racuni,sve uredno placano.
    mislim sutra cu najbolje znati kad odem u finu,svejedno vam hvala na savjetima.

malo sam isfrustrirana od svega pa tako nepovezano pricam.
    nemogu vjerovati da drzava na tako jadan nacin puni blagajnu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

žao mi je da te ovrha snašla, sutra odi na finu pa ćeš najbolje znati o čemu se točno radi i onda možeš razmišljati što dalje poduzeti

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    plaću nemožeš zaštiti...žao mi je tako je sada
    kako ne može?

2/3 plaće na zaštićeni, 1/3 na blokirani

samo mora poslodavca čim prije obavijestiti o tome ( dostaviti broj zaštićenog računa)

dobit će ga poslodavac i od fine, ali ne bi ja to čekala

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

E ovak da javim stanje.
    Znaci na fini sam bila i imam ovrhu od grada Zagreba.kakvu
    i zbog cega to mi neznaju reci,nasla sam pravnika pa ce valjda nesto
    iskopati.Dug je 1300kn sto i nisu neki novci al ne pristajem platiti nesto
    za sto nemam pojma.Zena mi je dala dva zahtjeva za zasticeni racun,jedan za doplatak i jedan za porodiljni.
    To sam ispunila i pitala sto sad,jer mi sljedece primanje treba biti placa i ona mi da jos jedan zahtjev da zastitim placu.
    Tako da sam ostala u istoj banci,isti broj racuna i placa,porodiljni i doplatak su zasticeni.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Plaća ti nije cijela zaštićena, samo 2/3.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oni će ti sada poslati broj zađštićenog računa tvom poslodvacu, nakon kaj ti njima dostaviš ispunjene te sve zahtjeve. Moraš im dati OIB firme. I onda će ti poslodavac računati. 1/3 uplatitit na tvoj redovni račun, a 2/3 na zaštićeni i odmah s prvom plaćom ti ide naplata duga u Fini!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ali meni je isti broj racuna,nista se nije mijenjalo,nisam nikakav papir dobila u fini.
    Tamo sam dala oib od svoje sefice i to je bilo to,cak ni sefici nisam nista rekla,ima stari broj racuna.
    Maloprije sam bila u banci i digla blokirani novac od porodiljnog i doplatka.
    SAD SAM OPET ZBUNJENa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Fina otvara poseban, zaštičeni račun koji počinje sa 35.... i novac ti sjedi na tom računu.
    Stari račun je blokiran i sa njega ne možeš niti podići novac niti uplatiti. Tj, ako uplatiš novac popapa Fina.
    Ako želiš podmiriti dug banci, tj. ako si u minusu ili nešto onda to možeš ali moraš naglasiti jer se to radi na poseban način. I to samo do 0,00 kn, tj. samo podmiriti eventualni dug.
    Ako imaš trajni nalog s redovnog telučeg on se ne odrađuje dok god je račun u blokadi.
    Isto tako ne naplaćuju se naknade. (bar ne u ZABI)
    Fina je dužna HZMO-u, HZZO-u i tvojoj firmi dostaviti broj tog zaštičenog računa.
    Po primitku te obavjesti svi oni će automatski ubuduće uplačivati novac na zaštićeni račun.
    HZMO I HZZO pune iznose a firma kako sam ti rekla, 1/3 na tvoj stari redovni račun, a 2/3 na zaštićeni.

Ako ti još kaj nije jasno, slobodno me pitaj!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 22.02.2013. at 18:25

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Isuse lkoje greške..sorry. Inače stvarno razlikujem Č i Ć....
    Posljednje uređivanje od ana.m : 22.02.2013. at 18:37

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ma greske nisam ni skuzila...
    Samo mi nije jasno,ja sam dosla u banku irekla da sam predala zahtjev u fini za zasticeni
    racun jer mi je tekuci blokiran.Ona mi je rekla da joj dam karticu tekuceg i osobnu i
    rekla mi je stanje i isplatila mi.
    Samo mi je naglasila da sad svaku uplatu moram osobno podici u banci.
    Onda koji je broj sad novog racuna i hocu li ga ja znati.?

sori na tolko pitanja,ja sam ti malo plava...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa u principu, nije ti baš imala kaj puno reći. Taj broj računa možeš saznati u bilo kojoj poslovnici svoje banke, ali ti ništa on ne znači jer ti nitko ne može uplaćivati novac na taj račun osim dozvoljenih uplatitelja, a to su samo oni koje si prijavila FINI. Za zaštićeni račun ti kartica ne postoji, a nečime s moraš identificirati. Dakle osobna i broj starog tekućeg računa.
    Račun otvara banka na zahtjev FINE. Zapravo u cijeloj ovoj situaciji je FINA ta koja dirigira, a svi ostali rade samo po njenom nalogu!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 22.02.2013. at 19:01

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

aha,uglavnom sad kada mi placa sjedne oni mi skidaju trecinu place.ajoj:
    Samo se nadam da ce oni to sto prije javiti poslodavcu ili ce to reci kad bude uplacivala placu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Brzo ti oni to dojave, a možeš i ti sama odnjeti broj računa (koji saznaš u banci) ako se bojiš da bi fina kasnila s info!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •